Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7283
View
93
Reply

Drama Bukan Gadis Biasa

[Copy link]

Author: aina_shaira       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-5-2020 10:20 AM | Show all posts |Read mode
hi guys,

korang dah tengok drama Bukan Gadis Biasa? berdasarkan komen forumers semua benci drama ni walaupun korang memang tengok kan.
yes, aku tengok drama ni, dah tayang waktu prime time. sementara tunggu nak berbuka puasa. mula-mula tak faham juga cerita dia.
lama-lama dah boleh ikuti dan tak sabar nak tunggu setiap episod. setiap hari drama ni ditayangkan pukul 7 malam kecuali hari ahad je takde.

sinopsis details setakat ni:

che puan aminah (nenek) ni tak suka ayah rayyan kahwin dengan idora (mak rayyan). ayah rayyan kawin 2 iaitu idora dan ozlyn.
idora ni baik. ozlyn dalam drama ni jahat. idora dah meninggal. idora ada anak nama rayyan (remy ishak). anak ozlyn nama amir lakonan nadzim pun jahat dalam drama ni. zarul dalam drama ni adik ayah rayyan, kira pakcik. ada anak angkat iaitu amirul (maskhan).
nenek lari dari rumah sebab ozlyn dera dia.

jo atau ayda plak ada anak iaitu anak kakak dia yang meninggal bersalin. jadi jo bela anak tu macam anak sendiri, kira anak sedara dia. pakya
atau ako ni yang selalu tolong jo masa kecil sampai dah keluar penjara pun. sekarang nenek duduk dengan jo.

hanim (caca maembong) ex gf rayyan. dulu rayyan nak bertunang dengan hanim tp nenek suruh amir yang bertunang dengan hanim.
sekarang hanim nak bersama rayyan balik walaupun dah bertunang dengan amir.

jo ni disukai 3 lelaki iaitu rayyan, amirul dan amir. amirul (makkhan) yang duk gym pakai baju exercise. amir ni semua hak rayyan dia pun nak walaupun jo pun dia nak try.

dari segi lakonan berdasarkan penilainan dan pemahaman aku:

jo atau ayda : lakonan dia ok lah, tak kayu pun cuma DIA ja ntah aku tak minat. asyik perati gigi palsu dia je.

remy atau rayyan : lakonan dia best. setakat watak tak mencabar macam ni bagi aku kacang je bagi remy nak bawa pun. please remy cuba bawa watak yang mencabar lagi.

nenek atau cyst : over. watak nenek yang membenci kan dan buat aku menyampah.

nadzim atau amir : dia berlakon memang best. aku suka. watak jahat yang memang nak tengok. best dia berlakon, berkarakter.

hanim atau caca: dia lawa tp takde aura. tak match pair dengan remy dan rayyan. patut ambil pelakon lain. dari segi lakonan so so je. ada kayu ade tak best. senang cite dia lawa tapi berlakon tak best.

bapak rayyan: pelakon lama kan sure berlakon ok dan best.

ozlyn: bagi aku ok je dia berlakon. ok sangat.

zarul jadi pakcik : kayu. tenggelam ok pair dengan bapak rayyan.

pakya atau ako : pelat ke dia ni? macam tak sesuai je dia bawa watak ni. macam tak kena gaya.

episod harini berdasarkan akan datang:

rayyan nak cari nenek. dan tahu jumpa nenek kat rumah jo. kita tunggu ya.

*ni berdasarkan pendapat peribadi aku, kalau ada tak betul korang boleh betulkan ye.




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-5-2020 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Hmm.. Cite2 cyst i mls nk tgk.byk xlogik n over.cukupla terlayan cite cindai. Sakit jiwa tgk plot ntahapehape

Btw kenapa post kat gosip tempatan? Nk kata newbie.. Dh level 12
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
best review u. mostly i agree
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Rambut kepok kepok mesti jahat, ke org jahat mesti rambut kepok kepokkk......btw x tgok..x cukup aura 19....
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 11:35 AM | Show all posts
setuju sangat review.
iols tertgk semntara nk tgu buka posa.
tak tahan tgk mekap nenek tu...sapa lah yg buat hish...over giler.
tkleh ke guna teknik shading jek kat muka cyst tu.
ni giler kejung jadi muka dia..nk buka mulut pun susah ...hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak sangka JS picture keluarkan drama taraf rendah cmni. Waktu mula2 dulu excited nak tgk sbb ada remy ishak. Masuk episode ke 3 iols dah mcm apa benda aku tgk ni? Pastu ada la sepintas lalu tertengok episode baru2 ni and I was like seriously JS Picture? Skrip drama, Jalan cerita setahun dua tiga empat Lima tahun lepas kau nak ulang2 sampai bila? Sooooo cliche plot dia, skrip dia sooo cliche! Banyak dah drama buat plot mcm tu! Tukar watak je!
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Meluat tgk zalimi
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 12:32 PM | Show all posts
maaf cerita masih klise.... haha... but satu usaha sbb walaupun pelakon sebaya je semua tapi make up membantu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 01:03 PM | Show all posts
terbaca banyak negatif comments pasal drama ni. tapi aku suka je tengok. tapi aku nak pesan jangan tengok dengan anak2. bahasa dalam ni kasar. tak best

aku suka tgk sebab ada remy ishak kot. ayda jebat pun ok juga la. nasib la ko ayda ramai komen menyampah kat ko ni.

ozlyyn body cantik walaupun dah beranak berderet.

tapi melamapau sangat la sampai 3 org tergila2 kan ayda jebat. ubah jalan cerita best sikt la...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 01:32 PM | Show all posts
Senang cerita, tiga-tiga lelaki dalam drama ni (Rayyan, Amir dengan Coach tu) memang taste hauk.. Mula2 tiga-tiga berebut Hanim.. Pastu sekarang tiga-tiga nak kat Jo tu.. Aku layan gitu2 je sebab tunggu bukak puasa tapi jalan cerita dia predictable la walaupun tengok skip2..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 02:29 PM | Show all posts
Make up nenek over sangat. Opah i yg tua pun taklah over kedut mcm tu!
Muka kedut teruk tapi tangan mantain  tegang and gigi maintain putih.
Orang tua kan selalunya gigi mereka akan jadi jarang2.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Klise la.. slalu kalo cyst punya watak msti yg jahat2 so bole mendera pelakon2 protagonist.. cth mcm citer pia.. pstu konon nak buat kelainan jd org bisu la nenek tua suara serak la.. bosaaannnnn
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Klau jo hot giler logik la berderet org nak kat die...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 10:03 PM | Show all posts
Bangang ke apa jo tu digilai 3 lelaki
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 10:14 PM | Show all posts
YomiuriLandMae replied at 7-5-2020 03:04 PM
Klise la.. slalu kalo cyst punya watak msti yg jahat2 so bole mendera pelakon2 protagonist.. cth mcm ...

You read my mind sista.
Ganja ingat Ganja sorang rasa macam tu.
Acah2 variety la bila watak bisu, army, nenek kebayan bagai.
Tapi satu pun watak tak meninggalkan kesan.
Pelakon yang bagus bukan berlakon watak yang perlukan benda2 tu sangat pun.
Kalau kau memang bagus, berlakon watak perempuan biasa pun boleh nampak kau bagus.
Yang penting tau bagi emosi, tau serap roh watak tu dalam diri,
Gitu Ganja komen.


Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Mademoisellee replied at 7-5-2020 12:05 PM
Aku tak sangka JS picture keluarkan drama taraf rendah cmni. Waktu mula2 dulu excited nak tgk sbb ad ...

Tak masuk lagi anak beranak ada nama. Aku tgk bukan takat nama cyst dgn laki botak dia je malah anak dia yg 2 ketul tu pun ada.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Xminat citer cyst
Baik aku tgk chef sherson lima rencah lima rasa
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Balik2 plot camni... takda idea lain ke... muka opah menyeramkan.. dah kenapa semua nak ayda.. apa punya taste lah.. caca.. rimas tgk mulut suara..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 11:56 PM | Show all posts
xtgk pon lgi.xrase nak tgk..mostly drama sheols byk  yg overrated..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2020 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Cerita ni sampah sarap sgt. Agree dgn review yg pasal watak2 tu. i dah mmg xminat cerita ni bila baca u punya sinopsis makin benci. Xsuka cerita bodoh yg 1 perempuan (dah la x lawa) lepas tu semua lelaki nak berebut. Antara sbb aku benci k-drama. Cyst over sgt2, mekap dia pon over. AJ dgn rambut mcm tu, xboleh nk tgk. Kalau cyst x gaduh dgn janna, mgkin i mampu tgk lg sb sheol still lawa kalau buat rmbut mcm jantan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list