Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1760
View
35
Reply

'Lock In' Buat Peminat Geli Hati, Ada Pelakon Popular Lagi Tapi Erma Fatima Kata...

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-5-2020 10:26 AM | Show all posts |Read mode



Sudah bosan dengan drama-drama yang diulang di kaca televisyen? Ini khas buat anda, sebuah mini drama berantai arahan Erma Fatima dibintangi pelakon popular seperti Nora Danish, Neelofa, Umie Aida, Shery Hadad, Janna Nick, Remy Ishak dan bintang negara jiran, Baim Wong.




  



Yang menariknya, topik diketengahkan adalah mengenai Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) fasa 1 di mana rakyat Malaysia tidak dibenarkan keluar kecuali ketua keluarga sahaja.  




Kredit foto: IG




Oleh itu, setiap pelakon dikehendaki merakamkan sendiri babak mereka sebelum digabungkan menjadi satu cerita. Ianya disiarkan di saluran YouTube dan Instagram barisan pelakon terbabit.




Kredit foto: IG



Dengan adegan comel oleh Nora Danish, gedik oleh Neelofa, rempit dari Sherry serta perasan dari Janna Nick pastinya menggamatkan penonton.




Kredit foto: IG





Sementelah lagi watak ibu yang dibawa oleh Erma dan nenek yang dijayakan Umie Aida memang menggelikan penonton.



Malah, ada yang meminta sitkom atau sketsa tersebut disambung lagi selepas ini.




Kredit foto: IG






Erma Fatima ketika memuat naik episod terakhir turut menyatakan mereka yang tidak menyukainya boleh berasa lega kerana ia sudah tamat. Eh! Ada yang sakit hati ke?




  



Bagaimanapun, ianya ternyata mengubat hati peminat dengan drama comel ini. Lagi pula, ianya sekadar hiburan, Jadi, 'chill' saja okey. - CARI
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-5-2020 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka. Walaupon jarang tgk drama melayu. Aku anggap mcm finger food je lah. Short instagram film utk layan bosan pkp
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2020 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Nora danish buat stail laile kg people.. so tak best
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2020 12:10 PM | Show all posts
Kelakar juga. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2020 12:12 PM | Show all posts
cantiknya nora.. tak nampak macam mak budak pun..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2020 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Lantak korang la retis.....
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2020 12:45 PM | Show all posts
keluar nora danish buat stail laila kg people, terus jadik tak best nak tgk
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2020 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Copy paste kampung people kerr
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2020 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Adakah ini crossover terbesar selepas Avengers : Endgame? Tapi akam suka idea ni. Gud job. Mohon Hollywood ka Bollywood ka Kpopwood ka, tiru.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2020 01:06 PM | Show all posts
i suka jer..new method of acting..so x de pegang2 bukan muhrim..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2020 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Awal2 tgk gak satu dua episod tapi leceh sbb mcm awkward and lambat. Aku tunggu sampai habis baru aku tgk lah sekali harung. Lagipun cam bingit gak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2020 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Lawaknye..sangat menghiburkan
Lopa trolling dgn topi besarnye
Umi aida buat tudung catriona ross siam tuh
ND troll manja sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2020 03:36 PM | Show all posts
interesting. every episodes ada kelakar dia. umie aida punya nenek mmg jadi. lol.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2020 03:58 PM | Show all posts
umie aida memang power
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2020 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan: Nora danish buat stail laile kg people.. so tak best


Lakonan pelakon baru riena as laila dalam kampung people nampak jauh lebih talented n natural berbanding nora ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2020 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
soniackyy replied at 8-5-2020 03:58 PM
umie aida memang power

Umie aida mmg tere berlakon.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2020 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kahla replied at 8-5-2020 08:13 PM
Lakonan pelakon baru riena as laila dalam kampung people nampak jauh lebih talented n natural be ...

setuju. nampak nora try hard sgt. riena diana je sesuai watak mcm lailer tu.tapi nora dlm cite ni comel n cantik sgt
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2020 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Trying so hard nya masing2 nak bawa karakter..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2020 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Drama tak tentu hala. Dah lah montaj setiap episod macam drama rtm zaman dulu. Yg amitabh bachchan buat terhibur juga iols.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2020 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 8-5-2020 05:00 AM
Adakah ini crossover terbesar selepas Avengers : Endgame? Tapi akam suka idea ni. Gud job. Mohon Hol ...

Iols first tengok konsep macam ni amitabh bachchan buat dgn artis bolly & kollywood. Pasal dia hilang cermin mata.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list