Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
971
View
13
Reply

WHEN GUYS CANNOT HANDLE BEING REJECTED

[Copy link]

Author: No_jamPANDA    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-5-2020 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hai semua...
Mcm.tajuk kat atas..mcm mna nk handle lelaki yg xboleh terima dirinya diREJECT..??

Sis stress la dgn sorang mamat ni, x henti2 call n Whatsapp wlaupn dah tau kite ni dh ade boyfriend dan nk kawen dh thun depan..Ya Allah..

Mmg kitaorg pernah berkenalan, but not all things go as we planned..sama la jgk dgn perkenalan ni, x pernah declare atau ape pn.
Kitaorg stop contact pon cara baik dan mamat ni ckp dia faham. Awal2 perkenalan lgi kitaorg setuju "no hard feelings" klau benda x menjadi antara kitaorg. Dan mamat ni sendiri tiba2 senyap jdi sis anggp yg dia x berminat la..

Tpi lps sebulan dia buat perangai.. call dan Whatsapp byk kali ajak kluar mkn, ajk tgk wyg..
rimas tau..bila sis ckp yg x berminat dan kalau boleh stop contact, skli lgi dia ckp dia fhm..

Tpi selang sebulan dia meroyan balik..jdi sis block whatsapp n call. Aman la seketika..cme ble x dpt contact thru whatsapp dia contact thru fb n messenger. igt ke dh fham ble kite block tu tandanya kita x suka..rupanya tak..atau buat2 x fhm.

Akhir sekali sis bgi amaran jgn gnggu hidup sis lgi..tlg hormat sikit org yg,dah nk kahwin thn depan ni..lps tu terus BLOCK.

Serius, sis takot n paranoid skrg ni..1st time jupe org psiko mcm ni..T_T. smpai sis fkir bkn2..
mcm mne klau dia ade niat buruk kat ak.?
mamat ni giler dah ke?

Saper ade pengalaman mcm ni..tlg bgi nasihat..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 17-5-2020 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
seramnyaaaa.. mmg hidup pun x tenteram org mcm ni.. kalau sy jadi awk mcm2 fikir.. mlm pun x lena.
saya rasa selagi dia x jumpa pengganti mgkin selagi tu dia rs lonely and kacau awk. suh la dia p dekatkan diri dgn Allah lupakan awk. Allah yg memegang hati.. perasaan ni berbolak balik .. suh dia utamakan cinta pada Allah insyaAllah hati lagi tenang.. kehidupan pun dipermudahkan.. dalam dok enjoy melalui kehidupan mcm biasa waktu tu kot2 terjumpa bakal jodoh..
jgn risau xde makwe pakwe .. risaulah bila hati jauh dari cinta pada Ilahi.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 02:16 AM | Show all posts
nampak mcm tanda2 psiko laki ni bahaya ni tt takut nnt dia main sihir
tt kena hilangkan diri ASAP putuskan segala hubungan
delete sume akaun2 sosial yg blh si laki ni kesan tt
tukar no fon
pindah tmpt tinggal klu dia dah tau alamat tt
hilangkan sume jejak2 yg blh si laki ni kesan tt
BETTER SAFE THAN SORRY
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 05:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Jangan main sihir tulang babi bagai sudah
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Fur at 17-5-2020 07:51 AM

Kau ugut dia kalau dia ganggu lagi ko repot polis. Kalau itu pun dia tak takut, kau cakap la kau dah buat repot polis. Then ko minta tolong tunang kau atau memana lelaki yg boleh call n bercakap dgn dia di telefon kekononnye itu panggilan dari balai polis sekian2... Menyamar laa kiranya. Haaa try buat cmtu.

Aku dah pernah buat n menjadi. Terus lelaki psyco tu senyap n tak berani ganggu lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 09:21 AM | Show all posts
sama la.. awal2 kenal si enjiniur ni dah cakap
"u jgn jatuh cinta kat i tau. kita kawan2 je yer. i cakap awal2 ni sebab ramai girls jato hati kat i"

actually, laki ni not bad jugak lah.
tapi i pon mcm koser la nak jato hati kat ko.
berlambak lagi circle yg hot, educated & berkarier i kenal.

selalu gak la date sana sini. tiap malam lepas balik keje, dinner sesama.

untill one day, i da stat mengelak2 jumpa dia.
lagipom waktu tu dah jumpa cinta hati i.

bila dia dpt tahu i ada boipren, meroyan teruk ouh dia.
siap cakap "kenapa u tak bagi peluang kat i? out of nowhere tiba2 kapel. entah jantan mana u kenal i pon tak tahu."

i pom mcm, bolayan jela. lantak p la ko
dalam masa yg sama, dia selalu gak tgk ig stories i. like2 gambar..
sometimes wasap. tapi i pon seen kan ajer.

kesahnya lepas kena dump dgn i, tetiba btunang pulak.
tunang dgn pmpn yg da lama terhegeh kat dia. rebound relationship la tu kot.

after few months ,dia text i. dia ajak date sebab tunang dia ostation.
i pon apa lagi, cari ig tunang dia, pastu report arhh.

"u ni tunang Axxxx kan? boleh tak jaga tunang elok2? x habis2 Axxxx ni ganggu i.
ni u ostation kan? dia boleh ajak date pulak. "

boleh pulak tunang dia balas "maybe coz Axxxx care about u"

i pon macam. eh pelik tunang dia.
lastly i block Axxxx tu. xda dah dia kaco.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 03:58 PM | Show all posts
bellaa replied at 17-5-2020 09:21 AM
sama la.. awal2 kenal si enjiniur ni dah cakap
"u jgn jatuh cinta kat i tau. kita kawan2 je yer. i ...

tak pelik pun sis tunang si Axxxx tu cakap gitu.
dia dah malas sebenarnya nk amik port dan sedar pasal kegatalan tunang dia..
maybe dia pun dah tau pasal sis...
dan ayat dia tu lebih pada malas nak panjangkan citer sesama perempuan.
abis citer...



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2020 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by No_jamPANDA at 17-5-2020 07:46 PM
Lavender85 replied at 17-5-2020 01:23 AM
seramnyaaaa.. mmg hidup pun x tenteram org mcm ni.. kalau sy jadi awk mcm2 fikir.. mlm pun x lena.
...


Kite nasihat baik2 dah..
' ckp sorry..lps ni x ganngu dh"
tup tup sebulan kemudian muncul balik..
Lps tu sis terus je block semua media social yg ader.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2020 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 17-5-2020 05:54 AM
Jangan main sihir tulang babi bagai sudah

jgn lahh Ya Allah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2020 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Fur replied at 17-5-2020 07:50 AM
Kau ugut dia kalau dia ganggu lagi ko repot polis. Kalau itu pun dia tak takut, kau cakap la kau dah ...

Bernas idea tu..dh terlintas dh dlm kepala otak ni.
klau dia meroyan kambing lgi lps ni, mmg report polis terus jwbnye.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
No_jamPANDA replied at 17-5-2020 07:45 PM
jgn lahh Ya Allah

iols dah kena. Tulang babi tulang anjing pun ada. Iols pegi kedai sepupu si pelaku tanya 'mak si polan hidup lagi ke'. Paham2 sendiri
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2020 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
bellaa replied at 17-5-2020 09:21 AM
sama la.. awal2 kenal si enjiniur ni dah cakap
"u jgn jatuh cinta kat i tau. kita kawan2 je yer. i ...

perangai mamat psiko cerita sis sama mcm sy..
tak smua lelaki, tpi mmg ade yg jenis mcm ni..xleh terima kenyataan..
pastu meroyan dia teruk lg dr org prmouan sndrimm
hrpnya dia pon senyap la lps nii lps dh
kne block kaw2
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 09:07 AM | Show all posts
jgn jumpa tt,
takut masa jumpa dia calit minyak dagu ke apa,
kalau dia smoking, aritu iols ada baca cerita ppuan tu kena sihir thru asap rokok je..
jgn bg dia naik kereta tt takut dia letak apa2 dlm kereta..
zaman skrg bahaya, kite tak tahu niat org..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 09:33 AM | Show all posts
penah jadi kat aku gak
wpon aku single tp aku x bole trima dia
just kwn2 bole la
aku pon siap blok segla
dh lama tu aku unblok balik sbb igtkn dia x kan text aku

rupanya x ..dia still jgk text aku ..mmg x give up mamat ni
aku bg syarat klu nk kwn ...aku x nak jmpa2 dah
just kwn dlm wasap je
aku tgk dia mcm bole trima
so kwn je laa smpi skg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list