Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9628
View
151
Reply

Mungkin Dulu Nasib Tak Menyebelahinya, Tapi Zul Tak Patut Cakap Begitu - Rosyam Nor

[Copy link]

Author: CARI-MAL    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-5-2020 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 18-5-2020 01:27 PM
cukai genting , cukai judi tu semua dia mmg asingkan la , mmg dia bayar gaji tak guna duit tu

...

Bongoknya pemikiran. Dia fikir duit haram takleh jd darah daging tp boleh guna utk benda lain. Agama mana ko belajo ? Kalau dh perbuatan tu berdosa tetap la berdosa regardless jd darah daging ke x. So nnt boleh la org curi duit ko pstu buat rumah beli kereta asalkan x jd darah daging. No wonder puak ameno kuat rasuah
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-5-2020 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 18-5-2020 02:24 PM
Bongoknya pemikiran. Dia fikir duit haram takleh jd darah daging tp boleh guna utk benda lain. Aga ...

susah nak explain dgn org otak senteng ni
kita ckp lain
lain pulak yg dia putar belit ...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 02:57 PM | Show all posts
Ikut suka lah pendapat masing2. Kalau kita rasa baik teruskan je lah kalau tidak tinggal kan je.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 03:00 PM | Show all posts
hyie replied at 17-5-2020 10:38 PM
kekdahnya, statement zul yahya tu pun agak mengguris hati sesetengah pihak terutamanya yang memang 1 ...

betul
bila kita bagi pendapat, kita perlu terima juga pendapat org lain
bukan sebab siapa yg bagi pandangan tu
tp apa yg dia bgtau tu....

sape x terguris kalau kata mcm tu
contoh la kalau i bini polis, kawan i cakap polis makan rasuah
harus lah i sentap & terguris baik laki i terima rasuah mau pun tidak

kerja la ape2 pon
kalau x betul pembawakan, mmg terpesong jadinya
semua kerja ade sisi hitam kalau kita salah atur


Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 18-5-2020 05:40 AM
RN ni tak sesuai jadi pengacara or moderator

berckp nak up je macam org xde ilmu lgsg

Kan
Dia perasan mcm good2 je
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 18-5-2020 02:35 PM
susah nak explain dgn org otak senteng ni
kita ckp lain
lain pulak yg dia putar belit ...

Dia yg otak senteng hahaahhaahahha duit cukai haram tak boleh buat bayar gaji tapi boleh buat jalan hahhaahhaahahahhaa nampak tak kebodohan di situ.

Btw mengikut ulamak ulamak juga cukai adalah harommm yach. Tak kira la cukai pendapatan kah cukai jalanraya kah cukai gst semua katanya harommm yg hado hanya lah zakat dalam Isele.... menurut ulamak ulamak tertentu tak tau la ulamak zul yahya pula berpendapat gi mana
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 04:26 PM | Show all posts
Orix replied at 18-5-2020 03:05 PM
Dia yg otak senteng hahaahhaahahha duit cukai haram tak boleh buat bayar gaji tapi boleh buat jala ...

Rindu Bang Maideeeen pfffrthh
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 18-5-2020 03:05 PM
Dia yg otak senteng hahaahhaahahha duit cukai haram tak boleh buat bayar gaji tapi boleh buat jala ...


harap sudi lah menambah ilmu sebelum bercerita bukan2 yer

wallahualam , iols malas nak komen byk2
so baca kat link ni semoga ber tambah ilmu di dada , semoga murah rezeki chuolsss di bulan penuh rahmah ni .. amin

https://www.google.com/amp/s/fitrahislami.wordpress.com/2014/10/12/kutip-dan-bayar-cukai-itu-haram/amp/
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
bondeh replied at 17-5-2020 02:52 PM
Rasuah, ampu semua tuh tak termasuk lagi pelakon wanita kena angkut dgn penerbit utk dapatkan job. C ...

Alamak i nak teka boleh ? Ratu =EF. Tp anak penerbit sapo? Kalau anak pengarah i syak =SY tp mcm xmungkin
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:39 PM | Show all posts
sitisitu25 replied at 17-5-2020 10:00 PM
Kwn meol sdiri seorg pelakon sendu dulu kne angkut dgn pengarah ke sana sini dulu br merasa dpt be ...

wilma muhammad kah kawan kamu?
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
tringat masa talkshow mana tv3 @ tv1..tak silap i ada retis jmputan FN..yg ustaz tu tu ckp walaupn berlakon antra pompuan berumur dgn laki yg muda..nk mnunjukkan hubungn mak n anak..bg teladan dkt penonton..tetap haram..tk silap i FN mcm tak brapa puas ati..tok rosam pn mcm ada je time tu..tk brapa nk ingt..huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
bondeh replied at 17-5-2020 06:52 AM
Rasuah, ampu semua tuh tak termasuk lagi pelakon wanita kena angkut dgn penerbit utk dapatkan job. C ...

Ex laki kazen aku pernah citet tp ni citer lama. Kazen aku dulu pernah kawin dgn krew drama/filem ex laki dia kata x yah la nk jd retis
Dulu2 ex laki dia pernah citer ada retis pernah tido dgn p.... sbb nk watak utama. Bila nmpk retis tu kat mana2 mesti weolls teringat citer ex laki kazen aku tu. Kesian plk laki retis tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Aunty_Acid replied at 18-5-2020 06:35 PM
Ex laki kazen aku pernah citet tp ni citer lama. Kazen aku dulu pernah kawin dgn krew drama/filem  ...

scary nyerrr ... p .. tu semenggah tak body and rupa ?
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 18-5-2020 05:29 PM
Alamak i nak teka boleh ? Ratu =EF. Tp anak penerbit sapo? Kalau anak pengarah i syak =SY tp mcm x ...

Bapaknya si 'anak papa'. Hint utk bapak bkn utk anak

Then bapaknya nih pun kan ade gossip bertebaran dgn pelakon/model wanita terkenal dulu, Mama Erma pernah sindir2 masa kat satu anugerah kenzzzz

Gila2 punya nafi sampai keluar ayat "kafirlah saya kalau berkahwin dgn pelakon itu". Memanglah tak kahwin tapi skandal...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Aunty_Acid replied at 18-5-2020 06:35 PM
Ex laki kazen aku pernah citet tp ni citer lama. Kazen aku dulu pernah kawin dgn krew drama/filem  ...

Patutlah primadona Ogy pernah cakap jangan lacurkan seni ini... kesian ye... patutlah ramai artis yg dah berhijrah mati2an cakap dunia artis/hiburan ini umpama sebelah kaki ke neraka huhu
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
addamnor replied at 18-5-2020 05:39 PM
wilma muhammad kah kawan kamu?

Bkn..tp dr set2 sebelah situ juga
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
bondeh replied at 18-5-2020 07:35 PM
Bapaknya si 'anak papa'. Hint utk bapak bkn utk anak

Then bapaknya nih pun kan ade gossip ber ...

Ok uols udah phm cuma zmn2 tu internet x mcm skrg. Kira bertuah la papa nya byk terlepas kan. Gossip bertebaran tu dgn ratu jgk ke atau pelakon lain pulak?
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia dulu pun masa David Teo kena tampar, dia pergi kutuk DT dekat DSN jgk kan.Siap ckp dia memang mcm tu Datuk. Itu bukan ampu dan tikam belakang ke tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 18-5-2020 11:38 AM
dia tak hukum sis , cer dgr apa yg dia kata. betul2 ...

dia ajak ubah cara hidup , punca pend ...

Yup. Amboihh rosyam ni lepas najib turun diam menikus. Skg buka lagak balik.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
ada betul apa yg zul cakap...ada betul jugak apa yg rosyam cakap...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list