Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6243
View
181
Reply

[Tempatan] Abg Posmen Kecewa Bonus takde walaupun parcel bertimbun

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-5-2020 01:46 PM | Show all posts
volatile replied at 18-5-2020 12:41 PM
Gaji yg memang telah diperuntukan utk mereka tidak termasuk tuntutan kerja bersungguh sungguh?
...

try tengok u jadi posmen poslaju jap.. see how well you fair. kalau org yg slalu deal ngan poslaju tahu la kot dorg keje teruk macam mana.. bayaran gaji dorg berapa je. bukan mintak berlebihan pun tapi at least ada la sikit incentive / bonus to compensate dorg punya hard work..
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-5-2020 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
ninjago replied at 18-5-2020 01:46 PM
try tengok u jadi posmen poslaju jap.. see how well you fair. kalau org yg slalu deal ngan poslaju ...

What is WORTHY of the remuneration package , comparative to the workload?
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 02:21 PM | Show all posts
i feel u abg posmen.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
ninjago replied at 18-5-2020 01:46 PM
try tengok u jadi posmen poslaju jap.. see how well you fair. kalau org yg slalu deal ngan poslaju ...

I really hope ini bukan cerminan work attitude of org org kita khususnya dan pekerja diluar sana secara amnya.

Soalan aku tidak berjawab lagi...adakah gaji yg kau terima itu tidak termasuk sumbangan tenaga kerja kau yg bersunguh sungguh atau ia hanya tertakluk pada tenaga kerja sambil lewa, ala kadar, the bare minimun?

come on..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian......ingatkan byk barang org order atau servuce tu byk digunakan boleh mjanjikan kesejahteraan bonus utk pekerja,rupanya situasi luaran dan dalaman tak sama ye.....harap abg2/adik2 poslaju tak putus harapan ye.Harap la org atasan jgn tamak mkn untung sorang.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 02:31 PM | Show all posts
yeke rugi..sampai posmen kene keje sabtu ahad...katanya menimbun2 barang2...

mustahil giler....

org atas la ni kaut untung semua
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Pos malaysia dgn poslaju lain kan?
Org byk pakai poslaju.. tp pos malaysia rasanya mcm surat lhdn ke kutip hutang ke ye la pakai pos malaysia..
Parcel ada la seketul dua.. da la lembap nak mampos..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ye pun bagilah posmen tu bangku ke...apa2 je yang boleh mengalas punggung heol dari simen yg basah itew..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
semoga Allah limpahkan rezeki yg x disangka2
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 18-5-2020 01:23 AM
Haha company mulayu isele naya pekerja melayu sendiri

Byk company terpaksa wat benda sama kan. Division yg untung cover division yg rugi. Better dari buang pekerja.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
fofuler replied at 18-5-2020 01:29 AM
Kenapa kalau syarikat macam pos malaysia, ktmb yang orang melayu pegang mesti dia tak untung walhal  ...

Ini semua salah dap.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
eizarz replied at 18-5-2020 04:40 AM
org tak naik komputer pegi keje...org pakai komputer dlm opis...lawak plak baca komen no ni...bhah ...

Iol xsampai ati nak komen. Tambah plak dia tengah seronok kutuk ph. Potong stim lak nanti. Haha
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 18-5-2020 04:41 AM
Ye memang masa zaman ph pos msia dah declare kerugian berjuta2 sebelum cukai
Macamtulah juga ktm ta ...

Nak gak mention zaman ph. Sebelum zaman ph pos n ktm ni untung yer?

Pos ni untung masa tahun pertama syed mukhtar amik alih jer. Sebab dapat dengan harga murah termasuk segala property milik pos malaysia mcm tanah n bangunan. Lelong semua tu untung lah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 03:45 PM | Show all posts
kesiannya, bgla skit utk penat lelah diorg. kalau boleh offer part time utk pkp ni baik offer kt staf sendiri yg boleh OT. ala bg 200 pun diorg syukur dah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 04:00 PM | Show all posts
volatile replied at 18-5-2020 01:22 PM
I really hope ini bukan cerminan work attitude of org org kita khususnya dan pekerja diluar sana s ...

ohmy... u still can't see the point.. nak cakap banyak pun tak guna. i rest my case then. bye
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau melayu handle bisnes selalu mcm ni.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
lattehazelnut replied at 18-5-2020 02:49 PM
Pos malaysia dgn poslaju lain kan?
Org byk pakai poslaju.. tp pos malaysia rasanya mcm surat lhdn k ...

Pos laju dlm pos mesia...so sama...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaka rayu Jabatan Netizen Malaysia sila lakukan sesuatu...pleaseeee
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 18-5-2020 11:31 AM
komplen je kat shopee live chat. aku penah komplen nape aku tak dpt cashback, padahal seller yg ak ...

Benci betul tiap kali q kat live chat tu lamanya nak tunggu pastu bila dh dapat chat pun kemain lama nk tunggu dia reply walau suh cek status
Pastu bila kita nilai dia average mesti tanya napa average. Oklah average kang bagi bad kang baru tau
Tu sbb lama sgt nk tunggu, iols sampai tahan2 kelopak mata dr tertutup sbb ngantuk sesangat.
Bulan puasa ni lagi laa ngantuk sgt terlampau2 sbb bgn awal. Siang hari tak de masa nak tidur.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
biar betik takda bonus? takkan la takda empathy langsung. barang banyak menimbun kot. kesian aku tengok.puasa2 panas2 pon hantar barang. aku antara regular customer pos laju sbb service bagus dan murah sangat klu pakai easy parcels. aku doa semoga murah rezeki semua abang posmen
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list