Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13346
View
142
Reply

"Tak Untung, Tapi Harap Mampu Bayar Gaji Pekerja RM200,000" - Mila Jirin

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Post time 18-5-2020 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
scarflicious replied at 18-5-2020 07:39 PM
Business bukan run mcm tu. Ada yg run business tapi cashflow kurang. Skrg ni semua susah. Includin ...

Kannn, business yang takde masalah masa ni pun hanyalah tesco, jaya grocer, giant, dan supermarket serta ecommerce macam shopee dan lazada, even presto mall yang nak bangkrap tu pun jualan menaik waktu ni. Rezeki lah, tesco dan giant tu dah nak katup dah pun rasanya tak jadi kot
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-5-2020 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
pencintaABC replied at 18-5-2020 06:37 PM
Dan iols rengsa betul dgn retis2 yg meniaga hand sanitizer, disinfectant dgn mask buatan sendiri m ...

Yang ni iols rasa semua bakalan cash la tu, haritu ye la laku jual benda ni sebab stok takde. Sekarang ni semua nak meniaga jual face mask, hand sanitizer, order modal ribu2 dan hoarding banyak2. Ada dua tiga eko dalam group iols dok paksa2 beli sebab nak habiskan stok yang dah tak jalan sebab terlampau banyak face mask dan sanitizer. Last2 deorang jual harga modal balik je. Even supermarket pun jual harga biasa je. RM5 sebotol.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus mila.. dari dulu nampak dia jenis beringat, bukan sana sini bermewah-mewah. Bijak dia buat perancangan lain, jaga kebajikan pekerja sama. T20 lain sibuk merempan dengan gov termasuk geng2 artis IQ tinggi
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
I olls puji lah kesungguhan dia tak nak buang pekerja.  Semoga ada rezeki utk Mila . Besar warehouse dia dkt Putra Perdana.  Bizmilla tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Husband dia mcm muka ustaz yg suka cari gaduh mkn berbunyi
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 18-5-2020 07:51 PM
Yang ni iols rasa semua bakalan cash la tu, haritu ye la laku jual benda ni sebab stok takde. Seka ...


Padan lah muka. Tapi kesian la yg jadi agen dan stokis2 retis ni. Sebab sekarang mask ke sanitizer ke smua ade ready stock harga pon biasa2 je. Barang dah ambik, asal terjual la kot drp tak laku sesen tak dapat.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
scarflicious replied at 18-5-2020 07:39 PM
Business bukan run mcm tu. Ada yg run business tapi cashflow kurang. Skrg ni semua susah. Includin ...

Habis tu run mcm mana uols? Selalu otai2 bisnes xhabis2 ingatkan simpan gaji 6bulan cash reserve. Hina org yg x ada saving hatta sebulan. Dan kampeni i mmg collapse habis pkp ni sbb 1 apa pon xboleh buat. Tp alhamdulillah masih byr gaji pekerja. Ramai pulak tu. cuma bkn kampeni malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus Milla ni.  Still Jaga kebajikan pekerja walau dalam keadaan skrg.  Semoga murah rezeki.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Roda sedang berputar
Tp i percaya mila ni jenis baik, tak aniaya orang dan beringat, tak boros
Insyaallah akan dipermudah urusam
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
semoga urusan mila dipermudahkan
malas nk kecam sheols sbb sheols mmg rajin keje dan x lupa asal usul
kalo dulu ada tour roadshow AF ke penang, sheols x hadap nak stay hotel pun.sheols mmg balik stay dgn family kt flat area teluk kumbar/bayan baru sebegitu
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga bisnes mila berjaya dan boleh jaga kebajikan pekerja

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tipu tak harap keuntungan. Macam mana kau nak bayar rumah sampai 10 biji? Kos pengurusan 500k. Gaji pekerja 200k. Adakah 300k tu termasuk instalment rumah 10 biji? Hehehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 18-5-2020 11:35 PM
Tipu tak harap keuntungan. Macam mana kau nak bayar rumah sampai 10 biji? Kos pengurusan 500k. Gaji  ...

Bulan ni dia ckp laa x buang pekerja bagai...cer tengok bulan depan or bulan lg satu camne. Kwn iols yg ada business travel agent 16 tahun pon katup dah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Esel768 replied at 18-5-2020 03:13 AM
Sorry nk nyibuk.. Saudara u tu pasrah je ke?

nampak macam redha je. lupa nak cakap masa tu ada dua anak saudara kahwin serentak atas pelamin.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 18-5-2020 03:54 AM
mat algeria tu lak muka camne...leh tahan atau lebih kurang ngan kezen u

mat algeria tu standard 5 cap omputih. tinggi.putih.
kazen i tu doktor. yang mat algeria tu jual2 tepi jalan gitu je. tapi background org kita tak tau kan. ntah anak duta ke bapa dia Pemilik mewah holding ke
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
cik.panda replied at 18-5-2020 09:04 PM
Roda sedang berputar
Tp i percaya mila ni jenis baik, tak aniaya orang dan beringat, tak boros
In ...

Tak boros kan beli rumah sampai 10 biji. Hehehehee
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok la mila fkr pasal pekerja ..iols ni dicuti kan tanpa gj .. Harap duit socso dan kwsp je .
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 18-5-2020 11:57 PM
mat algeria tu standard 5 cap omputih. tinggi.putih.
kazen i tu doktor. yang mat algeria tu jual ...

Pandai mamat Tu carik orang keje professional..harapnya layan cousin u elok la ye..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols x suka mkn brownies. Dari dulu lg x suka. Muak rasa wlu gigit secebis. Tp brownies dr catering bizmilla tekak I blh terima. Sedap.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 05:47 AM | Show all posts
Edited by gigahertz at 18-5-2020 09:59 PM
becir replied at 18-5-2020 04:36 PM
Pandai mamat Tu carik orang keje professional..harapnya layan cousin u elok la ye..

bukan salah mat algeria tu. salah budak mak budak kazen tu. tau la kazen tu tak lawa tapi jangan la tunjuk sangat desperated nak menantu tu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list