Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13279
View
142
Reply

"Tak Untung, Tapi Harap Mampu Bayar Gaji Pekerja RM200,000" - Mila Jirin

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-5-2020 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
cik.panda replied at 19-5-2020 08:42 AM
Tapi sebenarnya despite apa yang "pakar kewangan" kata beli rumah ni bukan benda yang bijak
Espec ...

In life, we should buy what we need and then some extra as treats. Bukan jadi tamak haloba asal ada duit pulun segala. Ikut Islam dosa tau kalau menyumbang pd kenaikan harga smpai orng lain xleh beli. Apalah nak tamak sngat rumah bebanyak? Kot ye pun beli untuk anak sorang satu sudah.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-5-2020 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
siasia replied at 19-5-2020 09:34 AM
bagus usaha dia..maybe boleh luaskan lagi selain drpd cake. skrg ni jual je makanan, brg2, byk org a ...

Kek mana pon xsedap sbab diorng guna bahan2 xdok kualiti
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
BoongaKertas replied at 19-5-2020 10:30 AM
rasa sejuk hati plak baca statement sheols yg cuba juga cari jalan lain utk membolehkan pekerja dia  ...

Kehkehkeh melayu cepat tersentuh hati walhal benda2 gitu cakap supaya orng sapot. Konon nk bayar zakat. Nak derma. Nak itu ini.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 19-5-2020 05:03 PM
In life, we should buy what we need and then some extra as treats. Bukan jadi tamak haloba asal ad ...

Syukran sis for tazkirah remdan
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
bagus majikan gini fikirkn alternative lain utk jana pendapatan. moga murah rezeki
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
sh00 replied at 19-5-2020 04:54 PM
Kalau artis yg dijemput ke program tv mcm Meletop etc tu diorg dpt payment ke? Masa pkp ni byk bua ...

Ikut budi bicara stesyen tv tu lah...kadang2 artis ckp x payah lah bayar demi kesinambungan " job-job" yg mendatang. Pepandai laa kannnn...nk hidup and muka tu sentiasa ada kt tv tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak business affected esp service... Gilee arr kalau mila ni punye business scale die besarr... Boleh depress nak handle masalah ni...
Skrg yg tgh ok business makan ja... Sbb manusia keep makan...pandai2lah buat marketing n delivery...doa lah cepat virus ni pergi and malaysia pulih kembali...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
cik.panda replied at 19-5-2020 04:33 PM
Syukran sis for tazkirah remdan

Welkam. Hehehhee iols just sharing.... Moga2 manusia xasyik fikir mereka boleh gula2kan tuhan pastu jadi PA tuhan judging orng dosa itu ini
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Byk terjejas sbb covid-19 ni antaranya yang buat biz travel agent ni.. nk kuar negara dah tk boleh.
Maka kenalah cari biz lain sampingan
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
cik.panda replied at 19-5-2020 09:42 AM
Tapi sebenarnya despite apa yang "pakar kewangan" kata beli rumah ni bukan benda yang bijak
Espec ...

Dah kenapa lak ngan rumah u? Lokasi tak bagus ke..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Tk rasa pn bis dia boleh collapse secepat tu..
Tk kan dia tk dek financial back up tepi khas utk gaji pekerja ..benda tu mmg ade je kan

Lg pn bisnes bizmila gila kencang tk pernah kosong.. Saja jelah ni ..dia meniaga buat bekap ...spya duit lain tk terusik..logiknya jual kek tk kan dpt sampai 200k nk bayau gaji staff ye dak...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 20-5-2020 12:28 AM
Dah kenapa lak ngan rumah u? Lokasi tak bagus ke..

Hidden cost yang i rasa mana2 pembeli pun rasa. Time nak beli takde plak agent bagitau nak kena bayar sekian sekian
Lepas tu i tukar kerja. Memang serabut gila la nak maintain rumah sewa dan rumah sendiri
Lokasi plak...hmm lupakan je la nak dijual
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 10:57 AM | Show all posts
kagum aku dgn mila ni
dia fikir staff dia
aku rasa kalau utk dia famili cukup je nak tampung comitment semua tu
tp dia lebih fikirkan staff jgk
and of course org yang rajin cari duit ni mana boleh duduk saja
ligat otak berfikir nak cari duit

good job milahh
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Pandai cari jln cari duit. Bkn mcm si itam pakai keta mahal mntk bantuan
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 19-5-2020 08:54 AM
ini baru la retis yg bebetul pure bisnes .kaya pon ats usaha sendiri..bukan sekadar bisnes timbang k ...

I terkejut tau dr halina wife angkasawan makan jamu tya ni. Makan pagi & sblm tido katanya. I yg tak doktor pun takut nak mkn
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:52 PM | Show all posts
gam_gajah replied at 20-5-2020 12:25 PM
I terkejut tau dr halina wife angkasawan makan jamu tya ni. Makan pagi & sblm tido katanya. I yg t ...

Ingredient nya meragukan ke
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
fatinz replied at 20-5-2020 01:52 PM
Ingredient nya meragukan ke

Tak tau la. Tp i mmg tak mkn produk timbang kilo ni. I beli supplement kat farmasi je
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 18-5-2020 03:51 PM
Sbb tu la nk dia try wat bisnes lain...ko cuma tau nak kurangkn pekerja je ....cube ko ke laki ko  ...

Fadzilah mamat tu yg aktif kat twitter ke? Pastu share news kena angkut balai mintak simpati follower?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:45 AM From the mobile phone | Show all posts
iena_jr replied at 21-5-2020 12:03 AM
Fadzilah mamat tu yg aktif kat twitter ke? Pastu share news kena angkut balai mintak simpati follo ...

Exactly sis....cube fitnah org pastu aib sndiri kena singkap....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:52 AM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 18-5-2020 10:53 AM
i tu hari sauadara i kahwin kat sana. dengan laki algeria. u tau mcm mana temu jodoh? hope u janga ...

Dah kenapa tetiba mengumpat saudara you ni.. biarlah dia nak kawin dengan algerian jual kopiah tepi masjid pun. Dari terkahwin dengan lelaki Melayu hisap dadah atau gay
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list