Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6367
View
104
Reply

[Tempatan] Edisi Kita Semua Tertipu:Pernah Viral Konon Terkandas PKP, Netizen Dedah Pelancong Rusia Ini Rupanya Scammer?

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-5-2020 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
diorang bukan xtahu apa nak buat kalau dlm masalah..pegi balai polis jah mnta hantar ke embassy..ni siap minta derma duit kat public.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-5-2020 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
utk acik2 kepam bodoh yg pernah kecam aku kt tred lama,aku malas nk kecam korang sbb ni bulan puasa
tp ni aku bagi petunjuk ye
pi hantar kokesen pujaan ko yg terkandas ni gi russian embassy kt jln ampang sana
jgn acik bawa balim umah sbb nak anak mata biru hijau dah la ye
IMG_20200518_125718.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari tu ckp dia engineer kannn. Dh pi russian embassy tp apasal mrk ignore je
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba buat macam australia.
Pelancong kena cukup duit cash n bank klu nk travel di Msia & beli tiket pergi-balik siap2.

Kes mcm ni la byk sgt pelancong minta sedekah, minta duit support belanja travel dorg.

Org msia ni pun baik sgt, mudah pcaya - senang la pelancong tipu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:11 PM | Show all posts
Lepas ni kita boleh berhati-hati dengan mana-mana foreigner yang meminta bantuan tepi jalan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:16 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 18-5-2020 12:20 PM
kan tred lama psl mangkuk rusia ni aku dah kata ni mat saleh bodoh
tp ada makcik2 kepam ...

makcik kepam nokss....mentang2 nampak mat saleh haahah..patut ludah jahh mat saleh macam ni macam indon,bangla hina dina

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
cikrosienona replied at 18-5-2020 11:43 AM
Patut Malaysia buat syarat ketat untuk traveler datang Malaysia. Kalau takde RM10k dalam bank tak bo ...

Sorry...aiols x pernah travel overseas selain SG....travel ke negara lain kena ade proof kt ade duit dlm acc ke?atau ade proof lain?
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Huk aloh ore kapung oksana oksini
Jangan jangan dia ni spy rusia
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:23 PM | Show all posts
lorrrrrrrr... mesti malu ahkak yg first2 viralkan tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
kerabuBiru replied at 18-5-2020 01:16 PM
makcik kepam nokss....mentang2 nampak mat saleh haahah..patut ludah jahh mat saleh macam ni macam  ...

memasing berair bila nmpk kokesen walau kokesen tu level pprt jah
ms aku persoal kan mangkuk ni terkandas kt telen pastu gedik nk masuk msia padahal msia dah nk start lockdown, kemain acik2 kepam cakap jgn persoalkan cerita dan timeline dia keluar telen masuk msia bagai
bodoh punya acik kepam
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:30 PM | Show all posts
malu la  polis temerloh tertipu dek akak viral
mohon siasat ahkak viral tu siap email ahkak tu say thanks



KEDUTAAN Rusia merakamkan ucapan terima kasih kepada pihak polisTemerloh kerana membantu warganegaranya, Maxim Lapin, 42, yang terkandas di negara ini.

Tindakan pantas polis Temerloh itumenyelamatkan jurutera kargo dari Moscow itu, Rabu lalu mendapat penghargaan Kedutaan Rusia, semalam

Ketua Polis Daerah Temerloh, Asisten Komisioner Mohd Yusri Othman berkata, kedutaan itu juga memuji persembahan, kemahiran dan pengetahuan serta kelancaran koordinasi yang dipamerkan oleh semua anggota terlibat.

Kedutaan Rusia merakamkan ucapan ribuan terima kasih dan menyampaikan Surat Penghargaan kepada seluruh wargaIbu Pejabat Polis Daerah (IPD) Temerloh atas segala khidmat bakti dan pengorbanan.


kita tgk nti siapa yg betul  kedutaan russia atau Fadhil Waynie?
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:33 PM | Show all posts
elok jugak viral, so netizen kenal lah lepas ni
kalau tak viral, netizen tak kenal, bermaharajalela lah beliau menipu rakyat tempatan
ni kalau tak viral, mana kan orang boleh kenal dia pelancong yg sama
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Dh htr kedutaan rusia,pasai pe kedutaan x buat keje...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
famri7 replied at 18-5-2020 12:41 PM
Ummah suchi kalau kulut putih smua berpusu2 nk tolong..rohinyah sesama islam siap suruh mati beramai ...

Dah kalau mai bertongkang2 pahtu duduk mengemis 30 taun ...kaka rasa nk lanyak tak, x kira la putih hensem jelita ka.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:36 PM | Show all posts
asamfish replied at 18-5-2020 12:44 PM
racism masih bersarang di jiwa
asal nampak org putih, hidung mancung, mata biru, rambut blonde or ...

hakikatnya hitam kelabu taik hanjeng yg nak masuk malaysia pun mmg setaraf dengan rupa parasnya
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Camne boleh lepas dari kl ke pd musim pkp ni??
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia kena tiru thailand. Kena ada duit cash atau dalam bank banyak baru boleh masuk untuk kokesen ni. Perangai haprak. Nasib aku tak kesian pun dekat bangsa panjajah ni.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:44 PM | Show all posts
asamfish replied at 18-5-2020 12:44 PM
racism masih bersarang di jiwa
asal nampak org putih, hidung mancung, mata biru, rambut blonde or ...

sentimen ni bukan hanya di malaysia tapi satu dunia...
even korean pon downgrade leluhur melayu nih...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:45 PM | Show all posts
dekat porem pun abg dan acik2 kesiankan kokesen ni....
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni la namanya minda ramai org kita masih dijajah. Negara merdeka, tapi minda masih terjajah. Asal mat salleh je, terus dipuja, dikasihan. Asal mat salleh je bijak, bagus, pandai. Hidup hidup kena tipu dgn org Rusia.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list