Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6408
View
104
Reply

[Tempatan] Edisi Kita Semua Tertipu:Pernah Viral Konon Terkandas PKP, Netizen Dedah Pelancong Rusia Ini Rupanya Scammer?

[Copy link]

Author: YgBenar       Show all posts   Read mode

Post time 18-5-2020 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Org malaysia xyah nak baik sgt lah dgn diorg ni.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-5-2020 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka sapa2 yg tertipu. Iols pun pelik kenapa russian ni boleh viral sedangkan kat melaka especially dekat hrc tu dulu bersepah backpackers omputih ni jual gelang lah, minta sedekah lah. Iols memang dah syak russian ni scammer & cheapskate. Tak pelik ke,kata engineer tapi takkan tak boleh swipe credit card ke debit card kalau iye pun terkandas. Msia ni baik sangat dgn pelancong. Kalau kt nak melancong, imigresen luar siap minta address hotel,bukti booking hotel,tanya itenary. Suruhlah omputih ni belajar nismilan,boleh viral "pelancong russia pandai cakap noghori".
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
merata russian ni dok berjalan musim pkp ni...xde kena tangkap plak...sila tangkap dan hantar balik negara msg2...menyemak je kat negara org dok minta sedekah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas pulak Cross interstate
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
famri7 replied at 18-5-2020 12:41 PM
Ummah suchi kalau kulut putih smua berpusu2 nk tolong..rohinyah sesama islam siap suruh mati beramai ...

Ummah kokesen untung2 boleh baiki keturunan sis. Rohingya lg menjahanamkan keturunan...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Patutla hati aku yang hitam ni tak rasa kesian langsung dekat mat saleh busuk ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 06:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Covid19 replied at 18-5-2020 11:44 AM
Dah la org malaysia ni cepat je bagi bantuan..

Yg kat Pahang tu..pompuan Kan yg tolong mamat nih..tergedik2 sgt..kalau puak rohingya or Bangla..ko tgk pun tak Kan..haha
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 06:55 AM From the mobile phone | Show all posts
asamfish replied at 18-5-2020 12:44 PM
racism masih bersarang di jiwa
asal nampak org putih, hidung mancung, mata biru, rambut blonde or ...

Walhal, xde beza pun diaorg ni! Apa jenis kulut pun, masih ramai yg menipu
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 06:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Embersy russia x buat apa2 ke kat rakyat diaorg ni?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 07:05 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 18-5-2020 12:20 PM
kan tred lama psl mangkuk rusia ni aku dah kata ni mat saleh bodoh
tp ada makcik2 kepam ...

Hanya mat saleh kepam je yg slalu p asian country... ewww yg bersepah2 kat bali, palawan tu penuh dgn bangsa kepam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 08:20 AM | Show all posts
cikrosienona replied at 18-5-2020 11:43 AM
Patut Malaysia buat syarat ketat untuk traveler datang Malaysia. Kalau takde RM10k dalam bank tak bo ...

Setuju. Kena tegas macam ni.. Datang Malaysia jadi pengemis. Travel merata..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 18-5-2020 12:52 PM
Puihhh sikit aku tak kesian traveler pengemis ni. Kalau takde duit jgn nak mengembara la hanatttt... ...

Dah jadik kebiasaan dow...bukan xpenah ada kes2 mcm ni...byk kot.. Siap ada yg buat bisnes tepi jln lg, ni jenis2 pelancong miskin la ni...xde duit nk melancong hujung2 mintak derma....aku xpernah nk derma. Lenkali authority kita kena buat sop utk tourist yg masuk malaysia dgn tujuan leisure tu kena ada tiket balik sekali, suruh tunjuk.. And make sure keep record.. If didapati rekod xde kuar time tu sila carik diorg ni semua....
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
MisXoXo replied at 18-5-2020 03:13 PM
Artist Lufya memula post ajak ramai2 bantu russian yg stranded ni..last2 bila ramai komen scammer te ...

kelakar la sampai nak suruh ustaz ebit liew mbantu, dieorg ni merepek2 la ahaks
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
i rase dgn sumbangan rakyat malaysia ni,agak2nye scammer russia ni da dpt buat bungalow dah kat Moscow .
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Masalah nya ni..napa lehh ade kat sini lama benar..merata lak tu..ari tu dah polis bwk die pi embessi..pi humban la balik negara drg..nyemak lagi sini wat per...pastu lak dr satu state ke satu state pi..camna leh lepas...kata ade road block bagai time mco ni..eeii geram lak aku..aku ni nak balik dr shah alam pi ampang  umah mak aku pun ade sikit punya gerun...
Cer kita nak masuk negara drg.segala tok nenek check..dok mana..bapa lama....mana tiket balik...
Kat mesia leh senang2 terima org camni..enginneer kan..majikan ko mana...mak bapak ko mana or sapa2 yg kenal die la tk de ke..
Pelik tul enforcement kita bab2 ni..eh malas la nk ckp..kang kene kecam ..ook bai
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 18-5-2020 01:19 PM
Sorry...aiols x pernah travel overseas selain SG....travel ke negara lain kena ade proof kt ade du ...

Yer..cam pi uk abis segala die tgk..tiket blk ko..kat mana ko duduk..bapa lama..buat per..and ckp ngan drg kena klnfiden kalo tk bilik cermin besau tu ko kena hangkut soal siasat..ni mmg pengalaman depan mata..my aunty  kena bila travel sama2..my mom and i dah lepas ke depan..my anty lambat sikit sebab die ade toddler mase tu..bila passport aku dah kena chop aku jln terus je la...tunggu punya tunggu aunty aku tk kuar2 lg kat arrival..mana lak ni...nk kat 40 minit akak aku sampai epot call aku ckp aunty kito org dah kena masuk bilik screen besau tu.. ha sudahhh....
Dah la akak aku kena soal jawab gak.bla bla.sib baik lepas..akak aku yg lama dok sana pun ckp drg ni sombong sikit esp yg kat pakai hijab ni..
Rase cam ade kes rakyat kita kena hantar blk mesia sebab tk kuat finicial ke or tkde return tiket.
Tp bagus la die  buat camtu. Tkde la org sesuka hati buat kuar masuk conntry meka..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:34 AM | Show all posts
org kita hadap sangat ngan mat saleh. kembang habis lobang yg ada kalu melibatkan mat saleh padahai mat saleh haprak jah
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Russia kot. Diorg Sara hidup Kat sana pun rendah. Bila backpack macam ni la jadi. Nak travel tp nak segalanya free. Org kita plak asal putih jee terus naik level. Please la....
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
ais_kosong replied at 19-5-2020 08:20 AM
Setuju. Kena tegas macam ni.. Datang Malaysia jadi pengemis. Travel merata..

Yup..kita pun stop lah bagi duit kat diorang ni.

Kalau takde duit, buat cara tak duit.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 11:57 AM | Show all posts
Sila tangkap!
Orang lain nak cross state pun tak boleh, ko sedap2 je travel merata, pastu takde duit mintak kat orang! Puiii!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list