Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10620
View
238
Reply

[#77 BAJU PELIK] LEEYANA RAHMAN: Penjelasan Pembatalan Order Last Minit

[Copy link]

Author: KIM.K    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-5-2020 05:49 AM From the mobile phone | Show all posts
diiyanazakaria replied at 19-5-2020 03:41 AM
Kilang buat..sbb a few years ago diorg ade isu dgn asyallie sbb diorg ckp asyallie tiru design dio ...

Dia claim as fashion designer tu tak betul la yer.. Dah amik design kilang.. Em...ntah la...igt bayo memahal, dpt la yg esklusif
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-5-2020 05:50 AM From the mobile phone | Show all posts
mzsnam replied at 19-5-2020 04:39 AM
kilang kt mana tu... so kilang la yg design semua. kite jual je la eh. sy betol betol ingat LR tu  ...

Same la... Camtu je terlondeh semuanya..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 06:08 AM From the mobile phone | Show all posts
LoveSungmin replied at 18-5-2020 10:02 PM
Saban tahun ada kes yang sama tapi ummah melayu masih x serik2 nak pre-order baju raya dengan online ...

And dah berapa tahun LR ni ada masalah preorder. Tp tetaplah ummah still beli brand ni. Heran iols.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 06:09 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 18-5-2020 11:17 PM
Hehe dia kata sulaman
Supplier china outsource ke kilang NK. Possible ke NK yang buat sulaman EL  ...

Huhu
Sulaman apakah sampai sana nun...
Peliks la depa neh
Asal boleh je bagi alasan..
Iols rasa kilang xdpt cope jumlah trmpahan yang banyak .. dan ikut giliran..
Lambat order..hold dolu
Lagipun china kan baru start operasi segala kilang non essential kan..
Jadi mari lah kits nyanyi lagu menaruh harapan...
Sayang sangat masalah mcm ni boleh timbul padahal ramai regular customer
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 06:11 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 19-5-2020 05:10 AM
Padahal made in China sajork..takpun Bangla.. Tetap nak claim Korea walaupun NK je mampooo

Tu la
Bila jafi mcm ni tuding semua kat pihak lain
Dia saja yang betul .
Kesian customer..
Next year kasi ban la brand bermasalah...
Kasi report tribunal pengguna kalau isu ni berpanjangan..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 06:34 AM | Show all posts
diiyanazakaria replied at 19-5-2020 03:41 AM
Kilang buat..sbb a few years ago diorg ade isu dgn asyallie sbb diorg ckp asyallie tiru design dio ...

kawan kaka ada contact kilang2 di china dalam telegram group. nanti kalau kaka nak buat bisnes baju kain boleh tanya dia.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 07:09 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 18-5-2020 09:52 PM
1/10 insta yana.lee

Kecik sgt sis..xnampak...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 18-5-2020 11:08 PM
Iye sis..dia kata supplier dia hantar ke NK kim joong un buat beading stuck situ sebab lockdown. ...

Kimjong un sakit aritu,rakyat berduka kejap tu production terganggu hihi

First time dgr amik dr NK, kalau dr china, vietnam,bandung ok la
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 18-5-2020 11:13 PM
barangkali juga
maybe LR ingin ketengahkan ada unsur2  Uranium,plotinum,sinaran atom gamma  ...

Terhibur  mokcik
Ada juai bantal kalis bom tak hihi
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Duluuuuuu tahun 2003 camtu la penah meniaga jubah n blouse, mmg murah rupanya kos...
Tp time tu kami request nak kain apa design mcmna, siap lukih bodo2 lg bg

Apa2 pun suka jahit sndiri, boleh pilih kain, byk yg juai kain panas, material tk ok , tgk model pakai cun, tgk org bukan model pakai jd kurang cun

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
mati2 ingat semua design tu sheols design dan jahit sendiri cuma kain ja amik dr china..sbb sheols claim pandai jahitkan tu yg bole bukak butik..klo dah drpd china mmg murahlah wey asal jual harga yahudi
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
seyes r north korea
mmg ada jual beli ek di north
seyessss? north korea ni ngr miskin, komunis apesal dia boleh ada sangkut paut dan jual baju mahal?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
LR dh 4tahun berturut-turut jd isu.. Tp still ada jgk yg order.. Bila dia keluarkan teaser baju2 dia, semua jd xtentu arah. Tgn tu gatal je nk click order.. Pastu hujung2 meroyan baju xdpt la xsiap la besar la.. Xpa kita tggu tgk next year dia keluarkan design2 raya, ada lagi x yg excited nk gi order..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Jannahnoe pun sama. Isu bagi tracking no tapi trace not found. Ada customers bising kat twitter dah
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Setiap tahun kes sama. Pastu setiap kali nak raya laki bini private ig.
Aman ke hidup dorang ni tiap kali puasa makan makian.
Yang Korang ni pon satu, kenapa eh tak serik serik duk beli lagi?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 09:20 AM | Show all posts
Hebatnya baju raya..buatan NK rupanya..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 09:32 AM | Show all posts
well..kata biz letop2..founder pula suka tunjuk lifestyle kt socmed..kalau betul2 kaya, kuarkan la modal dulu then buat baju ready stok terus..ni sekali 70 design..betul2 nak harga borong ke?isk2...tiap tahun prob yg sama...minaz pn prob gak..sekali kuar design punyak la byk..last2 tak leh nak commit..agaknya kilang yg sama kot dorang hantar..adik beradik kan..brand je lain..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts

KES SETADI

Edited by KIM.K at 19-5-2020 01:00 PM

Slide 2/10:
LR dah settle 100% payment kat supplier oversea on MEI 2020 (dekat RM3.5 juta). Agak lambat kilang siapkan baju. Ceritanya ada 20 design yang tak siap (Batch 4) means hampir 1/3 daripada unjuran sales dia gone. Kena refund

Slide 3/10:
29 APRIL 2020: LR belum habis bayar lagi kat supplier time ni. Baru 80% suruh kilang buat kerja. Supplier dia suruh bankin 20% lagi sebelum nak loading barang naik kapal terbang kargo. Kiranya baju Batch 4 dah siap, dah packing pun tinggal nak naik lori hantar perlabuhan

30 APRIL 2020: LR pun bayar baki 20% (RM711k). Total cost kira-kira RM3.6 juta TUNAI baju raya hantar Port Klang

1 MEI 2020: Dia tanya balik supplier dah hantar belum. Tetiba supplier kata sori, barang sangkut kat North Korea. Baju you tak siap lagi, pasal kita duk pasang beading jahit tangan kat sana (lebih dari sebulan lalu sebab NK dah lama lockdown)
So baju belum siap dah pasti duk menyulam di North Korea sebelum lockdown lagi
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
airmineral replied at 19-5-2020 08:17 AM
seyes r north korea
mmg ada jual beli ek di north
seyessss? north korea ni ngr miskin, komunis ape ...

negara komunis tak semestinya miskin, rakyat diamiskin tak semestinya negara miskin... negara mana yg tade industri, tak jual beli antarabangsa.kat utube byk docu pasal NK bleh tgk.
tp kalau semata nk jahit labuci hantar NK mcm tak lojik la jugak
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts

Leeyana rahman tu yang gigi besi tu ka sis?

So acik2 bawang berangan nak ootd di pagi syawal dengan busana berjurai2 hampir tercedok kuah ketupat ittew dah terciduk ke belum sis?



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list