Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10783
View
238
Reply

[#77 BAJU PELIK] LEEYANA RAHMAN: Penjelasan Pembatalan Order Last Minit

[Copy link]

Author: KIM.K    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-5-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Patut la tgk status Belle Bella Amara aritu..mmg terbayang butik ni sb dulu kecoh pun butik ni..
Apa pun semoga urusan diaorg semua dipermudahkannn
Dasat naaa..tine pkp dgn kerja semua pending gigih beli baju ratus2.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-5-2020 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 19-5-2020 11:47 AM
Huduhnya baju..

Wakakaka..lawak wehh..aku dok beratoq ni tak tahan nak gelak.  Siannya diaa
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 19-5-2020 11:47 AM
Huduhnya baju..

Comel je sis tu maki. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 12:35 PM | Show all posts
tiap2 tahun kes  yang sama sebelum raya. Poplook, Zalora xde pulak issue macam ni, obviously sebab dorang dah ada ready stock sebelum buat sale. bukan tamak haloba ambik order macam geng2 usahawan hijabista. baju pulak harga yehudi sangat. kalau dah banyak sangat duit tu better pergi taylor buat custom made terus instead of ber-boria.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
iminidin replied at 18-5-2020 11:30 PM
Auuuw..

Haha.. Ai is malu.. Lipatan di mana2..

iols puasa ni sengaja menambah lipatan huhu
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 19-5-2020 01:02 PM
iols puasa ni sengaja menambah lipatan huhu

Hahahaha..
Pejam mata saja la..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
akies replied at 18-5-2020 11:44 PM
So dh tau covid-19, kenapa gigih juga promote dna janji bulan bintang pada customer?!
Lepas kena vi ...

Ada kes brand baju diorg fake ke?
Tu lah dia pulas production pulak kobid2 ni
Senanye kapal kargo boleh masuk je time pkp sebabtu batch 1,2,3 lepas. Yang tak lepas cuma lori merentas negeri
Ni mesti kes barang dia q kat kilang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
fair_iza replied at 19-5-2020 01:35 AM
Netizen ni xserik ke beli baju pre order? Dan LR saban tahun timbul isu sama. Tp masih ramai yg nak  ...

Tiap2 tahun ya
iols kurang terdedah sebelum ni. Baca kenyataan rasmi kat official socmed je. Kalini follow founder tapi rasa fishy
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 19-5-2020 01:09 PM
miszclassique replied at 19-5-2020 01:38 AM
Bagi explanation tapi ig private? Takut serangan netz la tu, serangan haritu yg dbkl pun tak habis l ...


Yang dbkl tu iols speku gimik. Amik sikit risiko untuk viral. Kalini kan diorg target zero marketing
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 19-5-2020 01:45 AM
Sampai ke NK ko dia order baju..byk sgt tgk citer CLOY kut ni..sampai terbawa bawa in real life

Hahah..teringat troll CLOY pasal customer dgn posmen tu. Mohon edit sikit utk customer LR khasnya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
syadq replied at 19-5-2020 12:32 AM
Raya paling suram bagi acik bawang tahun ni.

Baik buat hazmat sut
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
mzsnam replied at 19-5-2020 02:43 AM
rasa barangan tu bukan dr nk kot. takkanla. ni mesti dia taknk org tau kat mana baju tu dia buat kot ...

Tu orang speku kilang yg bagi desain.
Opkos sapa supplier dia memang takboleh dedahkan, trading secret. Kang ramai potong line
Itu yang dia bagi hint kilang china, indon, vietnam mesti shut down time kobid ni  dia tsknak bagitau kilang dimana
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
diiyanazakaria replied at 19-5-2020 03:41 AM
Kilang buat..sbb a few years ago diorg ade isu dgn asyallie sbb diorg ckp asyallie tiru design dio ...

Kalau nak desain tu exlusive kat dia kena bayar harga premium pada kilang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
chentadearhati replied at 19-5-2020 04:00 AM
Online saller yg meragam kna report dkt kpdnkk. Aku dh kerjakn yg meragam ni..buat kronologi apa yg  ...

Ya..betul 3x sis
Langkah yang betul ialah report pada kpdnkk tentang isu jual beli bermasalah. Walaupun untung juta2, time nak refund mana2 pun  memang meremut. Mesti ada unstable cashflow tu dimana mana
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 19-5-2020 04:12 AM
gila lah north korea jahit, dah lah north korea tu bengis2 nak2 lagi rambut belah tengah



Rupanya NK ni pandai bab desain ngan tekstil ya. Begitu terkenal halus jahitan dan labor murah sampai china pun outsource ke sanun
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 19-5-2020 02:44 AM
Slide 6/10:
Diorg suruh isi borang refund mungkin sebab record keeping diorg teruk. Dia taktahu sia ...

Website diorang ni memang takde option refund or return ke? Iols tak pernah beli LR sebab tak berkenan design dia. Kenapa diorang tak buat macam zalora tu. Dekat  user account ada return/refund option & masukkan bank details,return baju then 2-3 hari duit refunded. Tak perlu staf zalora nak contact setiap customer yg nak refund utk check payment details. Iols tak berapa faham pasal yg dia kata dah bayar drp oktober tapi tu bukan preorder tapi booking? Bukan ke maksudnya kita bayar booking fees utk preorder baju tu? Iols konfius sebab iols selalu beli baju yg dah memang ada aje,takde yg kena bayar booking fees dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
azimodin replied at 19-5-2020 04:35 AM
tiap2 tahun kes  yang sama sebelum raya. Poplook, Zalora xde pulak issue macam ni, obviously sebab d ...

Betul. Iols tak konfiden dgn baju preorder ni. Iols kalau readymade beli kat zalora aje. Hassle-free unless lah tetibe zalora bankrupt & bawa lari duit customers.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 19-5-2020 01:27 PM
nazzse replied at 19-5-2020 05:03 AM
LR antara yg well known akan problem time raya sama dgn butik kak ipar Minaz. Dah few years masalah  ...


Hehe iols takda la backup tegar cuma suka desain dia. Pengalaman beli pun ok. Iols baru setahun dalam forum baru lagi terdedah cerita bisnes diorg. Sebekum ni just follow ig rasmi LR je mana tau

I see tiap tahun bagi alasan yang sama. Diorg tak kisah pun kena refund sedozen dua janji sold out

Biasanya sales bulan puasa ni boleh cover rugi setahun dan untung pun setahun. Kalau kat mekah, boleh cover sampai 3-4 tahun. Lepas raya, tutup gerai rileks sampai la ramadhan next year


Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 19-5-2020 03:47 AM
Huduhnya baju..

Kelakarnya baju. Ada airbags pulak,sleeves menggelebeh besar. Kesiannya. Kalau iols refund sajo.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
lola0311 replied at 19-5-2020 03:56 AM
Pelik22. Sebessr2 company. Jd lah mcm zalora weyh semua by system. Mintk refund paling lmbt semgu  ...

Sama macam  yg iols fikirkan. Pelik betul staff nak contact sorang2 customer. Zalora tu kita isi bank details aje dlm form,return barang lepas tu tunggulah duit refund paling lambat pun 1 minggu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list