Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10686
View
238
Reply

[#77 BAJU PELIK] LEEYANA RAHMAN: Penjelasan Pembatalan Order Last Minit

[Copy link]

Author: KIM.K    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-5-2020 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Leonclay replied at 19-5-2020 05:11 PM
Bila baca cara dia bg preorder kt cust pn dh x betol..
Kena la set brape kuantiti..so xde la ko blh ...

tamakl a tu, klu set kuantiti, kang design ini sold out, design lain org x minat nk beli plak..

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-5-2020 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Baju jahit pukal kt kilang, design takat lawa kt gambar saj, tu pun beratus, lepas pakai buat prelove x laki... Baik la custom kt tailor pueh hati
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada hikmah i ols xbeli baju dia yg lengan suku tu huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
b_n_c replied at 19-5-2020 08:38 PM
tamakl a tu, klu set kuantiti, kang design ini sold out, design lain org x minat nk beli plak..

...

Bila kita berniaga niat dh x betul..mn nk dtg keberkatan..tunjuk harta benda pn tp berhutang keliling pinggang..mati pn susah nnt
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:18 PM | Show all posts
tiap tahun masalah yg sama, buyer ttp degil,seller pulak akan inform masalah tutup komen kat ig,PS pulak akan buat status suruh bersabar and tutup komen jgak...but still buyer tak serik2...dah harga mahal2 pegi la butik, ukur baju di badan sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 19-5-2020 01:20 PM
Website diorang ni memang takde option refund or return ke? Iols tak pernah beli LR sebab tak berk ...

Kita kena faham, different capacity manpower antara LR & zalora. Zalora ni 100% website order. So transaction senang nak trace.

Org yg jaga order lain, org jaga refund lain.

Kalau macam LR ni, manpower tak seramai zalora. Kdg2 dia la yg kena reply, dia jugak kena buat checking & refund. Dan masalah dgn LR nak kena check 1-1 ni sebab ada yg bank in guna CDM. Which is memang leceh gila nak trace satu2.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 19-5-2020 01:30 PM
Sama macam  yg iols fikirkan. Pelik betul staff nak contact sorang2 customer. Zalora tu kita isi b ...

Zalora ni selalunya org yg IT literate. Pandai nak cari butang check out, pandai nak cari form.

Yang customer LR ni, termasuk sekali dengan acik2 yg reti beli guna whatsapp je. Kalau suh isi form memang tak reti langsung la. Dia tau barang nak kena sampai je. Check tracking no pun tak reti kalau org jenis macamni
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
lola0311 replied at 19-5-2020 11:48 AM
Kan. Mcm xlogik boleh reka design more than 40.hebat dr designer2 yg mmg ngetop ni

Selalunya lepas raya je, diorang dah start design baju utk raya tahun depan. So mmg logik kalau sampai 40 design (kalau ada designer lagi cepat)
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Covid19 replied at 18-5-2020 09:47 PM
Fishy..teringat kes Elle Zada beberapa tahun yg lepas

Bella ammara sape ek duta dia? Rasa mcm penah ade kes jgk dulu. Dgn zawara.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
QasehOrked replied at 19-5-2020 10:30 PM
Kita kena faham, different capacity manpower antara LR & zalora. Zalora ni 100% website order. So  ...

Iols pernah kerja dep e-commerce butik international. Sekarang buat biz sendiri 100% online
Iols memang faham situasi LR ni.
Tapi itu bukan alasan dia repeat annually
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Bihungoreng replied at 19-5-2020 04:36 PM
Korang kenal jeppp dkt twitter tu? Dia kata xsalah baju atau design tapi pemakai tu tak ukur baju di ...

Tapi jahitan pun out. Paling bengang sekali tengok jahitan tepi dia senget benget, kain jungkit. Takde QC ke
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 19-5-2020 08:09 PM
Fabrik baju tu nampak keras kejung kan? Tak sesuai utk org petites. Org tinggi langsing & flat che ...

Tu brocade tak silap
LR memang suka buat baju brocade pasal berkilat dan terang
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
QasehOrked replied at 19-5-2020 02:30 PM
Kita kena faham, different capacity manpower antara LR & zalora. Zalora ni 100% website order. So  ...

Made sense juga apa yg uols cakap ni. Agaknya sebab sebelum ni online sales ala kadar aje so staff pun beberapa org aje lah yg handle online sales. Itu yg diorang pening nak refund duit org ni. Pembayaran ikut cdm tu memang leceh nak trace,agaknya khas utk org yg takde online banking. Macam uols cakaplah utk acik2 yg tak it savy,jenis beli pakai whatsapp. Iols harap lepas ni LR ni invest la beli platform yg lebih stabil & convenient utk staff & pembeli.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Cassieopeia replied at 19-5-2020 06:34 PM
tu la takut wei jual baku pre order ni. iols pun jd ds jual baju tp kalau butik bgtau pre order mmg  ...

Oo kenapa sis? Kalau preordee no banyak mungkir janji ke
Biasa kalau preorder mesti qc kelaut dalam. Yang dah sampai butik tu diorg telitikan kualiti sikit
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 19-5-2020 11:04 PM
Tapi jahitan pun out. Paling bengang sekali tengok jahitan tepi dia senget benget, kain jungkit. T ...

Cashkan aje pembeli tu.. tapi ai pegi gak kat ig si yana lee tu.. dia pkai pon memang gelembung2 si iman pakai pon gelembung2 ye.. mmg kain xcantiklah.. nape buyers tu sgup beli sampai 400-500 haiyaaa?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 19-5-2020 05:27 PM
Iols tak beli baju dia sbb mahai. Brg dia ni dah mcm pakaian timbang kilo. Korang je yg tak prasan.
...

Mana nak tau timbang kilo
Harga RM200-RM300 ni senanye lingkungan baju murah la untuk brocade2, kain lining
Kalau pegi designer terus minimum RM500
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Leonclay replied at 19-5-2020 05:11 PM
Bila baca cara dia bg preorder kt cust pn dh x betol..
Kena la set brape kuantiti..so xde la ko blh ...

Sori sis iols nak tanya juga. Pre order memang kena bagitau kuantiti ke? Contoh design A terhad 1000 pasang
Law dia gitu ke

Iols buat gitu juga masa preorder memang bagitau trip ni sekian2 tan. Ada 10 unit lagi tak bertuan etc



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
che-cikL replied at 19-5-2020 05:11 PM
Iols tak gemar lah RTW bagai ni, sebab tak mahu terserempak pakai baju sama.

Bukan sahaja yg beli ...

Ayoo chuol lebih berkemampuan kot

Bagi iols ni, iols beli LR sebab taknak sama dengan orang juga. Jarang tengok org pakai LR kat mana2. So rasa quite gud gud gak tuh

Takkan nak tempah. Iols dari zaman tuk kaduk memang tempah kat tailor
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 19-5-2020 06:18 PM
Dah kenapa baju cikebom cikebom belah atas tu, macam belon panas kat turki je kang terapung macam  ...

Kain brocade sis. Warna bersinar sinar berkilat dari jauh, cheongsam cina ngan sari tu brocade gak
Jizankl selalu jual brocade ni kononnya mahal desain rare
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 19-5-2020 05:01 PM
Tak siap sebab si Kim tu kan sakit. Xdpat nak jahit manik segala.

Nasib baik bukan kim.k yang sakit
Yang sakitnya kim.j
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list