Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10752
View
238
Reply

[#77 BAJU PELIK] LEEYANA RAHMAN: Penjelasan Pembatalan Order Last Minit

[Copy link]

Author: KIM.K    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 19-5-2020 05:07 PM
Butik utk walk-in kat Malaysia ni sikit sangat ka sampai nak pre-order? Some people.. they will just ...

Huhu iols jarang beli kat butik. Kena tengok katalog online dulu cepat sikit

But jujurnya iols taktau scenario bisnes baju preorder msia. Masuk forum barulah buka mata sikit
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
mzsnam replied at 19-5-2020 04:55 PM
so kr mana sebenarnya kilang tu ye... biar ramai potong line.. haha

Hahahaa..rasanya china sebab seberang sungai je dengan north korea. Siap defector NK bokeh berenang merentas sungai tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 19-5-2020 11:42 PM
CiliPadiSedap replied at 19-5-2020 04:53 PM
betul free kos marketing ni sama cm alif shukri, sama macam kaki2 propa.

teknik dia orang :


Terima kasih kaka
Iols curious resepi kejayaan diorg jadi spend sikit masa belajar gaya jijang semang

Sanggup noh amik sikit risiko calar nama brand janji viral. Buat benda-benda masyarakat tak setuju.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 11:31 PM | Show all posts
KIM.K replied at 19-5-2020 11:25 PM
Terima kasih kaka
Iols curious resepi kejayaan diorg jadi spend sikit masa belajar gaya jijang  ...

high risk high return, jijan semang guna fake phd dia untuk free marketing. sembang koperasi ada puluh2 juta.

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 19-5-2020 11:47 AM
Huduhnya baju..

Ya ampunnn, buruknye baju ni. Sape yang feeling2 nak nampak kopek besar boleh lah beli. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baik i ni jenis tak sabar. Tak pernah nak beli preorder. Kalau berkenan terus pergi butik, belek2 kain, try dulu...puashati baru beli. Preorder pun murah sikit jer, nak tunggu kemain lama lagi. Baik tak payah. Baju mahal kena lah belek2 dulu, kalau baju murah barulah beli online jer.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
mzsnam replied at 19-5-2020 04:39 AM
kilang kt mana tu... so kilang la yg design semua. kite jual je la eh. sy betol betol ingat LR tu  ...

Xsure la..but rasa kilang  china. Isu yg dulu tu asyallie tu ckp design tu die beli from open market, means bkn diorg la yg design..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 02:05 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 19-5-2020 11:18 PM
Huhu iols jarang beli kat butik. Kena tengok katalog online dulu cepat sikit

But jujurnya iols  ...

Mesti Kim sibuk sangat dgn tugasan hakiki harian kan? Kalau badan ikut size normal, sesuai la online tp jgn la pre-order ni.. Tp dlm kes ni LR kata ni bukan preorder. Tapi... tiap2 tahun ada kes mcm ni.. beli baju online tp sampai ke sudah x dpt2. Alangkan Samtilla dulu pun dah ada kes, kan.. Ada yg kata LR pun dah pernah ada kes sebelum ni. So akak harap pembeli2 online ni cross out je LR dari list seller diaorg.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 02:32 AM | Show all posts
diiyanazakaria replied at 19-5-2020 03:41 AM
Kilang buat..sbb a few years ago diorg ade isu dgn asyallie sbb diorg ckp asyallie tiru design dio ...

gilaaa, pastu kaw kaw kata design sendiri.. harga taknak kalah jobian. ko sapoooo? designer kah nak jual macam tu? takat design pilih pilih dari catalogue kilang acah nak selari dengan designer. eeeee jijik sungguh perangai kau LR
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 02:57 AM | Show all posts
KIM.K replied at 19-5-2020 11:08 PM
Mana nak tau timbang kilo
Harga RM200-RM300 ni senanye lingkungan baju murah la untuk brocade2, k ...

brocade ni mur mur kat china. tapi iols terkezut la depa outsource ke NK. tak tau pulak NK buat brocade. china byk buat fake brocade.
tapi bkn sume tmpt china ni ok. kalau tempatan mmg mahal.
kalau kain, mur mur kat vietnam. tapi iols sendiri tak pernah beli.

tapi sbb LR ni jual gila2, tu yg iols rase mcm produk timbang kilo. dah hilang ekslusif.

iols tak pakai baju mcm tu, so tak leh nak komen juga sbnrnya.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 06:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Mizuahana at 20-5-2020 06:47 AM

kawan iollss pon beli jugak yg design rege almost rm500 tu.baju raya x siap x blh raya katenye.tggu LR refund by turn.kwn iollss tu suri rumah.laki askar biasa.tp mmg suke mbeli jenama gini.naelofar, ariani, LR, Minaz & seangkatannya ... Mcm ade yg ckp customer x berapa pandai it tu betul la kot...kwn iolss salah sorg dari tu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 07:22 AM From the mobile phone | Show all posts
applelily replied at 20-5-2020 02:32 AM
gilaaa, pastu kaw kaw kata design sendiri.. harga taknak kalah jobian. ko sapoooo? designer kah na ...

I think waktu diorg mula2 bniaga dulu mmg diorg yg design. Tp lepastu mcm x da kot. And xtao how it works..is it diorg amek template kilang pastu tmbah sikit2 ke or mmg 100% design diorg.. tu xpasti. Kalo blh dpt from open market means even diorg design, diorg xdpt hak milik design tu la kot?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 19-5-2020 03:06 PM
Tu brocade tak silap
LR memang suka buat baju brocade pasal berkilat dan terang


Oh, brocade. Patutlah keras. Iols prefer yg plain.

Screenshot_2020-05-19-23-46-24-555_com.zalora.android.jpg
Screenshot_2020-05-19-23-48-46-676_com.zalora.android.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2020 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 20-5-2020 09:13 AM
Oh, brocade. Patutlah keras. Iols prefer yg plain.

I see..camni called plain ya. Polos
Nanti iols cari camni pula
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2020 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 20-5-2020 02:57 AM
brocade ni mur mur kat china. tapi iols terkezut la depa outsource ke NK. tak tau pulak NK buat br ...

Patut duk tengok india buat blous sari. Mesti murah gitu. Kain zaman2 80an ni ada tengok family royal pahang anak pakai brocade permaisuri agong zaman muda
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2020 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Mizuahana replied at 20-5-2020 06:40 AM
kawan iollss pon beli jugak yg design rege almost rm500 tu.baju raya x siap x blh raya katenye.tggu  ...

Kalau khalayak jauh dari selebriti ngan vip memang rasa minaz, LR tu dah rare gila. Seriously iols pun tak pernah tengok orang pakai desain minaz yang kebaya sirip popular dia tu
Fam iols pun tak reti beli butik2 gini. Iols sendiri baru belajar beli baju butik. Kalau dah kutuk2 kualiti camtu malu la kan si pemakai..nak bergambar pun hati tak berbunga

Terpaksa pula belajar beli baju designer ala2 celeb
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2020 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
applelily replied at 20-5-2020 02:32 AM
gilaaa, pastu kaw kaw kata design sendiri.. harga taknak kalah jobian. ko sapoooo? designer kah na ...

Camne senanye nak beli baju berkualiti ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2020 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 20-5-2020 02:05 AM
Mesti Kim sibuk sangat dgn tugasan hakiki harian kan? Kalau badan ikut size normal, sesuai la onli ...

Dia kata bukan preorder tapi takda bukti barang readystock. Siap cakap barang stuck oversea sah2lah preorder
Orang open order ni even lemang sekalipun memang barang takda lagi. At least stok ada, dia je belum beli
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2020 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 19-5-2020 11:31 PM
high risk high return, jijan semang guna fake phd dia untuk free marketing. sembang koperasi ada p ...

Take higher risk ek. Kompom sekolah jijang semang
Iols selalu buat preorder ni tapi promo murah. Sekarang rasa nak ubah strategi pasal LR jual premium
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 20-5-2020 10:22 AM
Sori semalam iols nak reply terbantut. Kul 12 malam mak iols mengamuk maybe ada orang report kat ...

Mak kaka pun main cariforum ke? Tukar id lain je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list