Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3226
View
178
Reply

[Pelbagai] Persiapan Raya Tahun Ni

[Copy link]

Author: Xim       Show all posts   Read mode

Post time 19-5-2020 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
iols sorang jer ke yg rs kemeriahan raya thn ni...
Sbb... Selama kawen Tiap-tiap thn raya umah mertua.. Tiber thn ni xleh rentas negeri.. Sis dpt la beraya dgn adik beradik anak buah Cucu yg seramai lbh 30 org sbb kami semua duk sekampung... Setakat hari ni budak2 tu dah siap tong drum nak bakar lemang.. Sabtu nanti semua Berkumpul kat umah abg masak2... Mlm raya kedua nak buat steamboat n BBQ... Bahagia sis rasa...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-5-2020 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Daku mcm biasa ja.. sebab raya di sri gombak.. mmg raya dok rumah ja.. buat makan2... dan daku bukan penggemar beraya rumah org.. setiap kali raya tengahari tu rumah da kosong tinggal daku jek yg x keluar.. kali ni sah rumah penoh.. haha..

ptot tahun ni rumah mentua.. tp tak dpt rentas.. so dgn family sendiri la.. sebelum ni pon memang beli baju sepasang jek.. kali ni pakai baju tahun lepas, sebab baju tu pon pakai sekali jek time raya jua..

So mcm biasa jaaaa la raya ni.. tiada apa yg berubah utk daku... cuma x p sembahyang raya ja la kalini..

Mungkin org yg selalu berjalan raya akan terasa laaa, mcm adek bradek daku.. tapi daku tidak.. chills sajaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib adik beradik duk serumah ngan mak except abg duk asing tapi dekat je. Raya biasa2 je sejak arwah abah meninggal tahun 2018 memang tak rasa nak raya. Gembira raya untuk anak2 saudara je. Yang berbaju baru pon anak2 je, biskut pon asal ada je sikit2. Memang taknak orang datang rumah pon raya ni masak rendang n lemang pon untuk makan sendiri je  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Covid19 replied at 18-5-2020 11:23 PM
Plan nak pergi kubur..tapi ziarah kubur pun tak digalakkan masa raya nanti kan?.. mmg kkm nak semua  ...

Alamak....covid reply.....runnnnn....hehehe...

Bg aiols ziarah kubur bile2 pn blh....bkn trtakluk time raya saje.....so lenkali dah xde pkp leh la ziarah.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 18-5-2020 11:54 PM
Takde persediaan..Raya sorang2 dkt rumah di kl ni. Baju Raya ada kt kampung sbb tempah kt kampung. t ...

Hahaha sabar je la utk yg mngata tu....konon2 dia blh survive la sorg2....tah2 dia jenis mcm aku....tdo seharian pun x kisah time2 tgh sorg2.....lain org,,lain la ragam nye kan.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
syadq replied at 19-5-2020 12:38 AM
Akan jadi sejarah first time tak balik beraya. Plan nak singgah rumah my sister je sebab sama dalam  ...

Xpe la....ade sister area same....blh jugak dtg ziarah....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 19-5-2020 01:06 AM
Persiapan raya macam dulu-dulu ialah spring clean rumah sendiri dan rumah mak. Kali ni PKP lagila ba ...

Aiols pn byk backlog ni....dah la baru tkr dept ....slh buat pulak tu....adoi ...mggu ni masih busy wat keje la nmpknye....

Nk main dgn anak2 buah pn rasenye mcm diorg x balik thn ni....bgosip dgn adik2 la nmpknye kat rmh....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
little_sis replied at 19-5-2020 01:19 AM
perbezaan raya bg aku thn ni mesti la dr segi suasana... persiapan sangat minimal cuma kebetulan baj ...

Kan....blum dpt imagine lg x dpt brkumpul cukup korum thn ni...kalau x mmg brgelak ketawa,,mkn sampai pengsan kat rmh org ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 19-5-2020 03:14 AM
Dijangkakan ini yg terjadi masa 1 Syawal nanti..

Oleh kerana majoriti undi poll yg nak PKP ketat  ...

Tudiahhh...pnjg ucapan....slmt bekerja pakcik.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
loladaily replied at 19-5-2020 04:39 AM
Oh patutlah. Meols sbb mmg company ada polisi blh wfh before jaman covid lg plus kena byk travel s ...

Best mcm tu anytime anywhere dok usung laptop.....aiols kerani cabuk jer...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 19-5-2020 07:23 AM
Ai dah terlajak homesick..xde selera mkn..dah almost a week mcm ni..

Persiapan raya xde. Ap ...

Hopefully leh ganti time raya haji nnt....pulun habis2an....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 19-5-2020 09:20 AM
assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

tahun lepas kita org tk beli kuih raya.  buat kuih raya la ...

7-8 balang kuih raya dah habis.....laju betul....hehehe....thank u bg feedback....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 19-5-2020 09:20 AM
assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

tahun lepas kita org tk beli kuih raya.  buat kuih raya la ...

7-8 balang kuih raya dah habis.....laju betul....hehehe....thank u bg feedback....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 19-5-2020 09:56 AM
kuih raya dah order awal, nak cancel kesian pula kat seller. menung kejap la tgk kuih raya bnyk2 tu. ...

Xpe la sis....leh jamu kengkwn sis/husband kat opis....buat kudap2an kat rmh pn not bad juga....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Lavender85 replied at 19-5-2020 10:57 AM
Kuih raya hari tu dpt sebotol org sedekah . Alhamdulillah.. ingatkan xde budget nk order kuih bagai. ...

Best dpt ayam....leh wat stock smggu tu....nsb baik rmh parents dekat ...so xde masalah ....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Fur replied at 19-5-2020 01:24 PM
1st time beraya diperantauan jauh dr family. Aku akan masak jgk la sikit2 nasi himpit, kuah kacang,  ...

Thank u....ye moga2 kt sama2 happy raikan aidilfitri thn ni wpun ade kelainan sket....sobs sobs
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Bihungoreng replied at 19-5-2020 01:26 PM
Persiapan taun ni kemas rumah luarbiasa sikit sebab beraya di rumah sendiri walhal takde tetamu pon  ...

Xpe...boleh selak2 kot ade baju lama yg leh pakai lg....recycle....hehe....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 19-5-2020 01:43 PM
Tak dak Persiapan pun, Raya rumah tertutup. Bua biskut Dan kek sendiri ja, tak beli penangan Covid.  ...

Ape tu SEP suit ai?save duit ai kah?buat biskut sendiri syok....anak2 berebut nak makan....cpt habis...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
kookiechip replied at 19-5-2020 01:52 PM
Mak I before pkp lagi dah hantar baju dkt tailor. Sampai I sekali kena paksa sekali. Semangat sangat ...

Betul...for the first time aiols rase bsederhana thn ni....kueh pun tumpang mkn rmh mak aiols....hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 11:25 PM | Show all posts
PristineOne replied at 19-5-2020 03:14 AM
Dijangkakan ini yg terjadi masa 1 Syawal nanti..

Oleh kerana majoriti undi poll yg nak PKP ketat  ...

i staff gomen yg patuh arahan.. Tak terpikir la nk merentas negeri..  
kg sendiri nun di perak, kg hubby nun di johor..
Bhy ooo kalau kena kompaun, ishh silap gaya pencen pun x dpt nanti
Kesian pd frontliners yg sungguh nk jaga negara..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list