Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3160
View
178
Reply

[Pelbagai] Persiapan Raya Tahun Ni

[Copy link]

Author: Xim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-5-2020 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 19-5-2020 11:49 PM
I see...ingtkn mmg selama ni dok sama2....alhamdulillah sempat la balik dok dgn anak2....

Mmg uma mak kat sri gombak ni.. masalahnya beliau suke menjelajah ke rumah adek bradek beliau sejak arwah ayoh meninggal... butterworth tu kg beliau...

Tp apapon sah semua keras dok umah raya nanti.. baru depa taw erti tv masa tu...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-5-2020 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 19-5-2020 11:47 PM
Netflix x mampu...aiols setelah ditunjuk ajar forumers lain utk lyn cite SVU online maka nye pasni ...

Langgan yg murah saja.. Sebulan rm17
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 19-5-2020 11:54 PM
Langgan yg murah saja.. Sebulan rm17

Adui betul aiols dok dlm gua la sis....x tau plak ade rm17....betul ke??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
LostStar replied at 19-5-2020 11:53 PM
Mmg uma mak kat sri gombak ni.. masalahnya beliau suke menjelajah ke rumah adek bradek beliau seja ...

Hahahaa thn ni mst byk cite ulangan je sbb pgambaran byk trtangguh sbb pkp....redha je la....
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 19-5-2020 11:57 PM
Adui betul aiols dok dlm gua la sis....x tau plak ade rm17....betul ke??


Paling murah.. RM17..
Screenshot_20200519-235902_Samsung Internet.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2020 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 19-5-2020 11:59 PM
Paling murah.. RM17..

Oh ok....nnt aiols tgk....rugi je x amek...dah la internet free utk netflix....tp tu la haritu download iflix pun x sempat2 lg nk tgk sis...aiols x tau ape la yg busy sgt konon2nye
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 19-5-2020 11:59 PM
Hahahaa thn ni mst byk cite ulangan je sbb pgambaran byk trtangguh sbb pkp....redha je la....

Aah la.. movie2 merapek jek la kalau ada pon..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 20-5-2020 12:03 AM
Oh ok....nnt aiols tgk....rugi je x amek...dah la internet free utk netflix....tp tu la haritu dow ...

Hahahaha.. Yap.. Sebulan iols dpt utk utube dan netflix tak salah iols 40GB.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 19-5-2020 11:59 PM
Paling murah.. RM17..

Lagi murah kalau ada sapa2 nak share account kan.. sbb tgk kt rumah mak tu.. adek share dgn 3 org lagi kawan dia..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
LostStar replied at 20-5-2020 12:06 AM
Lagi murah kalau ada sapa2 nak share account kan.. sbb tgk kt rumah mak tu.. adek share dgn 3 org  ...

Tapi hanya 1 phone saja boleh tengok pada satu masa.

Skrg HBO Asia bagi free trial 7 hari.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 20-5-2020 12:11 AM
Tapi hanya 1 phone saja boleh tengok pada satu masa.

Skrg HBO Asia bagi free trial 7 hari.

Eh hbs tu yg depa dok share tu.. sbb user lain pn blh tgk gak katanya.. ke yg pakai tv ja..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
LostStar replied at 20-5-2020 12:15 AM
Eh hbs tu yg depa dok share tu.. sbb user lain pn blh tgk gak katanya.. ke yg pakai tv ja..

Kalau acc rm55 boleh share 4 screen masa yg sama..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 20-5-2020 12:18 AM
Kalau acc rm55 boleh share 4 screen masa yg sama..

Ooo had ni la kot.. berbaloi amek yg share2 ni la kan..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
LostStar replied at 20-5-2020 12:20 AM
Ooo had ni la kot.. berbaloi amek yg share2 ni la kan..

Yap.. Mmg berbaloi.. Tapi better share dgn org yg kita percayai.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 05:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 19-5-2020 11:38 PM
Aiols pn rase lega dpt wfh je bln pose ni....kalau keje kat opis balik lmbt jugak ..445 balik nak  ...

Kan,puasa paling relax,tak terlejar2..tapi keje masih lagi jalan macam biase
Prepare awal sebab senang tak payah pikir ape dah masuk bulan puasa ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 05:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 19-5-2020 11:35 PM
Byk juga menu uols thn ni....terliur bace.....

Moden sggh pakai zoom n google meet....kalau aio ...

Pasal tak leh mkn2 kat ruma org, terpaksa masak sendiri.. hehe..
Tu jer i pandai masak. Rendang i tak ada skill.
Janji u bole video calls kan? Tak kisah lah guna apa. Bole nmpk muka pun jadi lah.
I decide pakai baju lama jer tahun ni. Skadar kat ruma.
U dpt raya ngan family tak?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 05:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 19-5-2020 11:37 PM
First time dgr ketupat daun pisang....bdk2 kalau kat rmh hbsla kuih raya....mcm aiols dulu2 la.... ...

Tu lah nama nya raya... buat kuih untk dimakan. Ni cookies 2 balang dah abis. Anak2 i mkn lepas sahur tiap hari.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 05:24 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 19-5-2020 08:25 AM
Antara penyebab.

1. Pulut masa masak ayaq banyk

Thanks. Will cuba lagi, harap2 jadi
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 05:59 AM From the mobile phone | Show all posts
zaza201516 replied at 20-5-2020 05:24 AM
Thanks. Will cuba lagi, harap2 jadi

Pakai santan pekatkan? Ayaq jangan banyak.. Sebab kita nak rebus lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 19-5-2020 11:30 PM
Aiols ni bile dah makin mningkat usia lg ssh nk jmpe sepupu....sbb parents diorg ade yg dh meningg ...

Sepupu iols duduk area dekat2. Sbb tu x raya pun boleh jumpa. Yg jauh je lh tak dpt jumpa. Itu pun x ramai.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list