Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3279
View
178
Reply

[Pelbagai] Persiapan Raya Tahun Ni

[Copy link]

Author: Xim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-5-2020 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
This year according to my mother takda orang berani datang. Kami takmasuk rumah jiran, jiran tak masuk rumah kami

Rumah kitorang tak memasak iftar or raya, jiran2 yang suka bagi lauk. Iols pun membalas dengan cara order online kuih, kek ke air pastu seller cod terus ke rumah sebelah
For raya just kuih tunjuk2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-5-2020 11:51 PM | Show all posts
Xim replied at 18-5-2020 11:48 PM
Kan...i pun x leh imagine dok rmh je thn ni....

Yg pntg baju raya pertama tu....hehe

Photoshoot tu wajib. Maka baju raya pun wajib hahaha
Buat kenangan keluarga..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2020 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
loladaily replied at 18-5-2020 11:44 PM
Meols smpt la berpkp dkt kampung. Sbb balik sblm pkp lepas tu stuck dkt kampung. Tp disebabkan dh  ...

Tu la...iols 3minggu tdo kat rmh xde keje....pastu last2 supervisor suruh bwk desktop balik rumah....aiols ok je....yg pntg ade keje.....risau x keje tu kang tetibe kena buang x pasal2...

haah aiols keje mmg gune desktop kat opis sbnrnye....certain org je dpt bwk balik laptop....aiols bwk balik desktop....tp yg bgs nye desktop clear sket nk menaip....maybe sbb dah terbiasa....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2020 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 18-5-2020 11:49 PM
Sedap juga.. Ala mcm mee kari sambal sotong tu.

X penah try la....mmg blah utara je ke yg ade?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2020 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 18-5-2020 11:49 PM
This year according to my mother takda orang berani datang. Kami takmasuk rumah jiran, jiran tak mas ...

Pehh bgs gak seller hntr terus rmh jiran...

Baju raya x bli ke kim?
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde persediaan..Raya sorang2 dkt rumah di kl ni. Baju Raya ada kt kampung sbb tempah kt kampung. tak boleh cerita panjang2 nt ada yg mengata aku manja, merempan tak boleh balik kampung, acah2 anak kesayangan etc etc

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 18-5-2020 11:52 PM
X penah try la....mmg blah utara je ke yg ade?

Ada.. Hahaha.. Esk beli sotong kering buat sambal utk mee kari pun ok kan..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Raya thn ni op kos la lain sikit. Mcm thn lps ade jgk beli baju raya, cookies raya. Tp thn ni nan hado la sbb aku raye sorg2 kt selangor ni so aku prepare movie byk2 utk tgk raya ni sambil berlenang ayer mato.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 18-5-2020 11:03 PM
Hmm kem apekah tu??bunyik mcm frontliner kkm je.....

Iouls askar la sis...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
netto_ replied at 18-5-2020 11:58 PM
Raya thn ni op kos la lain sikit. Mcm thn lps ade jgk beli baju raya, cookies raya. Tp thn ni nan ha ...

Dalam dinginnnn subuhhhb hatiku terusikkk....ehh.....

Serius la sorg??ke ade housemate??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 19-5-2020 12:00 AM
Iouls askar la sis...

I see....dapat cuti thn ni?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 18-5-2020 11:54 PM
Pehh bgs gak seller hntr terus rmh jiran...

Baju raya x bli ke kim?

Takde baju raya..iols berehat 3 bulan haritu intoxicate mind and soul dgn masalah iols. Takdelah duit nak huha sangat
Ni pun iols cuma makan sedap2 dibulan puasa ngan kumpul duit bayar hutang jah



Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 19-5-2020 12:03 AM
I see....dapat cuti thn ni?

Malam Raya kat Bilik Gerakan ..sis.   Pagi raya ronda 3-4 roadblok kasik juadah raya kat askar askar iouls. Tengahari baru boleh balik rumah.

Nak kata cuti sangat dalam 1st and 2nd day raya tu tidaklah....kena stanby kalao ada apa2 emergency kat askar askar iols. Mohon takadalah mangkuk mangkuk yg cuai bawak keta dan bahayakan polis dan askar askar iouls di roadblock.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 19-5-2020 12:04 AM
Takde baju raya..iols berehat 3 bulan haritu intoxicate mind and soul dgn masalah iols. Takdelah d ...

Xpe kim....slow2 settle masalah tu....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 19-5-2020 12:12 AM
Malam Raya kat Bilik Gerakan ..sis.   Pagi raya ronda 3-4 roadblok kasik juadah raya kat askar ask ...

Adoi....mmg patut gubal undang2 hkmn mati utk yg cuai tu....mlibatkan nyawa....
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 19-5-2020 12:04 AM
Takde baju raya..iols berehat 3 bulan haritu intoxicate mind and soul dgn masalah iols. Takdelah d ...

Iouls definately kena bawak sis Kim masuk Mes nih... Kasik semangat balik. Kena tiup balik bara askar nih... Ingat motto kita officer...When the going get tough..the tough get goin...

Cabaran hidup??....Apa da hal..... kita askar apa sis...

Soldier Never Left our own behind .... Muahhhh !
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 12:18 AM | Show all posts
Kita orang kampung memang dekat-dekat, satu daerah saja belah my wife and myself, so boleh lah pagi tu pergi rumah emak dan emak mertua lepas tu terus balik ke rumah sebab PKP kan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Supersirap replied at 19-5-2020 12:18 AM
Kita orang kampung memang dekat-dekat, satu daerah saja belah my wife and myself, so boleh lah pagi  ...

Tu la untungnye kawen org dkt...tp nk blk kg dendiam je ....ade yg iri hati nnt kang....hehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Akan jadi sejarah first time tak balik beraya. Plan nak singgah rumah my sister je sebab sama dalam Selangor. Takde persiapan. Perasaan nak raya pon takde.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Persiapan raya macam dulu-dulu ialah spring clean rumah sendiri dan rumah mak. Kali ni PKP lagila banyak masa nak mengemas.

Hari raya nanti masak juga juadah raya tapi untuk family je. Sekor ayam rendang gitu.. Daging dendeng 2 kg cukup. Asal ada. Iols dah plan lepas makan kembali ngadap laptop sambung siapkan backlog keje

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list