Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7375
View
114
Reply

"Nak Bagi, Saya Terima Tapi Jangan Desak Tanya Bila Nak Post"- Janna Nick Kenapa?

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 06:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Kaktusmati replied at 20-5-2020 02:48 PM
aku lagi menyampah statement ozlyn kat ig story pasal orang bagi dia makanan.
point dia nak marah p ...

Kan. Rempit sgt kan.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 06:05 AM From the mobile phone | Show all posts
hollahop replied at 20-5-2020 11:49 AM
betul la tu.

tokti terima ja semua. dia xmakan lagi pun dia tunjuk ja bekas2 yg berisi lauk.

Kan. Iols pun kagum tgok baik hati dia tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:28 AM From the mobile phone | Show all posts
aku sokong je jannah ni, menyampah wey tgk stapemes review produk semua dia kata bagus, semua makanan dia kata sedap. ujung2 bila followers beli rasa menyesal. tipu followers demi duit review, kalau cakap tak sedap nnt seller maki ke mintak refund walaupon hakikatnya produk/makanan dia mmg hauk
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:43 AM | Show all posts
Tak pun, buat cam ig ariana kitchen. Sendiri masak, sendiri review, sendiri cakap sedap. Ramai orang beli, sampai dah ada studio untuk masak masak. Tapi memang sedap. Jarang dia post artis review makanan dia..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru tengok igs tokti.. Dah mcm gudang kuih raya.. Giler bnyak kuih raya belum di review.. Membukit kuih raya umah dia
Ni lar susah kalo baik sgt mcm tokti, org ambik kesempatan.. Kalo jujur mcm janna plak, org kata sombong..org bg mkanan suruh post jgk say tq walau xsedap n xmkn pon
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila bc nmpk mcm sombong lak...

Tu la seller, lps ni xyah la bg kt die lg. Die nk bg review bila die nk...

Bg kt potential client je la. Rugi je nnt bg kt org yg x hargai.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 07:26 AM | Show all posts
Mekpah replied at 21-5-2020 06:45 AM
Baru tengok igs tokti.. Dah mcm gudang kuih raya.. Giler bnyak kuih raya belum di review.. Membukit  ...

tokti tiap thn dpt lagi byk gift.. tapiiii xpernah ayat sombong mcm janna nih....

tokti tau tanggungjwb bila dh ambil pemberian org paling2 bagi jer review drpd sekian2.... xyah review rase pun xper dh ambil nnti makan/guna si pemberi x halal kan lagi susah perut jd busung... mungkin sbb tu kot tokti murah rezeki & relevant smpi skrg... si janna ni xkan bodoh sgt aiii mcm laa xtau pemberian org tuh sume sbb ade tujuan... x nak review pesan siap2 si pemberi faham.. nih jenis pantang free sume ambik masuk perut...  





Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 07:34 AM | Show all posts
pichee replied at 21-5-2020 06:49 AM
Bila bc nmpk mcm sombong lak...

Tu la seller, lps ni xyah la bg kt die lg. Die nk bg review bila  ...

seller pun satu... ramai lagi artis lain.. yg dh faham bila ambik gift kene review bukan utk artis mem busungkan perut sendirik...

bagi kt retis mcm janna yg relevant sensasi mulut celupar, pakaian sendat, video merengek air jantan etc... mcm laa xtau perangai retis ni buat duit wish birthday.. tup2 nk review free... haa padan muka seller


Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
fuyupoktek replied at 20-5-2020 10:25 AM
Abis cane diorg leh anta kerumah chuols kalo chuols xbg alamat

Ayat last dia:

"Saya bukan tak support online business, tapi you all pun kena ikhlas bagi, bukan mengharapkan balasan posting sebagainya."

Kena ikhlas bagi. Jgn harap balasan. Pastu statement "SAYA BUKAN X SUPPORT BISNESS ONLINE"
.habih tu..  Apa bukti ko support??  Dgn cara bagi alamat, pastu x balas apa2??  Gitu ke support...???

Hujung2 ramadhan baru ckp mcm ni..  Kenapa x cakap dulu??  Dah kenyang masuk perut jadi taik baru nk cakap??  Patut klu org nk htr makanan.. Hang cakap je lah TAK NAK LAH DIK..  PETI AIS DAH PENUH. MAK DAH BISING. ADIK BAGI PADA ORG YG MEMERLUKAN LAH YE..  haaaa gitu.....  Ehhh pelik lah cara fikir dia..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Aunty_Acid replied at 20-5-2020 10:41 AM
Ucap tq je la kat igs x bole ke? X yah la nk review2.
Yg pemenat tu pdn la muka korang. Nk minat r ...

Kan???  Itu sebaiknya..  Ucap thank you. Eee itu pun nak kena ajar
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Kaktusmati replied at 20-5-2020 02:48 PM
aku lagi menyampah statement ozlyn kat ig story pasal orang bagi dia makanan.
point dia nak marah p ...

Jgn sampai Allah tarik nikmat rezeki org bg makanan meruah20... Smpai ko akan teringat2 balik makanan yg ko kata TAK TERINGIN TU..  angkuhnya
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 20-5-2020 03:03 PM
takda maknanya penjual makanan tu nak bagi saja2 kat artis yach...sah2 nak mintak free ig review :lo ...

Common sense org bagi sama ada dia ikhlas ke tak..  Ucapkan lah terima kasih kat org tu.. X pyh review..or menipu kata sedap walau x sedap pun..memadai up kat igs...  Tunjuk alamat ig..  Itu baru lah synchronize dgn statement ko  SAYA SUPPORT BISNESS ONLINE
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 20-5-2020 03:37 PM
Tok ti tu mmg xnampaklah die masok mulut.. Die cume. Ucap. Thanks saja pd pemberi makanan... Makan x ...

Memadai ucap thanks je. X perlu review.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
pinkzara replied at 20-5-2020 05:12 PM
Tapi iol tak percaya Tokti review, sbb dia tak reti nak kecikkan hati org. dia tunjuk n say TQ je. ...

Tok ti ni maybe dia paham org2 berniaga kecilan ni.. Sbb dia dulu pun meniaga kuih kan....  G sekolah lambat.. Kena tahan pengawas sbb tggu mak siapkan kuih.. N dia meniaga kuih tu..  KUEEEHHH KUEEEHHH KUEEEHHH..  Dia kata dia malu sebenarnya..  Tp terpaksa jual sbb bantu mak...  Sbb tu aku rasa dia faham perasaan peniaga2 kecil2 ni..  
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Maybe JN ni stress kot seller dok push dia buat review bla da bg makanan tu
Sedangkan dia x minta utk diberi.
Pastu mungkin makanan yg xtahan lame lak
Penuh fridge dia, nak buang sayang. Nak bagi jiran, jiran pon maybe yg hado2....
Same mcm i bla byk makanan x avis penuh fridge jd stress yakmat
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 20-5-2020 03:37 PM
Tok ti tu mmg xnampaklah die masok mulut.. Die cume. Ucap. Thanks saja pd pemberi makanan... Makan x ...

Betul laaa.. Sebab tu tok ti ttp di hati...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:11 AM | Show all posts
usahawan online yang bertindak macam tu ingat diorang boleh control everything.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:40 AM | Show all posts
seller2 skrg ni nk majukan bisnes mesti nak gunakan artis...usaha la sndr...aku dok ambik tempahan buat hamper kuih raya...org yg jual kuih raya ni x sponsor pun kt artis...dia ckp kalau artis2 nak beli sndr...mmg ramai jer artis2 beli dgn dia...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:51 AM | Show all posts
betul la janna ckp tu
mikel ang & rizalman pn ada ckp
depa tima je klu nak bg makanan
makanan yg sedap saje di review for free  di tunjuk kt ig story
klu x sedap depa x tunjuk dan x share demi nak jaga
businesss org yg bg makanan tu

ni x nak peminat semua tertipu dgn penjual makanan
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
lee_sakura replied at 20-5-2020 11:19 PM
aku terpikir mcm mana la tokti simpan makanan yg seller bg tu semua, banyak giler dia dpt tiap har ...

Iolss rase die serahkan pd rumah anak yatim etc yg berdekatan.. Sebab iolss tgk banyak giler makanan die dpt... Iolss rase ade runner yg standby tuk settlekan semue makanan tokti dpt... Hantar ke mane2... Kalau tok ti makan semue mmg gemokss lah die...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list