Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7361
View
114
Reply

"Nak Bagi, Saya Terima Tapi Jangan Desak Tanya Bila Nak Post"- Janna Nick Kenapa?

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 21-5-2020 08:22 AM
Ayat last dia:

"Saya bukan tak support online business, tapi you all pun kena ikhlas bagi, buka ...

Die mmg outspoken.. Tp nasiblah.. Dah die femess... Seller mmg harapkan review2 dr org2 yg femess nih... Cume JN ni kalau die fikir betol2.. Die boleh je tolong seller pks... Nak2 musim gawat ni....
So al-masyarakatttttttttt xusahlah support business product JN ni..... Sbb die pon susah nak support product org... Gitewww
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 04:34 PM | Show all posts
hati2 la melantak mkn org bagi tu

takut esok2 kena santau je klau buat perangai mcm ni

lg2 kalau set2 mulut mcm bini johan tu

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
patut seller2 ni bg kat beby tora tu..dia makan bnde xbrp sedap pun blh jd sedap
ni review nak free aje dr retis..mmg xdapekla
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
aku mcm ragu2 je dgn bisnes white fluffy dan argan oil JN ni
sbb kat kotak pacakaging lgsg takde tulis infos psl dikilangkan di mana, manufactured by who where etc
itupun masih ada fans yg kemaruk nk beli ya
x takut ke consume kalo x baca ingredients and nama pengilang tu sume? sbb x tahu bahan yg digunakan
ker mmg timbang kilo?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
binipopeye replied at 21-5-2020 07:26 AM
tokti tiap thn dpt lagi byk gift.. tapiiii xpernah ayat sombong mcm janna nih....

tokti tau ta ...

khueeen
sbb tu iols x heran kalo rezeki ctdk melimpah ruah
tgk la cara ct handle pemberian peminat2 dan sellers yg hantar kat dia
org tgk pun x rasa menyampah
si pengkid bacin JN ni mengada mcm la komfem bleh menten relevan next 10 yrs
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:56 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 21-5-2020 04:54 PM
aku mcm ragu2 je dgn bisnes white fluffy dan argan oil JN ni
sbb kat kotak pacakaging lgsg takde tu ...

opkos la produk timbang kilo...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul la apa dia buat tu kann... Pree khenz what do u expect. Artis lain caj ribu riban utk sekeping story. Wpun produk hauk tetap la pomot... Iols bkn karat jenna
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku setuju je ngn komen janna ni. Satu side mmg lah tlg seller. Tapi as buyer aku harap review yg jujur. Ni kalau tgk byk artis semua review kata sedap, kalau yg bukan makanan plak kata seller ni bagus lah tiptop lah. Tapi bila buyer beli, brg xdpt lah, lepas payment senyap lah mcm2 jugak. Kena jujur juga beb bab review ni. Aku suka tgk cam maikel ang tu. Tak sedap dia kata tak sedap walaupun tak sebut nama sapa2,,, seller tu je tau hint2 dia bg.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 04:35 AM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 21-5-2020 08:22 AM
Ayat last dia:

"Saya bukan tak support online business, tapi you all pun kena ikhlas bagi, buka ...

tu lah pasal.. masa ambil free food tak info siap2 kt seller...
dh hujung ramadhan.. sebulan puasa melantak makann free baru nk ckp seller kene ikhlas....
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 04:40 AM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 21-5-2020 09:33 AM
Maybe JN ni stress kot seller dok push dia buat review bla da bg makanan tu
Sedangkan dia x minta u ...

masa terima free food bole jer ckp terus kt seller.. walo xmintak tp kaut jgk sume... free food punye pasal.. bila seller mintk review panassss...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
binipopeye replied at 22-5-2020 04:40 AM
masa terima free food bole jer ckp terus kt seller.. walo xmintak tp kaut jgk sume... free food pu ...

Kalau betul jn yg amik semua tu
Kot fmly members dia yg amik?
Mungkin juga by kurier/ runner
Kalau x ambil kata sombong pulak kan....
Sama mcm hadiah la. Org bg xkan tolak...silap2 da sampai depan rumah terus. Lgpun xde agreement masa ambil kena buat review....
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 21-5-2020 04:54 PM
aku mcm ragu2 je dgn bisnes white fluffy dan argan oil JN ni
sbb kat kotak pacakaging lgsg takde tu ...

Pelik bila ramai percaya produk2 artis
Mcm la artis tu ade team r&d sendiri
Jual harga yahudi, pemenat pon beli
Sebab, artis yg jual....
Silap2 artis pon x guna proslduk diorg sendri
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 11:02 AM | Show all posts
haruslah replied at 22-5-2020 09:14 AM
Kalau betul jn yg amik semua tu
Kot fmly members dia yg amik?
Mungkin juga by kurier/ runner

sah2 seller hantar dgn business kad... dr dulu dpt free food patut masak dh perangai seller... patut nya janna direct info seller... xperlu go public shame seller yg kenyangkan perut dia & family...

memang padan muka seller yg bagi free food tp xdpt review





Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
binipopeye replied at 21-5-2020 07:26 AM
tokti tiap thn dpt lagi byk gift.. tapiiii xpernah ayat sombong mcm janna nih....

tokti tau ta ...

Kalau seller pun takde akad bgtau suruh review, dan janna pun takde janji nak review, dah kenapa pemberi tak halalkan sampai perut busung.
Kalau tak halalkan memang tak ikhlas la jadi nya. Silap2 kita seller sendiri dosa sbb tak ikhlas.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 11:21 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 21-5-2020 04:56 PM
khueeen
sbb tu iols x heran kalo rezeki ctdk melimpah ruah
tgk la cara ct handle pemberian pemin ...

memang respect cara ct handle pemberian org... review jer sape bagi...

perangai pengkid bacin tuh asek2 sensasi meluah perasaan.. kali ni seller aritu pepet bacin berair si jantan xdtg pujuk... retis cenggini elok lah pupus dr industri... byk lagi fresh face retis baru yg berbakat & ada imej elok...  



Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 11:36 AM | Show all posts
Lula2 replied at 22-5-2020 11:19 AM
Kalau seller pun takde akad bgtau suruh review, dan janna pun takde janji nak review, dah kenapa p ...

sedangkn duit hutang xhalalkn pun bwk ke kubur.... dh memang hak pemberi nk halalkn & ikhlaskn atau x food dia bagi... seller pun dosa bagi x ikhlas.. tp bab mkn ni jd darah daging bole jd busung perut mknn yg x dihalalkn oleh pemberi... ada jiran belakang umah tup2 ignore sume jiran sejak membesar perut dia... ingat dh tua2 ngandung rupanyaaaa cepat atau lmbt...  


Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 11:40 AM | Show all posts
tok ti rajin up kat IG klu dia dapat makanan dari peminat....dia ckp TQ gitu...n sometime dia ckp sedap...terima kasih...x sure la dia dapat free ke dia beli....

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
binipopeye replied at 22-5-2020 11:36 AM
sedangkn duit hutang xhalalkn pun bwk ke kubur.... dh memang hak pemberi nk halalkn & ikhlaskn ata ...

Hutang memanglah bawak ke kubur.
Ini aku bg kau makan. Aku tak mintak, tak janjikan apa2 balasan, pemberi tak cakap apa2, bagi je ingat niat sedekah, tiba2 kau tak halalkan pulak sbb tak dapat balasan yg kau nak..haih pelik betul.

Beza dgn konsep ni hutang atau makan harta org tanpa kebenaran.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Lula2 replied at 22-5-2020 02:37 PM
Hutang memanglah bawak ke kubur.
Ini aku bg kau makan. Aku tak mintak, tak janjikan apa2 balasan, ...

Klu aku jadi seller.. Konsepnya mudah.. Klu aku niat nk sedekah..  Aku x sedekah kat retis2 yg bg aku x memerlukan tu...  Baik aku sedekah kat org yg betol2 susah...  Tu konsep "sedekah"... Tp klu aku cari retis ternama yg mcm JN yg jelas x de niat nak  promote even nk say thanks pun... Niat aku bukan utk sedekah...  Tp jauh disudut hati aku ada pengharapan utk dorang promote... But maybe seller tu lah salah..  Kata "nak sedekah'tp pastu paksa org tu promote....
Bagi pihak JN.. As courtesy... X salah pun ko up kata "THANK YOU HTR KITA MAKANAN" x pyh bukak. X pyh rasa. X pyh review. Cukup tq.  Tp klu kau mmg rimas org dok htr..  So bgtau awal MAAF SAYA TAK TERIMA MAKANAN. MAKANAN SAYA DAH PENUH.  atau pun up video awal2 bgtau x nak terima apa2..period.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
ada artis sampai tolak takmo review, ada artis pulak siap dm seller ckp klu nak free review dia boleh buatkan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list