Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10714
View
188
Reply

Bella Dally Akui Jumpa Malam Lailatulqadar, Bertuahnya Dia!

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-5-2020 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
besi_kelabu replied at 20-5-2020 11:42 AM
Malam ke 25 tu eh..adik aku pun cakap benda yang sama. Aku pun rasa malam tu..

agaknya...masa tu entah tiba tiba ckp gitu. berdiri di balkoni melihat langit dan udara yg nyaman lepas hujan..tp kita tidak ketahuan ia benar atau tak. tgk kt bawah tu prediction zmn dulu.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 20-5-2020 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
dubuk replied at 20-5-2020 12:00 PM
aku dulu masa kecil nampak bulan atas tanah kat kebun getah

bulan apa ko tengk ra..hehehe
sori..aku pnh tengok sejenis bola api dlm hutan kecik kecik. ia berhenti betul betul depan muka pastu berdesup laju ke dlm hutan. trauma tak..koghaser??
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
NotYou replied at 20-5-2020 11:20 AM
Kalau tak silap iols pernah terbaca tanda2 mlm lailatu qadar langit takde bintang and takde awan...n ...

Betulah tu. Xde awan dan bintang. Yg dia ni flashback tu kisah zaman kecik yg xtau apa2. Sebelum post tak kaji dulu. Kan dah nampak bodoh.

Aku xtau kenapa takde button insert bila bukak kt browser brave ni
15B53C40-166A-47A5-8B26-304866A10521.png
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
virgo19 replied at 20-5-2020 11:23 AM
Ingat dulu ekin mawi pun pernah cerita, masa kecik2 dia pernah jumpa malam lailatulqadar. Balik dari ...

Zaman dedolu mmg fahaman org, lailatulqadar ni pokok2 bersujud rukuk semua la. Ostad2 dulu jugak la yg duk bgtau
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 20-5-2020 10:30 AM
Apahal la puak2 pencabub tegar ini suka sangat haplod gambar sedang posing beribadah. Nyampah betul  ...

Sama menyampah. Giler fake gmbr tgh tadah tgn tu haha.. Aritu tgk kat ig laki tasha shila pun ada gmbr camni gak masa dia buat umrah, terus aku takmo tgk dah muka laki dia
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak kata kau spesial lah tu eyh jumpa malam lailatul qadar. Dr kau menelek ada baiknya tingkatkan amalan. Duh
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:12 PM | Show all posts
rospinki replied at 20-5-2020 12:05 PM
bulan apa ko tengk ra..hehehe
sori..aku pnh tengok sejenis bola api dlm hutan kecik kecik. ia ber ...

bulan besar putih biru biru sikit.. macam yang kita tengok dari jauh atas langit tu.. depan rumah dalam kebun getah.. rasa bulan tu turun ke bumi.. umur masa tu dalam 10 tahun macam tu

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
dubuk replied at 20-5-2020 12:12 PM
bulan besar putih biru biru sikit.. macam yang kita tengok dari jauh atas langit tu.. depan rumah  ...

wawww..bulan turun ke bumi agaknya. mustahil.
bulan tu besar..sesuatu sgt. time tu pukul brapa? tapi masa kecik kecik memamg rajin jumpa benda pelik dan mustahil..tapi tahap kesedaran kita tk mcm srkg..kita lupa mcm takde apa.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:24 PM | Show all posts
gam_gajah replied at 20-5-2020 12:08 PM
Zaman dedolu mmg fahaman org, lailatulqadar ni pokok2 bersujud rukuk semua la. Ostad2 dulu jugak l ...

kalau aku nampak pokok pokok sujud rukuk aku nak makan daun daun dan rumput rumput tu

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:28 PM | Show all posts
rospinki replied at 20-5-2020 12:23 PM
wawww..bulan turun ke bumi agaknya. mustahil.
bulan tu besar..sesuatu sgt. time tu pukul brapa? t ...

tak ingat pukul berapa.. tapi malam gelap gelita lah..

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:34 PM | Show all posts
Benarin???....
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
nmpaknya iols terlepas la ni mlm lailatulqadar
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat pulak kes mak iols dgn adik kpd mak iols (aunty I la) bergaduh sikit pasal malam lailatulqadar ni. Sorang kata malam yang tu, sorang kata malam yang ni, sudahnya masing2 dok argue siapa yg betul.

Sumpah macam budak2. Annoying betul manusia yg claim2 jumpa malam lailatulqadar ni sampai nak bercakar sesama sendiri.

Buat je lah ibadah banyak2 on 10 malam terakhir tu, tak payah nak konfiden sgt claim claim yg awak tu jumpa malam lailatulqadar. Pahala confirm dapat takyah nak sampai bercakar sangat siapa betul. Ni obses sangat sampai tahap bertekak.

Tuhan tak suruh kita bertekak pun mana satu malam lailatulqadar, tuhan cuma suruh kita buat ibadah banyak2 on 10 malam terakhir tolong lah fahami konsep malam lailatulqadar ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:37 PM | Show all posts
Konfidennnya.. kalah mufti
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:40 PM | Show all posts
awanysss replied at 20-5-2020 11:05 AM
bukan skrg kan.. dia cerita flashback je tu.. masih ada harapan jgn risau

TQ sis..almaklumlah malam semalam terlajak tak bangun tu yg rasa down arini
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Gitoooooooh....


{:nose
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:40 PM | Show all posts
Kurex replied at 20-5-2020 12:00 PM
muka dia makin pelik. kalau drama bukan wanita biasa tu nampak sungguh ponen dia kan...

Pastu jari kaki pun kering mcm berdaki. Aku perasan sebab masa part dok kecoh pasal wasiat hrta tu dia asik dok nyilang kaki je. Mandi tak sabun ke dekk
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
selipar_hijau replied at 20-5-2020 12:40 PM
Pastu jari kaki pun kering mcm berdaki. Aku perasan sebab masa part dok kecoh pasal wasiat hrta tu ...

Dia tak cikcap guna kaki..... Tu yg kotor tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:45 PM | Show all posts
terlajak confident
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 12:51 PM | Show all posts
1. Yakin je ko eh.
2. Azza, ko nk suruh semua orang share kalau beribadah ke hape?
Ke share kalau ko jumpe lailatulqadar. Mende ni antara ko ngn Allah je weh. Dalam Islam x pernah suruh hebahkan pun. Yng kene hebahkan kalau ko kawen je supaya x dtg fitnah.
3. Xde mende lain ke nk bukak thread?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list