Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10712
View
188
Reply

Bella Dally Akui Jumpa Malam Lailatulqadar, Bertuahnya Dia!

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-5-2020 10:47 PM | Show all posts
idea77 replied at 20-5-2020 08:59 PM
Terang lagi nyata malam lailatulqadr tu adalah rahsia Allah. Rahsia. Tiada siapa yg tahu. Alim ula ...

betul...kita di suruh banyak beribadat sepanjang 10 hari terakhir Ramadhan, tak payah cari pokok sujud, air beku semua tu. Kalau jumpa, untunglah, sebab tu satu peringatan/ tanda supaya beribadat malam tu.
Lailatulqadar ni lebih baik dari 1000 bulan, atau 85 tahun dan pintu langit terbuka. Sesiapa yg solat ,sedekah, baca Quran, dapat pahala berlipat ganda , doa di makbulkan, taubat di terima. Waktu nya dari malam sampai Fajar sebelum masuk Subuh esok hari. Masa yg panjang, boleh buat macam macam ibadah.

Kalau terlepas Ramadhan tahun ni, semoga dapat jumpa tahun depan










Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 20-5-2020 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
pinkzara replied at 20-5-2020 04:52 PM
tahun ni dah lepas. katanya 25Ramadhan yg lalu. iol pun frust jugak.

bangun sahur kalut2 solat  ...

Macam mana tahu dah lepas? Kan ada baki ramadan lagi
Entah2 malam esok lusa pun redup matahari lambat bersinar.
Jgn frust, teruskan ibadah sampai akhir ramadan.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
besi_kelabu replied at 20-5-2020 11:42 AM
Malam ke 25 tu eh..adik aku pun cakap benda yang sama. Aku pun rasa malam tu..

Eh...kebetulan yer......... i pun tanya my family pagi 19 tu.......mlm td lailatulqadar ker
Sebab lain skit suasana pagi tu...... cerah benderang....nyaman.....
Allahu....
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Usah runsing2 bella.. Buat je ibadat sungguh2 10 malam terakhir
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:05 AM | Show all posts
sisters,orang islam ni bukan kat malaysia je tau,merata dunia ada org islam ni.
dan waktu kita pun lain2 tau.


so,malam lailatul qadar ni,tak ikut malam2 ganjil malaysia.
sebab malam lailatul qadar ni terjadi seluruh dunia untuk umat islam hanya satu malam..
jangan jadikan seolah2 malaysia je negara islam kat dunia.

sebab tu nabi cakap,perbanyakkan amalan di sepuluh malam terakhir.
jangan kita tumpukan malam2 ganjil je.
sebab malam ganjil negara kita tak sama dengan negara lain.

takde sapa yg tau bila malam lailatul qadar tu,walaupun ada tanda2 yg diceritakan dalam hadith.
so,teruskan beribadat.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:07 AM | Show all posts
Lula2 replied at 20-5-2020 11:06 PM
Macam mana tahu dah lepas? Kan ada baki ramadan lagi
Entah2 malam esok lusa pun redup matahari la ...

kan sis.malam lailatul qadar ni bukannya ikut malam ganjil kat malaysia je.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Die kata jupe tros cancel.
Org yg btol2 jupe akan diam je...
Iols rase lah. Bkn solat pastu snap
Teraweh pastu snap.
Solat bace quran dah bgs. Pastu amek hp rakam n post mcm cncel kn ibadah tu. Ntahla.
Suke hati korang la nk post ape pon.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Mende laa retis sekor ni..dah x de benda bijak lg ko nk chaphub ke? Iols setiap kali 10 mlm terakhir ramadhan iols rasa sedih yg amat..sbb ramadhan dah nk habis....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
rosevelvet replied at 20-5-2020 09:53 PM
Ai pun pelik ngn spesis yg duk sibuk cari tanda. Beribadat jer la. Xyah pening2 nk cari kt langit, ...

ummah tanah air ni memang brengsek.. kalau tuhan bagi tunjuk tanda2 tu pun fes sekali ummah tanah air tongong ni akan capai henpon dulu, kalau tak amik gambar, record bideo fefeeling sendu..  pastu caption alhamdulillah subhanallah allahu allah syukur ku berjumpa dengan lailatulqadar.. geli la aku ngan set2 bocah nih
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Lula2 replied at 20-5-2020 11:06 PM
Macam mana tahu dah lepas? Kan ada baki ramadan lagi
Entah2 malam esok lusa pun redup matahari la ...

Tak tahu. Kan dah habaq.. Ada chances lagi 29ramadhan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Ibadah is ibadah. Tapi salah ke kalau kita mencari lailatulqadar tu? Sekurang2 nya makin kuat keimanan kita utk mempercayai ayat2 Allah? Kajian saintifik pun dah ada org buat. Tp menda gini ustaz tak reveal scr jelas. Kalau kita attend course.. Baru ustaz cerita.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi kalau kebetulan pun kita jumpa LQ ni, idok ler teman nak buat status fb ig twider.. Memalukan.
Ustaz2 tersohor Malaysia pun x de lagi yg buat statement psl Dep jumpa LQ ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
X tau nak ckp apa
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
orang yg jumpa lailatul qadar dia tak kan cerita pon ... dia pon x tahu yg dia dah ketemu malam tu...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:49 AM From the mobile phone | Show all posts
malam lailatulqadar hanya Allah shj yg tahu.Dia rahsiakan supaya semua hamba Nya terus usaha dan berharap.Ulamak mungkin akan crita ciri2 tapi tetap jua hanya Allah yg tahu.kalau sepuluh malam akhir semua malam ganjil kita usaha buat maka insyaAllah adalah jumpa.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Mudah2an kita semua dpt malam lailatuqadar InsyaAllah
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:13 AM From the mobile phone | Show all posts
bertuahnya kamu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Dlm ni pun apa kurangnya kemain seko2 mngaku jumpa lailatul qadar. Who are yus?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka tgk bella ni. Cuma bab ni, baik x bgtau org lain.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
dubuk replied at 20-5-2020 02:28 PM
hmmm.. boleh tahan seram.. masa tu terpesona dengan movie ET.. kalau pergi ke bulan tu rasa mungki ...

sahla kau ni kuat berangan... patutla jin tu stendbai je nak bawak lari pi area 51. situ kan ramai geng ET bole join sekali..tak merasalah kau rendang opah..hahahah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list