Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10035
View
334
Reply

[Tempatan] Wanita Hamil pulang ke kampung positif COVID-19

[Copy link]

Author: safriehalim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-5-2020 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by safriehalim at 21-5-2020 12:13 AM

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata, mangsa yang sedang hamil 35 minggu melakukan perjalanan rentas negeri kerana mahu bersalin di kampung halaman.
62c45f695e8788dc4ce9b26cfc620fff.jpg
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 20-5-2020 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
mmmmmmmm.................
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
ibu tunggal tak..duk bilik sewa ke
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 09:20 PM | Show all posts
KIM.K replied at 20-5-2020 09:17 PM
ibu tunggal tak..duk bilik sewa ke

Laki dia yg antar. Laki dia kerja selalu tak dpt jaga bini klu bersalin kat KL. Laki antar balik kampung siap jimba jimba ke pasar, kerumah sedara mara, atuk nenek, makcik pakcik. Baru blk rumah. Sepatutnya terus blk rumah & self kuarantin. Nak kata bodoh laki kerja Telekom Msia bahagian teknical. Takkan tak tau SOP sebab walau PKP aritu kena kerja. Org selfish ni mmg begini. Tak mau fikir diri sendiri, fikirlah anak dlm kandungan.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Hanat nya
Siap.berjumpa.ora g lagi
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 20-5-2020 09:20 PM
Laki dia yg antar. Laki dia kerja selalu tak dpt jaga bini klu bersalin kat KL. Laki antar balik k ...

Dia dah cukup miserable tu sbb abes mak pak, mertua2, nenek semua dia tolong tapau covid
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
kan dah kata..
sek sek kito jange pecoh ni memang bangsa paling degil tak reti bahasa..
kena ke bersalin kat kampung?
kalau kat kl anak tak nak keluar ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 20-5-2020 10:10 PM
kan dah kata..
sek sek kito jange pecoh ni memang bangsa paling degil tak reti bahasa..
kena ke be ...

Nak like 1000x..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni lah dia species kecik2 x nak mati. Bila dah besar susahkan org. X rasa bersalah ke kalau parents or family members lain mati sebabkan ko sebarkan virus tu? Dasar otak lembu!!
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni bukan bodo! Ni ketegaq! Siap merayau tak blah tu...merata ritih ko berjalan bijik oiiii....
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 20-5-2020 09:20 PM
Laki dia yg antar. Laki dia kerja selalu tak dpt jaga bini klu bersalin kat KL. Laki antar balik k ...

Serius laaa Peter?
Dia buat kunjungan covid merata alam tu..
Mampus nak trace satu2.

Klinik kesihatan kat KL pon kna buat saringan. Dah 35 minggu.. Check up dah jadi mingguan... Tentu jumpa banyakkk orang..

Tggu lah kluster baru ni pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Hujung2 mereka yg dh kawen berfamily ni pulak yg kehulu kehilir sebar virus..patut dh berfamily sendiri ko duduk je lah kt rumah diam2 beraya dgn yg ada dlm rumah tu je. Ni kitorang yg bujang dh 2 bulan duk rumah sorang2 patuh pkp, beraya pun sorang2. Jumpa kawan2 pun X. Dh bertambah pulak kes ni lama lagi lah duk mcm gini nmpk gayanya
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Lorrr kluster sskjp pulakkk pasni
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:43 PM | Show all posts
Kalau ibu tu ada covid..anaknya camne ye dalam tu..ada effect tak..
atau ada standby takut complication ke..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:46 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 20-5-2020 09:20 PM
Laki dia yg antar. Laki dia kerja selalu tak dpt jaga bini klu bersalin kat KL. Laki antar balik k ...

ni namanya laki bini bodoh..xsalah nk bersalin di kampung tp mcm u ckp lah kene self qurantine dulu baru la pi melawat sedara mara...skang ni dh kene covid, kene dok sepital sampai habis pantang la kot tu, lg menyusahkan dri sendiri termasuk sedara mara skali
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 20-5-2020 09:10 PM
kan dah kata..
sek sek kito jange pecoh ni memang bangsa paling degil tak reti bahasa..
kena ke be ...

Sskjp jangan hentam nanti meroyan depa kan ahli syurga serambi mekah
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodohnya...dh nak jd mak org pn masih bodih lg...geram betul..dh ckp jgn bertandang ke mana2...umah sape ke...adoi..parah..nak jgk ya berjmpa dgn datuk..nenek..kan dah susahkan org semua.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Banyak makan budu...
Sebab tu sel2 otak tak berkembang.
Menyusahkan orang.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Spesis gedik.dah tau nak tunggu ari bersalin.. P jalan sana sini.. Kalo btl2 tkt x de nye nak jalan kesana kesini.. Alasan je la kata tu ni.. Bl dah sakit mula la ayat lazim simpati keluar.. Kalo x kumain bangga blk kg x sakit.. Sakit ati aku.. Kita ni sampai bahan basah tu merendang oder runner.. Tkt jangkitan berhimpun di pasar basah.. Dia blh sedap2 Jln sana sini.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 20-5-2020 09:20 PM
Laki dia yg antar. Laki dia kerja selalu tak dpt jaga bini klu bersalin kat KL. Laki antar balik k ...

Sekarang lakinya terkedu ke tak? Seronok jimba-jimba melawat sana sini. Rasakan. iol tak mampu nak kesian puak mcm ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list