Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10036
View
334
Reply

[Tempatan] Wanita Hamil pulang ke kampung positif COVID-19

[Copy link]

Author: safriehalim       Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
binipopeye replied at 21-5-2020 09:09 AM
memang harap TM amik tindakan tegas pd frontliner staff dia nih... mcm2 alasan bodoh nk balik kg ...

setuju..bini nya tu keje mana..amek tindakan sekali..boleh la happy2 mereput di negeri kelahiran sendiri kan
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
rosli_nurizzati replied at 21-5-2020 08:52 AM
aku nak kecam jugak perempuan ni walaupun aku perempuan.. anak.kedua kotttt.... bukan first time ber ...

Mungkin suami dia sejenis RAJA yang jatuh maruah kalau tolong isteri tukar pampers anak... Apatah lagi nak jaga isteri lepas bersalin, a big NO la.... I ada kenal lelaki serambi mekah nak minum air masak segelas pun order je dari bini. Namampus pemalas perangai.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Atata replied at 21-5-2020 08:46 AM
KP kata kes ini tak ada kaitan dengan kebenaran rentas negeri. Dia keluar sendiri tanpa permission ...

Baca kat mana? I pun ada kawan sskjp ni. Merentan kat status psl ramai sgt yg buat fitnah pasal this poor (read dumb) lady.. dia tu org kuala krai. But i malas nak tanya banyak.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Muhd Razin Arrizabalaga Mesyuarat JPBD Jajahan Kuala Krai
20 Mei 2020 (Rabu)
Bilik Gerakan PTJ Kuala Krai
Jam 12.00

Isu Berbangkit Kes Import Positif Covid-19 :

- Seorang wanita Mengandung 35 minggu disahkan Positif Covid-19 pada 19/5/2020 yang balik dari Ampang, Kuala Lumpur pada 15/5/2020. Suami bekerja sebagai juruteknik TM disekitar lembah kelang.

- 15/5/2020 singgah di Machang rumah nenek sebelah suami untuk berbuka puasa.
- Bertolok balik ke rumah emak/ayah sebelah lelaki di kg. Mengkebang.

- 17/5/2020 Menginap di rumah ibubapa di Kg.Sungai Durian Kuala Krai.

- 19/5/2020 buat pemeriksaan ibu mengandung di KKB.
- Jam 3.30 Petang disahkan Positif Covid-19 oleh HSIP Kuala Krai dan dihantar ke Hospital Sultanah Zainab KB sebagai Centre Kes Covid-19 di Kelantan.

-  PKD memaklumkan terdapat 11 Orang Kontak rapat telah dibuat saringan pada 20/5/2020 dan menunggu keputusan pada 21@22hb Mei 2020.

- 11 kontak ini telah beri arahan untuk melaksanakan kuarantin (Home Survelan )selama 14 hari dan akan dipantau oleh  PDRM.
-Tindakan yang bersesuaian  akan dilaksanakan selepas keputusan ujian sample Keatas 11orang kontak rapat diperolehi .
Maklum.tq
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 21-5-2020 05:18 AM
tapi ada wei mmber fb aku tak caya cobid2 ni. kata takpayah paranoid sangat. dia sedih sbb ne norma  ...

Ya antivaksin mmg tak suka KKM dan dorang asik la perli sana sini.
Sampaikan bila kuar berita PDRM nk mai cek kat umah bagai sapa yg blk kg ni pun dorang marah gak katanya semua nak kawal hidup orang. Paranoid katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
btw dari ampang ke kelantan mesti ada singgah rnr gak kn. Dah 35 minggu mesti asyik rasa nak kencing je..adoi laaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
kechikchomel replied at 21-5-2020 08:42 AM
Pasar Kajang dah kena tutup serta merta semalam kot.
3 orang positif covid.
Pastu tadi nampak ka ...

Tulaa meroh la selamanya kajang ni nampok gayanya huhu
Baru plan nk g paso kajang cari bunga segar tak masal ada kes plak.
Mujur lauk2 tuk raya dah beli awal ahad lepas kt pasar tani drive thru kat depan hotel tenera tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:37 AM | Show all posts
MeghanK replied at 21-5-2020 09:11 AM
setuju..bini nya tu keje mana..amek tindakan sekali..boleh la happy2 mereput di negeri kelahiran s ...

xde info bini keje mane... duk canang laki frontliner TM... so alasan utk netizen terima bole balik kg sbb keje laki on call 24jam... mcm laa keje 24hours bole mati laa sume staff TM.. cuma on call jer pun kecoh... moga2 mereput lah kt kelantan...



Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Agknya dia fikir covid xkena kt deorang kot..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:42 AM | Show all posts
vee_zara replied at 21-5-2020 09:24 AM
Baca kat mana? I pun ada kawan sskjp ni. Merentan kat status psl ramai sgt yg buat fitnah pasal th ...

ada baca kt sini https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2020/05/691063/covid-19-hasrat-bersalin-di-kelantan-20-kontak-rapat-kena-kuarantin


" Wanita itu dikesan merentas sempadan negeri di luar tempoh dibenarkan pihak berkuasa baru-baru ini.

Sebaliknya dia hanya pulang dari Ampang ke Kampung Sungai Durian, Kuala Krai di sini, pada Jumaat lalu iaitu di luar tempoh pergerakan rentas negeri yang dibenarkan di antara 7 hingga 10 Mei lalu.

"Mangsa pulang pada 15 Mei dan tiada kaitan dengan perjalanan Gerak Malaysia, sebaliknya balik untuk bersalin. "



Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Atata replied at 21-5-2020 08:46 AM
KP kata kes ini tak ada kaitan dengan kebenaran rentas negeri. Dia keluar sendiri tanpa permission ...

Naik flight katenye. Tu yg lepas kot.

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
binipopeye replied at 21-5-2020 09:09 AM
memang harap TM amik tindakan tegas pd frontliner staff dia nih... mcm2 alasan bodoh nk balik kg ...

Iols pun harap amek tindakan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 20-5-2020 11:43 PM
Kalau ibu tu ada covid..anaknya camne ye dalam tu..ada effect tak..
atau ada standby takut complica ...

Klu bersalin x kena lg.. lpas bersalin klu virus masuk rongga dia x silap.. so klu ibu nk breastfeed kena pkai mask,kena cuci tgn semua dulu baru boleh breastfeed.. pnting breastfeed nk bg antibodi
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:51 AM | Show all posts
Suchi replied at 21-5-2020 09:37 AM
Tulaa meroh la selamanya kajang ni nampok gayanya huhu
Baru plan nk g paso kajang cari bunga sega ...

ok tak pasar tani situ? fresh tak barang dia?
mak iolss selalu g pasar borong selangor yg kat sri kembangan tu. tapi sejak pkp ni tak g dah la. dia g kedai fish mart kat putra kajang tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
mmmmm...sedara mara terdekat aku baru je lepas balik kampung dr shah alam ke jb. polis bg tempoh 3 hari..depa plan nk cuti 11 hari.. tgh berjimba ti kt kampung...raya sakan dpt red zone dpt balik kg.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
kechikchomel replied at 21-5-2020 09:51 AM
ok tak pasar tani situ? fresh tak barang dia?
mak iolss selalu g pasar borong selangor yg kat sri ...

iols biasa beli ikan kat pasar malam seks16/fasa 1 tu tp sejak PKP beli jela kat mana2 pun.
Pasar tani ni plak kalau g biasa cari kepek n mknn je jarang beli lauk sbb rega cam mahal skit.
Aritu pun beli daging ngn ayam je tak beli ikan pun. Lagipun duk dlm keta je kan takleh kuar depa yg pilih2kan semua.

Pasar borong kat seri kembangan tu ade jual bunga segar tak ye? Lama dah umah takde bunga segar.
Malas nk g jauh2 sampai bangsar nun cari bunga.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
airmineral replied at 21-5-2020 08:14 AM
da tau ttavel jauh2 apesal xpegi je tpt tujuan sbnr pastu korantin dulu. sampai hati buat org lain c ...

Mestilah singgah serata alam baru lah jadi menantu n anak kesayangan.. singgah rumah nenek sebelah laki, rumah mertua, rumah sedara, semua rindu nk jumpa dia kot ..korang hado keluarga mertua sayang mcm tu??
Lps ni tgk la masih menantu kesayangan ke idok
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:16 AM | Show all posts
eizarz replied at 21-5-2020 08:03 AM
org2 sskjp mmg mcm tu,nak ic 03 jugak....apa yg bangga sgt ngan ic 03 pun tak tahu.....batak.....b ...

kanun tanah kelantan mmg syarat nak beli sesetengah tanah kelantan kena bumiputra and IC 03.... my exMIL non-malays, even dia dilahirkan and dibesarkan kat kelantan, dia tak dpt beli tanah tp anak2  taraf bumiputra and IC 03, so bila dia beli, dia letak nama anak2....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
vee_zara replied at 21-5-2020 09:33 AM
Muhd Razin Arrizabalaga Mesyuarat JPBD Jajahan Kuala Krai
20 Mei 2020 (Rabu)
Bilik Gerakan PTJ Kua ...

Machang dah la bersih tkdak kes, pakat2 kuarantin la pahtu pdrm pantau...baguih,semua sedaramara dia raya dlm rmh ja sapa pun takleh mai , sapa  pun takleh keluar....puas hati
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:19 AM | Show all posts
annehuda replied at 21-5-2020 05:35 AM
Aku bkn nk salahkan kkm, tp ramai yg tak cakna, kalau dpt lepas negeri tu kene kuarantinkan diri sen ...

betul..kerajaan kena bagitau satu2 apa rakyat kena buat..rakyat msia dah biasa di sudu..semau benda nak kena bagitahu, takleh pikir sendri..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list