Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10118
View
334
Reply

[Tempatan] Wanita Hamil pulang ke kampung positif COVID-19

[Copy link]

Author: safriehalim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 21-5-2020 11:52 AM
laki bini to kompem ignorance + selfish + covidiot..balik singgah merata2 pulak..dari red zone pul ...

Bangga sangat nak jadi sskjp...

Tapi gigih menarah rezeki di negeri lain.

Tang mana yg bangga jd sskjpnya?
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
zacks replied at 21-5-2020 11:45 AM
Taik Kerbau.

Preknen atau tak, dia sepatutnya TERUS balik rumah mak ayah dia, bukan pi singgah  ...

taik kerbau terus dibaginya.

Laki bini ni peramah tak tentu hala, musim2 covid ni sebok pulak ziarah menziarah. Otak letak mana
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Org2 mcm ni.. Selagi xde ahli kluarga yg mati kena covid ni.. Mmg xkn sedar.. Padan lah muka kau,, pantang lah kau kt hospital sana
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 21-5-2020 11:20 AM
kalau camtu tak layak la di panggil frontliner..baca komen kata laki takleh jaga wife pantang seba ...

On call 24 jam kerja technician tm bukan sama mcm kerja doctor..bila ada complaint breakdown ada la kerja. Kalau xde duk melanguk je lah 24 jam tu..Dan zaman skrg bukan kerap sgt pun breakdown tm tu aku rasa. Masa construction mrt/highway tgh rancak kt tepi jalan tu mgkn byk la kes kabel rosak kena attend. Kalau mcm tnb tu byk jgk kes kabel kena curi so byk la complaint masuk.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Habis la mak bapak sedara nenek atuk sume kne covid.
Harap jgn jadi mcm family kat sarawak yang 5 ke brp kematian tah satu family..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
binipopeye replied at 21-5-2020 08:42 AM
tu laa pasal yg ampang tu zon merah... bole plak polis ampang bagi kebenaran balik kelate zon hija ...

Kalo mengandung mmg lepas uols.. Kalau kene tahan polis.. Tunjuk buku pink cakap nk beranak kt kg.. Mmg lepas gitu jer.. Kawan iols 2 3 org dh balik beranak kt kg masa PKP aritu.. Tp mujur deols cerdik sikit self quarantine, duk umah diam2 xg mana2
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat kelantan ni skang dah mcm hari2 biasa, jalan penuh sesak dgn kereta. Beratur kuar duit kt bank pun dah tak ikut kotak yg ditanda, main suka hati je. So kotak2 yg dibuat tu perhiasan lantai  je lah jadinya. Dan ada aktiviti berbuka bersama sanak saudara lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
leylapple replied at 21-5-2020 12:24 PM
kalau ikutkan i pun dalam essential business sbb maintenance tower sekali construction... tapi ama ...

betul..kena sedar diri la layak ke tidak digelar frontliner..meols pon essential tapi wfh..dah kompem bukan frontliner..yang netizen ni asal kena keje masa pkp semua dipanggil frontliner padahal tak jumpa orang pon..last2 buat keje bodoh guna alasan frontliner lagi
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
cik_Sally replied at 21-5-2020 12:29 PM
Bangga sangat nak jadi sskjp...

Tapi gigih menarah rezeki di negeri lain.

bangga jadi sskjp duduk je kat sana jangan keluar ke negeri lain..orang lain pon merantau jugak tade la buat perangai macam dorang laki bini ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 21-5-2020 12:33 PM
On call 24 jam kerja technician tm bukan sama mcm kerja doctor..bila ada complaint breakdown ada l ...

yang tukang bekap mintak paham bini beranak tade orang jaga lagi on call 24jam..kalah doktor tu

TM kampeni besar takkan tade paternity leave..ke laki jenis lantak bini beranak dia goyang telur je
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
intercurrent replied at 21-5-2020 11:26 AM
36minggu dia pregnant tu... Mestilah nk jaga diri tak boleh... Ada anak lain lagi... Mmglah mintak n ...

Yg pegi menyinggah rumah tok nenek mertua sedara mara tu atas alasan apa pulak?? Cliche sgt ayat 'bukan kehendak dia...' dia kena ugut ke.. kalau tak singgah rumah nenek jadi cucu derhaka??
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
penampar_jepun replied at 21-5-2020 12:24 PM
bkn semua wey camtu
aku nih cukup larr jaga
dh lebih 2 bln tak keluar g kbmall, aeonmall apa sem ...

Oghe2 Kelate yg memang duduk sana dan orang2 luar yg kerja sana mesti hangen je kan dgn laki bini ni. Tak pasal2 Kelate yg bebas covid sebulan  lebih, terus jadi zon kuning balik, nak2 plak kalau  berjangkit kat orang lain, dekat2 raya pulak tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:49 PM | Show all posts
Perempuan ini sepatut dicerca
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 21-5-2020 04:57 AM
Tak baik beranak kl, nanti no dalam aic anak tak ikut no sek sek kito jange pecoh

Kann.. Ade kawan aku pon bini orang nogori. Balik bersalin kampung bini sebab nak anak ic nogori. Camni pekat pon ado
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 21-5-2020 01:10 PM
penampar_jepun replied at 21-5-2020 12:24 PM
bkn semua wey camtu
aku nih cukup larr jaga
dh lebih 2 bln tak keluar g kbmall, aeonmall apa sem ...


Iols tak keluar rumah 2 bulan. Keluar sekejap minggu lepas pergi ambil ubat kat klinik kesihatan kb. Pastu gi guardian cari barang2 essential. Pergi the store yg tak banyak pilihan barang sebab kat situ memang tak ramai orang shopping. Tak terfikir pun nak gi mydin, tesco, aeon mall. Pilih atm yg tak ramai orang. Maybank tu memang tak lah pergi sebab memang ramai orang beratur.
Dah tiba2 ada satu kes covid, bulan depan nak minta tolong sepupu yang kerja hospital tolong ambil ubat. Appointment mak iols patutnya bulan depan pun tunda juga.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Skg ni aku fikir baby dlm perut tu jerrrrrr.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:18 PM | Show all posts
Knowlee replied at 21-5-2020 11:34 AM
Bukan semua org KKM yg bijak pun. I sendiri org KKM juga. Ramai je yg degil.

tak sayang nyawa orang orang begini. Memalukan warga KKM.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Jom kecam akak budu sskjp ni dgn laki sheols
Ketap2 bibir je meols baca berita diorg ni
Apa sial sgt siap buat pit stop sana sini
Ni mesti jenis sskjp totok ni.. Yg purely born n bred.. G KL utk kerja jah.. Mmg gini perangai

Siapa ada snapshot fb sheols..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:18 PM | Show all posts
MeghanK replied at 21-5-2020 12:44 PM
bangga jadi sskjp duduk je kat sana jangan keluar ke negeri lain..orang lain pon merantau jugak ta ...

dr td aku dok tgk korang tulis sskjp. apa kebendanya tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 20-5-2020 10:10 PM
kan dah kata..
sek sek kito jange pecoh ni memang bangsa paling degil tak reti bahasa..
kena ke be ...

Nak ic no sana ler tu, deme rasa darah deme darah kelate pekat Sejati Mano boleh ic no lain.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list