Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9919
View
334
Reply

[Tempatan] Wanita Hamil pulang ke kampung positif COVID-19

[Copy link]

Author: safriehalim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 01:20 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 21-5-2020 09:15 AM
Mungkin suami dia sejenis RAJA yang jatuh maruah kalau tolong isteri tukar pampers anak... Apatah  ...

i think so.. sejenis balik kerja nak mengangkang ja... i still tak boleh accept alasan dia.. frontliner ka dak.. sbb i think ada ja frontliner yang tersekat dlm situasi cmni, bini nak beranak, anak sakit ka apa, tapi ada ja solution depa.. yang ni mmg i kenot brain their logic.. walaupun i am not org sana, tpi tolong rasa marah untuk org kat sana yang jadi mangsa ignorant dua2 laki bini ni...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 01:23 PM | Show all posts
intercurrent replied at 21-5-2020 11:37 AM
kita tak tahu ape masalah dia...

suami.dia dh kena bekerja dan bini tinggal sorang2 kat rumah..

eh!! bodoh!! bukan ignorance?? Abis nak panggil sejenis manusia yg bodoh selfish bebal dah tau musim covid pi merayap segenap alam?? Korang ni dok kat gua ke bulan? tak dengar ke apa DG Dr Noorhisham ckp?? Dari PKP 1 smp skrg msh bodoh bebal tubal juga ke?? Ko nak blk Kelantan nak beranak ke, nak bertelur ke takde sapa marah. yg kita org panas hati tu dah kenapa dia tak follow SOP?? Jgn pi merayap sana sini. Balik rumah self quarantine utk 14 hari. Skrg dah jd mcm ni, klu anak dlm kandungan tu mati, nak salahkan siapa?? salahkan polis?? KKM?? kebabian sgt perangai korang ni. nak bekap pun bertempatlah. Dia dah terang terang melanggar PKP. Balik kampung curi curi tak minta izin. Skrg, padanlah muka. Engkar pada perintah pemimpin inilah akibatnya. Dlm islam pun dah ckp, jgn engkar arahan pemimpin. Skrg, terimalah akibatnya. Dua ekor laki bini ni sepatutnya dihadapkan ke mahkamah sebagai peringatan pd yg lain lain cuba nak buat benda yg sama.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:36 PM | Show all posts
so dia ni kena kat ampang atau kelantan?

mak dia kata time dia kat kl x keluaq rumah..p klinik kesihatan sajork...

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
cik_Sally replied at 21-5-2020 12:29 PM
Bangga sangat nak jadi sskjp...

Tapi gigih menarah rezeki di negeri lain.

Ada kenalan set sskjp. Wahhhh dia punya mengutuk kl/selangor kemain lagi. Taksedar diri cari rezeki kat sini. Siap puji sekian sekian org sana. Tpi diri sendiri pun dtg kl/selangor tudung terbang pakai suar pendek. Yihhhh sangat org cmni.. Pilih kawan jangan cakap la.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:56 PM | Show all posts
MsCinderella replied at 21-5-2020 01:36 PM
so dia ni kena kat ampang atau kelantan?

mak dia kata time dia kat kl x keluaq rumah..p klinik ke ...

ceh!! ko percaya ke dia tak keluar masa kat KL tu? Tgk gaya merayap sana sini bila balik kampung pun dah tau jenis manusia begini. Tgk berapa ramai mak pak muda yg heret anak ke sana sini dlm mall dan supermarket. Nak cover line lah tu kata takde pi mana mana. Org tak pi mana mana takkan kena punyalah. Membohong semua tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 21-5-2020 01:18 PM
dr td aku dok tgk korang tulis sskjp. apa kebendanya tu

sek2 kito jange pecoh = kelantanese
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
jerungmanja replied at 21-5-2020 01:49 PM
Ada kenalan set sskjp. Wahhhh dia punya mengutuk kl/selangor kemain lagi. Taksedar diri cari rezek ...

Kat opis iols pun ada...suka up cerita pasal tanah kelahiran kat grup wassap padahal kami tak minat nak tau pun.

Dalam diri diorg tiada konsep dimana bumi dipijak, disitu langit dijunjung. Datang negeri orang kaut rezeki pastu balik tinggalkan taik kat sini.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:57 PM | Show all posts
MeghanK replied at 21-5-2020 01:56 PM
sek2 kito jange pecoh = kelantanese

Set budu rupanya. Ceh!! ingatkan hebat sangatlah jd geng budu. pui!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 21-5-2020 01:57 PM
Set budu rupanya. Ceh!! ingatkan hebat sangatlah jd geng budu. pui!!

dorang rasa hebat..tak sedar diri menumpang rezeki di negeri orang tapi duk bangga negeri sendiri macam bagus segala hal

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:02 PM | Show all posts
MeghanK replied at 21-5-2020 01:59 PM
dorang rasa hebat..tak sedar diri menumpang rezeki di negeri orang tapi duk bangga negeri sendiri  ...

kan?? klu negeri tu hebat sgt, buat apa dtg KL/Selangor cari kerja. Carilah kerja kat negara hebat derang
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Seperti mana org lain kena kecam, yg ni pun patut kena kecam jg..langgar sop
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
MsCinderella replied at 21-5-2020 01:36 PM
so dia ni kena kat ampang atau kelantan?

mak dia kata time dia kat kl x keluaq rumah..p klinik ke ...

Ooo ada mak kat kl. Kan lagi bagus berpantang kat KL je. Ni permintaan suami la kot.
#donespeku
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:06 PM | Show all posts
jerungmanja replied at 21-5-2020 02:04 PM
Ooo ada mak kat kl. Kan lagi bagus berpantang kat KL je. Ni permintaan suami la kot.
#donespeku

x la..mak dia kat kelantan...mak dia dah bg statement nak bekap anak dia...ada thread pasal statement mak dia tu...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
jerungmanja replied at 21-5-2020 02:04 PM
Ooo ada mak kat kl. Kan lagi bagus berpantang kat KL je. Ni permintaan suami la kot.
#donespeku

Mak dia kat klate....

Tuh alasan nak backing anak saja.

Percaya sangat lah cakap anak tu, berdasarkan track balik kg tu pun tau diorg sejenis tak reti diam kat rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:08 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 21-5-2020 01:56 PM
ceh!! ko percaya ke dia tak keluar masa kat KL tu? Tgk gaya merayap sana sini bila balik kampung p ...

haha mmg x caya...
kalau dah laki kerja 24 jam..takkan dia x keluaq p mana kan..beli barang semua tu...haha

klu kena kat ampang..kena la org ampang kuarantin lak..hmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by delia3003 at 21-5-2020 02:14 PM
MsCinderella replied at 21-5-2020 01:36 PM
so dia ni kena kat ampang atau kelantan?

mak dia kata time dia kat kl x keluaq rumah..p klinik ke ...


Macam ler mak dia tau pergerakan anak dia kat Ampang tu, dah anak dia cakap tak merayau, percaya je ler. Ok ler kalau betul tak merayau kat Ampang. Rumours ziarah menziarah dan merayau kat Kelantan tu takde pulak sentuh walaupun dah ada adik beradik bekap, kata tak merayau kat Kelantan. Tapi boleh percaya ke? Kot ler terlebih excited akhirnye boleh balik kelate, sedangkan ramai tak dapat balik kg dan asyik berkurung je kat rumah sepanjang PKP dan PKPB ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 21-5-2020 01:23 PM
eh!! bodoh!! bukan ignorance?? Abis nak panggil sejenis manusia yg bodoh selfish bebal dah tau mus ...

Kan? Dalam dunia ni ppuan ni je yg nk beranak. Ada anak kecik. Ada family. Ada masalah. Org lain xde yg beranak musim pkp ni kecuali dia. Now dah sebar covid needlessly sapa yg kena jaga ko n org2 yg ko dah jangkitkan? What if ada yg mati?? Let this be a lesson to all of us
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
jerungmanja replied at 21-5-2020 02:04 PM
Ooo ada mak kat kl. Kan lagi bagus berpantang kat KL je. Ni permintaan suami la kot.
#donespeku

Mak kat kelate tu yg defend anak
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang ni sesiapa yang pernah datang AEON KB 17 haribulan lepas kena cek untuk COVID..tak pasal2 menyusahkan orang awam
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
assah replied at 21-5-2020 02:12 PM
Sekarang ni sesiapa yang pernah datang AEON KB 17 haribulan lepas kena cek untuk COVID..tak pasal2 m ...

Memang confirm ke dia pergi Aeon KB? Dah ada arahan ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list