Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10130
View
334
Reply

[Tempatan] Wanita Hamil pulang ke kampung positif COVID-19

[Copy link]

Author: safriehalim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Aaa bodoo bbaso ni. Tak pasal-pasal nyusoh kokre.

Aku jumpa FB ayah dia, korek2 ada la FB anak dia. Eh tup tup dah deactivated. Tau takut kecaman netizen
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
cahaya_almas replied at 20-5-2020 11:58 PM
Bodohnya...dh nak jd mak org pn masih bodih lg...geram betul..dh ckp jgn bertandang ke mana2...umah  ...

Ni anak kedua
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
cahaya_almas replied at 20-5-2020 11:58 PM
Bodohnya...dh nak jd mak org pn masih bodih lg...geram betul..dh ckp jgn bertandang ke mana2...umah  ...

Ni anak kedua
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
lee_sakura replied at 20-5-2020 11:46 PM
ni namanya laki bini bodoh..xsalah nk bersalin di kampung tp mcm u ckp lah kene self qurantine dul ...

Orang marah sebab dia tak self quarantine.
Ni dah menyusahkan ramai orang. Silap-silap timbul cluster lain pula.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
tatau la..mbr aku sskjp pun pemikiran dia kalau boleh nk balik kg jugak raya... raya setahun skali katanya... aku ckp mmg la...tp covid seumur hidup skali...untung2 kena terus mampus tak sempat raya..nk kata tak bleh pikir mbr dh44 dah...ntah la
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:39 AM | Show all posts
aku pernah nampak story IG sorang kenalan... dia share bilangan kes covid di kelantan yg rendah atau dah capai 0. caption dia membayangkan set kelate mendengar kata dan patuh pada arahan.

aku bukan nak gelakkan dia atau perempuan ni dan keluarganya yg malang. cuma nak cakap jgn la bersikap kenegerian atau assabiyah sangat.

perangai orang tak tergantung pada tempat kelahiran pun.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
oranjes replied at 21-5-2020 12:35 AM
tatau la..mbr aku sskjp pun pemikiran dia kalau boleh nk balik kg jugak raya... raya setahun skali k ...

Bagus ayat oranjes bagi tu. Memang sangat tepat ayat tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:43 AM | Show all posts
kluster bodow, mementingkan diri sendiri dan menyusahkan semua org.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 20-5-2020 11:57 PM
Sskjp jangan hentam nanti meroyan depa kan ahli syurga serambi mekah

Ya ke confirm masuk syurga...kalau iman tu iman ikut2an..iman taqlid..bkn ke syurga akhirnya
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Benda nih simple...perempuan kalo kuat...mampu je berpantang sorang2...husband kalo syg bini... penat keja mcmana tetap bantu bini masa pantang.... Tapi kalo tu semua xleh...terpaksalah berpantang di kampung.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni mmg wajar kena kecam. Bodohnya...memalukan! dgn semua berita, pesanan, segala perinngatan, masih jgk ada yg bodoh. Kalau citer awal2 mac dulu boleh la, ada ampun lg waktu tu msh ramai tak aware. Ini??? Mmg kena sumpah serata alam la.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Kurex at 21-5-2020 05:00 AM
prettyuglybabe replied at 20-5-2020 10:10 PM
kan dah kata..
sek sek kito jange pecoh ni memang bangsa paling degil tak reti bahasa..
kena ke be ...


Tak baik beranak kl, nanti no dalam aic anak tak ikut no sek sek kito jange pecoh
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:57 AM | Show all posts
Kedegilan yg xtau nak ckp mcmana. Membahayakan diri sendiri, anak dan org sekeliling. Last year pnah jugak nampak sendiri set SSKJP ni kat KKIA. Dah pregnant third trimester, high blood pressure. Doc nak panggil ambulans anta gi hospital. Dia boleh ckp nak bincang dgn husband jap sbb katanya esok nak balik kelantan. doc pun tunggu2, last2 dia lari blah camtu je eh. Buku pink tu pun dia tinggalkan je kat klinik. Penangan taknak masuk spital sbb nak balik kampung jugak.
Doc tu smpi kepelikan, apsal nak balik kg sgt. Doc ckp gaya mcm org berpelajaran, tapi x sangka buat mcmni.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:02 AM | Show all posts
Sebab itu pentingnya mengikut arahan pihak berkuasa, peraturan yang diberikan adalah bertujuan untuk melindungi kita dan juga orang awam, bukannya peraturan yang disediakan untuk kita suka-suka  langgar.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:04 AM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 20-5-2020 10:10 PM
kan dah kata..
sek sek kito jange pecoh ni memang bangsa paling degil tak reti bahasa..
kena ke be ...

Aku sebagai org kelate pun aku maki betina tue. Aku stress tau pkp nie jaga punya n alhamdullilah green zone tue pun still duk rumah. Dtg betina kelate dr kl yg sellfiah abis semua kena. Meme bak kata ore kelate keras pedal. Baso bodo
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:05 AM From the mobile phone | Show all posts
oranjes replied at 21-5-2020 12:35 AM
tatau la..mbr aku sskjp pun pemikiran dia kalau boleh nk balik kg jugak raya... raya setahun skali k ...

Macam orang yg menyewa atas rumah aku. Sskjp jugak. Memang selfish, lepas tu degil.ndm
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:07 AM From the mobile phone | Show all posts
lee_sakura replied at 20-5-2020 11:46 PM
ni namanya laki bini bodoh..xsalah nk bersalin di kampung tp mcm u ckp lah kene self qurantine dul ...

Padan la muka
Konon nak balik berpantang n beranak kt kelate. Alih alih kena pantang sorank sorank kt kelate dlm hospital. Iols sgt agt stress n depressed zaman covid nie tp ada golongan yg ada aku kisah ngan covid mcm betina nie la. Eh bukan ker zone merah tak bol3h pergi zone hijau. Mcm mana betina nie lepas
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:08 AM From the mobile phone | Show all posts
putriTS replied at 21-5-2020 04:57 AM
Kedegilan yg xtau nak ckp mcmana. Membahayakan diri sendiri, anak dan org sekeliling. Last year pnah ...

Sskjp... Atas rumah aku ni ntah2 dah balik kg dah. Diam ke skrg no
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:10 AM From the mobile phone | Show all posts
234126 replied at 21-5-2020 12:17 AM
Sekarang lakinya terkedu ke tak? Seronok jimba-jimba melawat sana sini. Rasakan. iol tak mampu nak ...

Ado wei yg kesian. Takpa la nak jadikk
Sian iibu mengandung.
Vavi la. Dia tak kesian kt org lain ada hati nak kesian kat dia. Kalu dia pikir org lain dia tak balik la beranak kt kelate. Stay jer kt ampang sana tue
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:11 AM From the mobile phone | Show all posts
TM kan company besar dan kaya takkan takde paternity leave dan takkan la paternity  leave 3 hari aje. Mesti cuti tahun pun banyak... time ni la apply, duduk rumah jaga bini pantang 2-3 minggu.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list