Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
1795
View
51
Reply

Gadget yg membantu hidup kita

[Copy link]

Author: sarah82    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-5-2020 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by sarah82 at 23-5-2020 08:21 AM

1st time buka thread kat bod IT.. Rasa nerbes pulak

Setiap tahun... Mai musim raya saja.. Aku selalu baca kes gaduh hanya sebab benda kecik contohnya tak ada extension utk caj bateri smartphone dan sebagainya.. Raya kali ni saja insyaallah hanya ada rungutan tak boleh beraya dgn keluarga tercinta.. Baru angpa tau nikmat beraya bersama keluarga yg angpa tak hargai selama ni.

Meh aku share gadget yg aku ada dan guna utk mudahkan hidup aku dan juga mestinya sesuai utk kegunaan pelbagai keadaan

1. Extention dgn usb port. Asalnya ada 3..tapi yg 1 lagi hilang.. Aku boh mana tak ingat.ni angpa boleh caj 4-5 phone serentak jadi tak ada alasan utk angpa bergaduh adik beradik.. Yg putih tu aku selalu bawa ke hospital bila tok masuk wad.. Jadi tak ada alasan berebut caj bateri dgn pesakit /penjaga lain.. Sebab depa boleh join caj dgn aku.
15900261793086368799214715875491.jpg

2. Powerbank. Aku peminat powerbank.. Aku mmg beli powerbank ikut pattern yg aku suka.
20200518_195439.jpg

3. Kabel USB. Aku ada 4 kabel micro usb dan 3 type C.. Aku jenis cable utk powerbank lain dan utk phone lain. Dan kalau tok kena masuk wad, aku akan bawa 2 kabel micro USB + kabel phone aku. Jadi kalau ada penjaga yg tak bawa kabel utk caj boleh pinjam dari aku. Opkos aku takkan bagi kabel yg aku guna utk phone aku.. Sbb pengalaman aku.. Rosak kabel mcdodo game aku bila aku bagi pinjam.. Huhuhu
15900265524311024852039487592241.jpg

4. Charger. Aku ada 2 jenis. 1 biasa dan boleh caj 4 gadget dalam 1 masa.. Manakala yg baseus adalah fast charging 30 wtt dan boleh caj 2 gadget dalam 1 masa.
15900268983857514048162905845299.jpg
15900269393131021420187740923573.jpg

5. Aku suma layan Netflix dan Youtube....lenguh juga tangan dok pegang phone sebab layan movie kan.. Jadi aku beli phone stand utk mudah dan selesa aku layan movie.
IMG_20200518_202006_324.jpg

6. Solar powerbank. Ni powerbank baru dalam stok aku. Salah satu sebab kenapa aku beli solar powerbank adalah aku risau kalau blackout lebih dari 12 jam dan powerbank yg ada habis bateri maka powerbank solar ada utk back up.
20200523_080739.jpg
20200523_080801.jpg
20200523_080748.jpg

7. Portable mini air cooler.. Aku beli dari acikgomen. Sesuai utk org bujang. Sejuk juga. Jadi balik raya tak payah bising tentang panas la kan..bukan angpa la.. Kisah ni berlaku kat negara Uganda
20200523_080920.jpg
20200523_080932.jpg

8. Portable mini fan. Aku ada 2 jenis iaitu jenis boleh charge semula dan yg kena direct plug in ke power supply. Walaupun kecik tapi terasa kuat juga anginya. Sangat berguna bila blackout berlaku.
20200523_081144.jpg
20200523_081132.jpg
20200523_081029.jpg

9. Torchlight. Aku ada banyak jenis lampu suluh. Tapi 2 ni yg aku rasa sangat mudah alih.. Boh kat poket seluar saja.. Tara.. Kalau blackout.. Angpa ada dah sumber cahaya kan.
20200523_081200.jpg
20200523_081215.jpg

Benda2 ni semua nampak remeh.. Tapi sebenarnya berguna utk kita.. Tambah2 kalau yg ada mak bapak / anak sakit yg sentiasa perlu ulang alik ke hospital.

PSTTTTT : Aku tau tahun ni angpa semua KIV raya..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 10:51 AM | Show all posts
tq sarah...jujurnya aku baru tau ada extension port sekali dgn usb port..oh jauh ke dalam gua aku ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 21-5-2020 10:51 AM
tq sarah...jujurnya aku baru tau ada extension port sekali dgn usb port..oh jauh ke dalam gua aku ni ...


Kalau nak beli.. Bagi aku Pineng atau LDNIO ok.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:12 PM | Show all posts
kat mana ade jual Extention yg ade port usb tu,mcm menarik je xyah susah2 bwk kepala plug
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 21-5-2020 02:12 PM
kat mana ade jual Extention yg ade port usb tu,mcm menarik je xyah susah2 bwk kepala plug

Extension aku beli dari Lazada & shopee.. Sebelum beli aku baca dulu review..

Cari extension plug with usb..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:32 PM | Show all posts
sarah82 replied at 21-5-2020 02:21 PM
Extension aku beli dari Lazada & shopee.. Sebelum beli aku baca dulu review..

Cari extension p ...

mesti mahal kan,
selalu benda mcm tu amat berguna ketika travel atau blk kg,

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 21-5-2020 03:32 PM
mesti mahal kan,
selalu benda mcm tu amat berguna ketika travel atau blk kg,

Aku beli bajet under rm25..ada banyak seller yg jual harga murah dgn kualiti yg bagus.. Contoh yg warna putih tu aku beli rm24.90 dan free postage.. Rating 4.9 kat lazada.. Tak salah akunada 300 komen.. Aku baca satu persatu komen.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarah82 at 21-5-2020 04:09 PM
copy_paste replied at 21-5-2020 03:32 PM
mesti mahal kan,
selalu benda mcm tu amat berguna ketika travel atau blk kg,


Ni made in Malaysia dan ada cop sirim

https://s.lazada.com.my/s.bgkgg

Screenshot_20200521-160604_Lazada.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Sis ....bile nk tayang gmbr koleksi handphone pulak??hehehehe ....tringin nk tgk....kot2 ade handphone zmn batu sekali.....

Btw byk nau powerbank ya Allah.....tperanjat tgk....mcm kedai dah ha.....aiols so far ade 2 powerbank je .....yg 1st time beli tu hauk beno kualiti nye....2nd bli brand pineng x ori tp okla tahan lame sket.....xpe ke pakai powerbank x ori ek??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 22-5-2020 01:38 AM
Sis ....bile nk tayang gmbr koleksi handphone pulak??hehehehe ....tringin nk tgk....kot2 ade handpho ...

Yg 8k tu sale kat shopee rm10..yg ni guna utk kecemasan kalau blackout.. Guna utk backup torchlight dan mini fan
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 22-5-2020 01:41 AM
Yg 8k tu sale kat shopee rm10..yg ni guna utk kecemasan kalau blackout.. Guna utk backup torchligh ...

I see ....patutla byk bebeno....bgs gak tu....benda x jangka....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 02:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 22-5-2020 01:45 AM
I see ....patutla byk bebeno....bgs gak tu....benda x jangka....

Yap.. Lagipun...tok ni selalu masuk kecemasan.  Jadi tu ada byk powerbank..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:41 AM | Show all posts
Gadget,Ipad la paling banyak bantu,aku bawak kesana kesini,kesana kesini...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:49 AM | Show all posts
sarah82 replied at 21-5-2020 03:45 PM
Aku beli bajet under rm25..ada banyak seller yg jual harga murah dgn kualiti yg bagus.. Contoh yg  ...
300 komen.. Aku baca satu persatu komen.
pergh syabas betty ,rajin gila
saya biasa mampu baca 4 pages


ohya,kalau dalam 300 komen tu. awak akan jumpa
negatif komen dalam 10. adakah awak akan terus
beli dari seller itu ? hehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:50 AM | Show all posts
Edited by trunks at 22-5-2020 02:54 AM
sarah82 replied at 22-5-2020 01:41 AM
Yg 8k tu sale kat shopee rm10..yg ni guna utk kecemasan kalau blackout.. Guna utk backup torchligh ...

rindu saya nak tengpk fan awak yang cute gila tu keke
masih ok ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 02:54 AM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 22-5-2020 02:49 AM
pergh syabas betty ,rajin gila
saya biasa mampu baca 4 pages


Akan beli.. Sbb 290 lagi ok.. Hahahaah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 02:54 AM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 22-5-2020 02:50 AM
rindu saya nak tengpk fans awak yang cute gila tu keke
masih ok ke?

Masih ok.. Hahaha.. 1 dah bagi kat cucu tok.. Kegunaan utk anak2 dia kalau blackout..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 02:55 AM From the mobile phone | Show all posts
kbyne replied at 22-5-2020 02:41 AM
Gadget,Ipad la paling banyak bantu,aku bawak kesana kesini,kesana kesini...

Aku ada phone saja..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 06:18 AM | Show all posts
dh boleh buka kedai aksesori handphone ni. banyaknya power bank
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 03:33 PM | Show all posts
geram plak nengok ko punye power bank ngn kipas kecik tu,
jual mur2 kat aku 1,
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list