Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2796
View
105
Reply

Kucing Kencing Bersepah

[Copy link]

Author: Lavender85    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama la..kittens
Tau2 kain jadi mangsa. Stress sangat
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 03:42 PM | Show all posts
Jantan tu.
Nk tanda teritori.
Biase kalau x larat jgk nak layan, kene neuter la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:50 PM | Show all posts
bakingsoda replied at 21-5-2020 03:37 PM
tapi kalau dah lama biar jd tabiat mmg xleh ubah dah bila mandulkan, kucing aku mcm tu la walaupon ...

Sebab tu kena kembirikan dari kecil sebelum dia capai umur matang.  Sebab kalau dah sekali ia mark ia akan mark lagi dan lagi.  Kalau yang dah dewasa baru kembiri pada permulaan kadang ia masih ada habits tu tapi lama kelamaan ia akan stop juga.  Sementara dia nak stop kena pantau dan ajar ia guna cat litter semula.  Kadang keadaan cat litter box tu ada kekurangan buat ia tak mahu gunakan, mungkin boleh cuba box jenis lain.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai dalam rumah sekarang ni ada 4 ekor kucing . Yg memula tu emak dia . Pastu abang dia dan pastu  ada yg 2 kenit lagi .  anak yg lahir masa awal PKP dulu . 2 ekor mati ..  Innalillah .
Tapi alhamdulillah , semuanya pandai berak kencing dalam toilet selain berak dalam sangkar .   Tak pernah lagi depa berak tempat lain melainkan 2 tempat ni . Caranya sejak dari depa stat makan ..  tiap2 pagi ai akan bawak depa ni , yg kenit2 tu la ..  masuk toilet . Ai temankan depa sambil ai pokpek pokpek la kata sini tempat kencing sini tempat berak . Kadang2 tu terpaksa la pulak tahan hidung kalau depa berak depan mata ..  apalah nasib aku kadang? saya merungut juga . Malam2 gitu jugak sebelum dimasak dlm sangkar , ai kurung sekejap depa dalam toilet . Dan sekarang Alhamdulilah , pagi2 ai tengok depa dah pandai masok sendiri dalam toilet . Tak payah lagi nak kena teman2 . Cuma ada kadang2 depa melepas juga dalam sangkar . Heboh la sikit nak kena basuh .

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:03 PM | Show all posts
waktu kecik2 kena paksa ajar
macam kitten i, amik lepas putus susu

dah train dia dari kecik..
selagi x jumpa pasir, dia tamo poo poo &  shishi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Beli pasir kucing kucing iols byk stray lain dtg duk merisik bersepah dpn ghumah iols jiran2 ingat iols punya semua kucing tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:07 PM | Show all posts
potong jer telur dia

tak pun buagn kt market, habis citer
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dess402 at 21-5-2020 04:12 PM

Tapi nak cerita sikit pasal emak dia ..  emak kucing ni . Tak selang 4 bulan dia beranak .  Itu anak dia yg si abang tu kesian kita . Tak putus susu lagi dah emak dia keluar carik jantan . Kesian ..  pastu tak mau susu kan lagi si abang . Lagi kemudian dah tak mahu lagi bagi manja2 ..  kesian . Tapi si abang ni ai kagum . Walaupun si mak ni macam nak cekau Aje bila si abang datang dekat ..  tapi dia tabah . Dia tetap ikut Aje mak dia walau mak dia mendengus  .macam dia tak putus asa . Sampai lah bila emak dia beranak baru ..  mula nampak ada perubahan . Si emak dah mula boleh terima si abang . Dah mula datang jilat2 badan si abang . Alhamdulillah ..  kehidupan si abang dah nampak ceria .
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
ctaf replied at 21-5-2020 02:44 PM
Aku ada sekor kucing cmni.tp aku suspect sbb dia dah tua,tu tg buat perangai.kencing berak rata.dulu ...

Macam mana nak tau umur kucing? Kalau dah 7 tahun, maknanya 2013 la dia lahir?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 21-5-2020 03:50 PM
Sebab tu kena kembirikan dari kecil sebelum dia capai umur matang.  Sebab kalau dah sekali ia mark ...

kucing aku ni dia guna je litter box utk kencing cuma kalau ada tempat gebu mcm carpet bantal tilam dia saje gi kencing, kuang asam betol. umur nak masuk 4 taun dah perangai tak berubah -_-
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Current issue??
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Kucing jantan kena kerat konek sis...walaupun ko ajar mcm mana guna liiterbox bila gersang diols akan pancar merata2 jua....kadang2 kucing buat camtu sebab ada kucinh lain dkt luar..dia stress dan rasa terpaksa cop kawasan.


Best way vuat sangkar dkt luar rumah..amb bila nk main jah.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
untuk kes kencing kat barang2 ni...ko kena gantung brg2 ko..xleh biar atas lntai.baju dlm bakul ke beg ke ko kena tutup .bakul baju beli yg berttup..
aku fhm masalah ko ni.sbb aku ade sekor kucin ni suka sgt kencing kat bntal aku..maybe ade bau air liur basi kot so dia ingat tu toilet dia ..aku terpaksa tegakkn bantal aku klau x guna
babap sikit montot dia untuk aku
kucing ni klau buat slah dan2 buat muka kesian tu..x smpai hati nak marah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kucing betina aku kerap sgt horny.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi nak mandul2 kan ni tak sampai hati . Kesian ..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:07 PM | Show all posts
ada orang kasi makan racun tapi i tak advise lah

kucing jantan ni territorial tu sebab dia kena tanda as abang kawasan. Dah memilih untuk hidup dengan kucing kenalah bertoleransi. Kucing tu pun dah banyak berkorban untuk hidup cara manusia.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 21-5-2020 04:20 PM
kucing aku ni dia guna je litter box utk kencing cuma kalau ada tempat gebu mcm carpet bantal tila ...

Hahahaa perangaiiiii
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
famri7 replied at 21-5-2020 04:25 PM
Kucing jantan kena kerat konek sis...walaupun ko ajar mcm mana guna liiterbox bila gersang diols aka ...

Ha ah mmg ada kucing kat luar .. selalu dia intai dari bawah pintu.. Tu kucing jiran...ada letak bekas makan n minum utk kucing tu ..atau kucing mana2 lalu lapar atau dahaga.. kalau dia nmpk kucing tu dari bawah pintu habis dia sondol pintu mengamuk. Pernah sekali bukak pintu nk belai kucing jiran sambil kucing tu mkn.. Tak perasan lupa tutup pintu habis diterkam kucing tu.. smpi skrg kucing tu takut2 nk mkn makanan provide utk dia depan pintu dah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 21-5-2020 05:01 PM
Tapi nak mandul2 kan ni tak sampai hati . Kesian ..

Kann.. cukuplah tgk kucing betina hari tu kena mandul.. kita yg menangis sepanjang perjalanan balik smpi rumah. Rasa ngeri
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 21-5-2020 04:14 PM
Macam mana nak tau umur kucing? Kalau dah 7 tahun, maknanya 2013 la dia lahir?

Aah betul tu.masa dia kecik tanya vet berapa umur dia.vet biasa akan tahu based on gigi kucing.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list