Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2797
View
105
Reply

Kucing Kencing Bersepah

[Copy link]

Author: Lavender85    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 21-5-2020 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 21-5-2020 10:34 PM
Jantan mmg kejam sket..hihihi..dlu ada laa kucing jantan,tp lps dia lari rumah ikut kucing betina, ...

betina kat rumah ni hyper sikit.. melompat atas kepala tgh solat.. 2 atau 3 kali melompat tangkap burung tgkat atas tapi masih selamat hidup.. Alhamdulillah... pagi smpi petang banyak tido.. malam aktif dia bukan main.. yg penting pagi2 mesti nmpk mayat lipas gelimpangan.. sonok rasa.. sbb kita paling geli lipas.. kalau jumpa habis terjerit satu seksyen dgr. skrg ni dh ada penjaga tolong uruskan. hehe
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Lavender85 replied at 21-5-2020 10:41 PM
betina kat rumah ni hyper sikit.. melompat atas kepala tgh solat.. 2 atau 3 kali melompat tangkap  ...

Hahahaha..kannnnnnn..setakat ni,sejarah kitorg bela kucing,y jd guard umah,kucing betina lah..ada dulu tu garang giler..smpai kucing jantan pun dia halau xnak bg lalu rumah kitorg..igt dia lawan ngn ular tedung..tp selamat dia..

Bila dia dah xde,ada sekor pengganti,betina jgk..sama garang..hahaha..tp y ni semua dia halau,kecuali mmg kucing y dah tinggal sini..tu y bila ada strayed cats dtg,kitorg kena jaga elok2 x bg jmpe ngn y makgad ni..tp lama2 ok plak..hahahaha..gaduh2 tetap ada tp xde laa smpai gaduh teruk smpai terberak2/tercabut bulu..

Buat ler gitu,nanti sy marahkn dorg..dorg faham je kalau kita marah..lps tu dtg laa mujuk kita..duk atas riba,bt muka sedih,mengiau manja,mtk gosok..adehhh..rindu plak kt miaw2..huwaaaaaaaaaaaaaaaaa~
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 21-5-2020 10:50 PM
Hahahaha..kannnnnnn..setakat ni,sejarah kitorg bela kucing,y jd guard umah,kucing betina lah..ada  ...

hehehehe kann.. yg jantan kencing bersepah ni pernah lipas lalu depan dia boleh dia tgk gtew je..yg betina ni kita menjerit terkejut teruih dari tido terus dtg cari apa bende .. mcm tau2 je..
syg betul .. tapi yg jantan dh mati sekor pernah jugak x tau mcm mana dia dpt tangkap burung merpati balik rumah.. haih
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam sis Lav. Dah dapat solution ke prob kucing menanda territory tu? Kucing2 betina iols normally akan kencing kat litter sand dorang atau kat tanah. Yang alpha male rumah ni je akan mark territory kengkadang kalau ada kucing jantan lain melintas.

Tempat yang dah kena mark tu iols cuci baaaaaanyak kali guna clorox, guna cuka, guna air sabum panas la sampai hilang kesan bau. Pastu iols babab sket bontot si jantan tu sambil bebel
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 21-5-2020 11:05 PM
Salam sis Lav. Dah dapat solution ke prob kucing menanda territory tu? Kucing2 betina iols normally  ...

hahaha .. babab bontot tu mmg selalu.. nak2 bila dia duduk menggulung.. nampak seketul peha gebu.. kita terus babab .. ataupun dukung peluk ketat2 sambil babab bontot dembam tu .. bebel biasanya dia pandang kita sambil kelip2 mata mcm style manja tu.. tu jela perangainya.. hihi
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Lavender85 replied at 21-5-2020 11:01 PM
hehehehe kann.. yg jantan kencing bersepah ni pernah lipas lalu depan dia boleh dia tgk gtew je..y ...

Rasanya kucing jantan lg manja drpd betina kot..hahahaha
Reti menggatal jah dgn kucing betina..lazy bum jgk..hahahaha~
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 21-5-2020 11:11 PM
Rasanya kucing jantan lg manja drpd betina kot..hahahaha
Reti menggatal jah dgn kucing betina..la ...

Memang kan... Kucing jantan iols dah jadi mcm boifren. Nak berkepit je selalu. Yg kucing betina hanya akan baik dengan iols bila mintak makan
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 21-5-2020 04:01 PM
Ai dalam rumah sekarang ni ada 4 ekor kucing . Yg memula tu emak dia . Pastu abang dia dan pastu  ad ...

di masak

oo.. typo
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:30 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 21-5-2020 01:29 PM
Ok lagi kucing sendiri. Ni kucing jiran dok berak depan rumah aku. Kucing dibiarkan dkt koridor, ni  ...

Report polis
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:22 AM From the mobile phone | Show all posts
pesan kt kucing jangan kencing merata..kalau nampak dia kencing..tepok bontot
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 03:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Lavender85 replied at 21-5-2020 10:19 PM
ouh yg sy pegi ni kat shah alam.. x ingat nama tempat.. murah dan byk positve feedback.. owner mel ...

Kitty's cottage ke tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 03:36 AM From the mobile phone | Show all posts
komotthecat replied at 21-5-2020 10:25 PM
ramai cat owner tak mandulkan kucing dengan alasan kesian. sedangkan banyak kebaikan mandul kucing ...


Yg kesian tu sebab tak tahu kot. Takpela kita educate bagi sama2 tahu.

Anyway...
IMG_20200522_033134.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
MinyakAngin replied at 22-5-2020 03:27 AM
Kitty's cottage ke tu

bukan .. nanti google ye.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
komotthecat replied at 21-5-2020 03:24 PM
mandulkan, selalu bersihkan litterbox, letak litterbox lebih.



Serious la ada catnip?? Tapi bagus ya pasir ni. I pakai buat potty train kucing sebab SA petshop cakap selamat untuk anak kucing makan pasir.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
MinyakAngin replied at 22-5-2020 03:27 AM
Kitty's cottage ke tu

shah alam veterinar clinic/ klinik veterinar shah Alam hehe.. jumpa dah
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 21-5-2020 02:29 PM
Ok lagi kucing sendiri. Ni kucing jiran dok berak depan rumah aku. Kucing dibiarkan dkt koridor, ni  ...

macam sama dengan kes aku. solution nya, aku beli perangkap kucing , dapat aku humban terus..kucing berak kencing tuan buat taktau kan.. kucing hilang jgn pulak buat2 tanya...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
komotthecat replied at 21-5-2020 03:24 PM
mandulkan, selalu bersihkan litterbox, letak litterbox lebih.



Cat nip tu apa. Ala malas nya aku nak google
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
nuryakmal replied at 21-5-2020 03:17 PM
Ada jiran ni dia bela banyak kucing. Mana yg Cantik dia simpan dalam cage mana yg da tua buruk2 dia  ...

Jahatnya. Please report.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Kucing ni dia kencing sebab

1. Mark territory (tandakan kawasan).
2. Tak puas hati

Contoh tak puas hati especially litter box atau jenis litter yg dia tak suka.

Kitty gemuk kat rumah i dibeli litter box yg ada cover. Dia kencing kat tempat2 lain.

Tukar litter box yg rendah. Dia rasa tak selesa sebab terlampau terdedah. Dia kencing kat tempats lain.

I tukar litter box saiz anak anjing. Box tinggi. Kedai pet shop tanya untuk berapa kucing. Satu. Terkejut dia. Masalah settle.

Setiap kali lepas pergi toilet dia akan jerit help help help. Suruh bersihkan litter box dia. Yg cat i lagi satu dulu, kalau nampak kita, dia akan tunjuk litter box dia suruh kita bersihkan.

Ha kalau litter box depa rasa tak bersih pun menjadi punca kencing merata.

Selain tu, ada kucing sharing litter box ni mereka tak suka sebab ada bau kucing lain selain dari dia sendiri. Ada kucing yg tak kisah. Ada kucing particular.

Harap ni dapat membantu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 21-5-2020 04:10 PM
Tapi nak cerita sikit pasal emak dia ..  emak kucing ni . Tak selang 4 bulan dia beranak .  Itu anak ...

Aku nampak mak kucing stray yg aku bela tu kawin. Menyampah. Anak masih menyusu
.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list