Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10214
View
378
Reply

[Tempatan] Kerana kes Kelantan,Tiada Tolak Ansur Lagi, Rentas Negeri Sama Sekali Tidak Dibenarkan Lagi Selepas Ini 每 Ismail Sabri

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-5-2020 03:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Kancilkering replied at 21-5-2020 11:45 PM
suruh u turn x pe lagi kene denda x?

Kejap lg buat la jd teraniaya klau kena denda. Keluar la ayat2 kerajaan bodoh. Bpn x bg tp saman bg. Sama bodoh mcm yg isi ilestari, xdpt nk meroyan . Rupanya letak account husbnd la wife la. Kan bodoh kwsp nama ko pegi letak account org lain. Org mcm ni patut xpyh terus masukkan duit sbb xlayak
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-5-2020 05:00 AM | Show all posts
anony-mous replied at 22-5-2020 03:12 AM
I ada tgk org share dekat fb, DG ada keluarkan memo tarikh 3 april, yg nak beranak ni xdibenatkan re ...

Takpa janji anak IC 03.

Boleh beli tanah murah di Kelate you alls.

Sek kito jange pecoh deh!
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 22-5-2020 12:43 AM
Tapi ai terkesan dgn kes macam ni and dgn orang2 ambil kesempatan nak rentas negeri. Padahal nak b ...

Ni slh 1 sbb utama polis bg kebenaran laki bini boleh jumpa rentas negeri. Sbb ada mak2 yg ank 3-4 org duk jg sorang. Tp yg single bitter sgt . Bkn nya psal seks. Klau pilih duk single xjumpa mak ayah atau mak yg kene jg ank sorang2 , i rela lg single x balik.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 22-5-2020 12:46 AM
Pastu,xkn la xde jiran lngsung yg boleh di harap kalau husband pi keje. And boleh je mintak tolong ...

Sbb jiran bkn ssjkp kot
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:09 AM | Show all posts
anony-mous replied at 22-5-2020 03:12 AM
I ada tgk org share dekat fb, DG ada keluarkan memo tarikh 3 april, yg nak beranak ni xdibenatkan re ...


Kita x berada tmpt dia..kita pun xtau apa yg jd sbnrnya..  kalau balik lambat sangat masa dah nak due, mungkin bahayakan kandunganSmpai bila nak blame sana sini..doa yg baik2 sudah..dia sndiri xtau dia positif..kalau dia tau, dia xkn nk susahkan org lain..
Lg korg tuduh, kecam dia mcm apa..

Media pun xpyh la nak lbh2..media pun xtau kalau diri sndiri tu positif or x..so xpyh nak panaskan lg cerita..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:16 AM From the mobile phone | Show all posts
kbyne replied at 22-5-2020 02:22 AM
Mungkin masih ada yg tak clear pasal geography,ada yg tingkatan 5 memang tak belajar geography pasal ...

Xpyh belajar geog kalau setakat nak beza daerah n negeri. Subjek kajian tempatan pon ada ajar. Subjek bm pon ada ajar. ORG BODOH plus BENGAP je xreti beza daerah & negeri. Apa benda buat masa sekolah dulu xtau la
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:22 AM From the mobile phone | Show all posts
purebloodleo replied at 22-5-2020 12:47 AM
dia dh deactivate primary fb dia. ig pun dh lesap. hahahaha

Hahaha berlagak sangat kan. Siap cakap jangan dengki kat dia. Alahai xde sape dengki pun.Orang siap tag Pdrm lagi. Kihkihkih. beraya dlm ketakutan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:23 AM From the mobile phone | Show all posts
intercurrent replied at 22-5-2020 05:09 AM
Kita x berada tmpt dia..kita pun xtau apa yg jd sbnrnya..  kalau balik lambat sangat masa dah na ...

awal2 orang tak marah sgt pun pasal dia balik kelanta tu utk bersalin.yg org marah knp ko tak dok diam2 masa balik tu.menyinggah sana sini merata dah tau dari tempat red zone.

skrg fmly members and mak dia siap back up kan main dah tau salah dok je la diam2. mmg kene hencap habis la kiri kanan. byk dah kot kes before ni tak jadikan pengajaran. jangankan nak minta maaf, dok suruh org jgn hencap anak dia plak.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:24 AM From the mobile phone | Show all posts
guesswho09 replied at 22-5-2020 02:35 AM
Tak kena serang ka?

Uihh kat page yoi dgn page kelantan tu dah kena. Ai tak tgk fb dia. Tu ada forumer ckp dah deactivate fb dgn ig
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:25 AM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 22-5-2020 01:45 AM
Beriya tu nak raya... I tahun ni baju raya anak pun takde tapi makan2 raya kena la ada... Nnt pagi ...

Apa nak dikata BPN dapat, KWSP keluar,  SOCSO dapat..
Juadah raya iols buatla utk makan sendiri, baju banyak yg elok2 lagi, time ni la ambil kesempatan berjimat kurang keluar belanja utk persiapan raya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:26 AM From the mobile phone | Show all posts
intercurrent replied at 22-5-2020 05:09 AM
Kita x berada tmpt dia..kita pun xtau apa yg jd sbnrnya..  kalau balik lambat sangat masa dah na ...

Klau nk balik sbb nk beranak, duduk diam2 xboleh ke? Perlu ke merayap sana sni?? Selfish! Habis 1 kg kena kuarantin. X ke menyusahkan org lain? Skrg habis 1 malaysia xboleh rentas negeri. Biar la kena kecam. Kalau xnk, patuh arahan!
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:26 AM | Show all posts
hyie replied at 21-5-2020 09:08 AM
confirmlah minah tu kan dihencap sepanjang hayat...disebabkan sheols bimbo, habis semua orang takleh ...

nama minah tu akan di abadikan dalam Exam SPM tahun 2040 dan buku teks 2040. Last 50 tahun lepas kita dok kecam komunis. Lagi 50 tahun akan datang orang dok kecam minah tu
sebagai pengkhianat masyarakat.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:27 AM From the mobile phone | Show all posts
guesswho09 replied at 22-5-2020 02:12 AM
kan.  Time mcm ni tak sepatutnya berada kat kg
kalau korang bekerja mkn gaji
standby kat rmh

My sil cakap, asben dia punya tempat kerja, syarikat dah warning. Sape balik kg lepastu sangkut akan diberhentikan.
My Bil pulak kena bagi location raya 1-3.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:32 AM | Show all posts
anony-mous replied at 21-5-2020 09:26 PM
Klau nk balik sbb nk beranak, duduk diam2 xboleh ke? Perlu ke merayap sana sni?? Selfish! Habis 1  ...

Biasanya orang kelantan yang menetap di luar kelantan semua perangai elok-elok. takde sangkut dadah. ada pekerjaan . etc etcbila ada isu seketul mcam ni lagi membusuk nama kelantan.

I tak tau kenapa. tapi i rasa warga kelantan ada sifat selfish yang agak kuat.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:34 AM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 22-5-2020 01:45 AM
Beriya tu nak raya... I tahun ni baju raya anak pun takde tapi makan2 raya kena la ada... Nnt pagi ...

Macam kita baju raya boleh je pakai yg tahun lepas, sedara ni sanggup g shopping cari baju bagi matching sekeluarga, x lawa nak tukar kedai x bagi, sanggup gi beli kain hantar jahit mujur ada tukang yg boleh jahit last minit. Menggeleng iols dengar perancangan menghabiskan duit beliau dalam sekelip mata. Apa nak di kata org mudah dapat duit terpijak, kita kena bersengkang mata nak dapat walau sepuluh sen. Tapi masa2 lain iols pun pandai shopping n manjakan diri
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Pelik perempuan ni rentas negeri sedangkan semua orang x boleh rentas negeri sekarang ni....menyusahkan betul ...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by jerungmanja at 22-5-2020 05:48 AM
sarah82 replied at 21-5-2020 09:43 PM
Tublam. Dalam satu negeri yg sama.. Aku tak ada masalah kalau nak balik.. Ni dari negeri yg berbez ...


Ai adik beradik memang duduk selangor /kl aje. Ada 3 family duk jauh. Mak ayah pun kat sini aje. Tpi ai dah cakap ngan mak, tak dtg rumah raya nanti sebab ai kan ada keluar pergi beli barang bagai. Tak tahu ada ke tak. Mak pulak umur dah 70+ ada masalah astma.
Yang ai sakit hati, adik ai sibuk tanya sape nak pergi rumah mak. Dia dengan ada baby kecik baru hbs pantang sibuk nak merayap. Dia dr kajang.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:51 AM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 22-5-2020 12:05 AM
alah masa pkp berapa tah..dia p upload bw satu fam keluar..dia ckp bw bini p checkup..tp org merep ...

Oo yg bangga kata dah sampai kampung kan. Dia siap ajar bagi alasan bawak anak cek up. Walhal gurau aje tu. Sekali mendapat org dlm wsp pergi sebar kan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:51 AM | Show all posts
Hujung Hujung..
Ummah Melayu je yg nak mamposss..
Sila kan....
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 21-5-2020 08:31 PM
Yg naik flight ni masa g je ke kena amik surat ye? Cth kena g teganu atas urusan kije. G naik flig ...

G dan balik kan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list