Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10230
View
378
Reply

[Tempatan] Kerana kes Kelantan,Tiada Tolak Ansur Lagi, Rentas Negeri Sama Sekali Tidak Dibenarkan Lagi Selepas Ini 每 Ismail Sabri

[Copy link]

Author: YgBenar       Show all posts   Read mode

Post time 23-5-2020 04:35 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 23-5-2020 04:37 AM

kalau org bagi alasan

KITA TIDAK BERADA DI TEMPAT dia

maka

KITA JUGA TIDAK BOLEH MENGUTUK KEKEJAMAN di palestin

atau TRUMP, BUSH Sr   juga sebab  atas alasan


kitee tak beada di white house , atau di tempat Enche Trump  untuk menilai perbuatannya dalam isu dasar berat sebelah dala hal palestin etc


gituhhhh


u rasa bijak ke alasan tu


adeh mana boleh guna alasan bodoh dan stupid macam ni seriously

tengok PER CASE laaaa

dia nurse yg tak tahu apa itu virus dan tahu pantang tu lebih penting dari virus

so yes
org lain tak mau pun berada di tempat dia as a carrier  pun sebab clearly langgaq SOP.

apa punya backing up hujah  macam ni


Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-5-2020 04:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Miss_Gam replied at 22-5-2020 08:17 PM
Terbatal... Thanks to mek kelate xguna tu...
Dia nk depress ... Nasib la... Berani buat berani t ...

ramai doa mek buyung xguna tuh susah beranak.... selagi xminta maaf jd punca selagi tu lah beranak dgn dosa x diampun kn oleh mereka yg dpt tempias...

padan muka.. berani buat berani tanggung

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 05:39 AM From the mobile phone | Show all posts
binipopeye replied at 23-5-2020 04:48 AM
ramai doa mek buyung xguna tuh susah beranak.... selagi xminta maaf jd punca selagi tu lah beranak ...

Org mrh,geram sebab selfish depa tu menyusahkn org
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 05:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok dah lepas balik sapa yg dah dpt kelulusan utk balik kampung beranak,
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 06:24 AM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 21-5-2020 08:20 PM
Ni mcm kawan aku je ni.. Hahaha siap dah oder ayam 10ekor..daging segar 10kg..aku tukang dengar je ...

Ank sulung hakak dh 20-an cm sya ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 06:32 AM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 22-5-2020 10:42 AM
Pekerja tm je kan? Bukan tm hkl kan? Tapi claim frontliner

katanya jaga service tm dkt hkl. tu sbb la ke hulu ke hilir kata frontliner kot
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:36 AM | Show all posts
Miss_Gam replied at 23-5-2020 05:39 AM
Org mrh,geram sebab selfish depa tu menyusahkn org

betul tuh... menyusahkn org jer... stupidity selfish
alasan beranak bwk badi betul 2nd baby diorg nih....
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:39 AM | Show all posts
badaksumbu replied at 23-5-2020 06:32 AM
katanya jaga service tm dkt hkl. tu sbb la ke hulu ke hilir kata frontliner kot

technician jer itu cuma essential worker.... xsedar diri mengaku frontliner... jenis sskjp ckp gebang b*bi terbang
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 09:14 AM | Show all posts
dah covid19.. sah2 la mak buyong tu kena czer. takleh beranak biasa kot kalau covid19..  orang tak kesah ko balik kampong nak beraya ke nak bersalin ke.. tp org kesah ko siap berjimba sana sini menyinggah sebelum sampai rumah mak ko.... dah berapa banyak tempat ko singgah, alih-alih positif. tak ke bagi risiko kat orang-orang keliling masa ko pergi berjimba tu? haihs.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:10 PM | Show all posts
Sudah terlambat
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
amyza82 replied at 22-5-2020 02:46 PM
sakit hati melaka paling ramai.
padahal melaka dengan kl 2 jam tak sampai, balik je la hari lain, ...

Report je.. Biar jadi pengajaran untuk orang lain
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tu yg dari kampung nak balik bandar cammana
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 23-5-2020 01:51 AM
Laki dia yg frontliner yg oncall 24 hours tu ke uols? Diorang satu family ni frontliner dgn essent ...

acah-acah betul ye suami dia. Jenis pentingkan diri. Tak pikir beratus yang lain nak kena backtrack tu. Takda ke orang komen pasal hal tu kat fb dia?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 23-5-2020 12:02 AM
Xpe, sbb laki pompuan tu maafkan semua yang menyebabkan bini die tutup fb dan kemurungan.......
I ...

selayaknya berjodoh kan? Sama perangai. Kesedaran laki bini zero. Mohon stop membiak. Cukup la yang 2 tu pun mak dah sebarkan deadly virus. Kesian
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
binipopeye replied at 23-5-2020 08:39 AM
technician jer itu cuma essential worker.... xsedar diri mengaku frontliner... jenis sskjp ckp geb ...

Kesian kan... Frontliners dgn essential services pun makcik bawang xdpt fhm
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
badaksumbu replied at 23-5-2020 06:32 AM
katanya jaga service tm dkt hkl. tu sbb la ke hulu ke hilir kata frontliner kot

Tm kl. Yang i baca. Bukan tm hkl.

Frontliner tm - supaya line internet korang tak down. Mcm tulah yg i baca.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by delia3003 at 23-5-2020 07:04 PM
munchkin replied at 23-5-2020 03:22 PM
Tm kl. Yang i baca. Bukan tm hkl.

Frontliner tm - supaya line internet korang tak down. Mcm tu ...


Tak tau ler versi yg mana 1 betul, sbb mengikut saudara kpd suami/isteri ni. Yg laki ni jaga fasiliti tm kat HKL. Tu yg acah2 frontliner kot. Yg claim frontliner tu saudara suami/isteri ni ler, takde pulak yg laki ni sendiri claim dia frontliner. Ada forummer post kat thread yg berkaitan laki bini ni. Tak igt thread mana dan post no berapa
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa korang kata kalau ada covid kena czer bila nak bersalin, bukan bersalin normal lagi kurang darah tumpah ke..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:53 PM | Show all posts
Yg claim frontliner tu bukan depa laki bini   . Posting cousin si bini yg tulis.
Alu takjumpa fb laki technician tm tu   ..ada sapa2 boleh bgitau
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:55 PM | Show all posts
Tapi aku ada baca artikel pasal technician tm tu maafkan netizen

.
adoiiii hat ni lawak.

Patut ko bdua laki bini yg minta maap kat family,org kg,rakyat kelate & malaysian lain yg betul2 perlu nak balik takboleh balik sebb kes korang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list