Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10130
View
378
Reply

[Tempatan] Kerana kes Kelantan,Tiada Tolak Ansur Lagi, Rentas Negeri Sama Sekali Tidak Dibenarkan Lagi Selepas Ini 每 Ismail Sabri

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 08:33 PM | Show all posts
harisbee replied at 21-5-2020 07:20 PM
Hbs la kena hencap forumer kalu +ve

ntah la...masing2 dah beso pjg, berpendidikan pulak tu...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 08:34 PM | Show all posts
ramai2  cyberbully perempuan tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengah tunggu gambar-gambar liputan semasa netizen di lebuhraya utara, selatan, timur dan barat. Siapakah mereka yang amat dermawan menyumbang kepada tabung negara, kami amat menghargai segala sumbangan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:35 PM | Show all posts
Suchi replied at 21-5-2020 08:31 PM
Yg naik flight ni masa g je ke kena amik surat ye? Cth kena g teganu atas urusan kije. G naik flig ...

my kenalan dpt pegi dan balik...dan dlm surat tu terang2 tulis balik bercuti ke negeri dot dot dot...sng pulak ye dpt lepas...polis bagi je lepas...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 21-5-2020 09:39 AM
sapa2 x dpt balik kampung tu, mohon tumpang la lori roti gardenia ke
Insya Allah pasti komfem dpt l ...

Lepas ni lori gardenia pula sasaran pencuri kenderaan. Kena pulak polis escort lori gardenia. Hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah, itulah yang sebaiknya. Jangan nak tunggu dah banyak kes baru nak bertindak. Biar satu kes ini dah cukup menjadi justification for our safety.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 21-5-2020 06:51 PM
kena teruk dlm fb kelantan
.ore kelate tahulah mulut mcm laser


Dia sorang punya pasal, satu Malaysia kena huhu... Stresssss pompuan tu. Tapi amikla obat
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 21-5-2020 05:08 PM
confirmlah minah tu kan dihencap sepanjang hayat...disebabkan sheols bimbo, habis semua orang takleh ...

Yer, tapi ramailah yang bekap dia, alasan kerana takdir. Allah dah bagi akal pun masih nak salahkan takdir. Sakit hati pulak bila baca.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Zeatyisaac replied at 21-5-2020 08:41 PM
Yer, tapi ramailah yang bekap dia, alasan kerana takdir. Allah dah bagi akal pun masih nak salahka ...

Org mcm ni konon2 berbaik sangka xkena gaya
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
darkness replied at 21-5-2020 10:23 AM
Memang sah singgah mana2 sebelum balik. Padan muka kena kecam

Perempuan preggy tu pun,dah dapat pelepasan balik kg tu sepatutnya straight la balik rumah dok diam2 tunggu bersalin. Ni pergi sana sini buat apa.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 21-5-2020 08:29 PM
Takpun PKP 5 hari bermula 2-3 hari sblm
raya dan 2-3 hari selepas raya ke.


Arahan tuhan pun ada yg berani lawan
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 21-5-2020 10:56 AM
Salah dia.. sebab mengada2 singgah merata jumpa orang sana sini dah kenapa? Kalau takut kena covid ...

Covid ni kita selalu rasa yg kita takkan kena. Tu yg perempuan tu syok berbuka dgn nenek lah,pergi pasar lah etc. Padahalnya,kita semua kena bertindak macam kita dah ada covid19, meaning elakkan keluar unless necessary, practice social distancing etc. Lepas ni mesti family perempuan tu buat kenyataan, jangan salahkan anak perempuan kami. Dia terpaksa bersalin di kelantan sebab suaminya frontliner.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 21-5-2020 06:51 PM
kena teruk dlm fb kelantan
.ore kelate tahulah mulut mcm laser


Apa nama fb? Aku nk pegi menjengah haha
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus bru adil smua x boleh blik kmpg.... klu leh ziarah2 tu pun xyh.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai je yang tak faham bahasa lagi. Yang duduk satu negeri anak beranak dekat dekat siap dah plan nak raya bersama, beli ayam daging bagai. Nak kata bebal, semua bukanlah golongan tak sekolah. Tapi selfish nak mampus (walaupun tak mengaku selfish). Nak kena tunggu PM atau Pak Mail cakap kat tv jugak ka, yang SEMUA TAK DIBENARKAN KELUAR BERAYA? RUMAH MAK BAPAK KA, RUMAH MERTUA KA, RUMAH ATOK NENEK KA. Tak boleh fikir sendiri gamaknya
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by delia3003 at 21-5-2020 09:22 PM
harisbee replied at 21-5-2020 07:20 PM
Closed contact masih negatif


Memang ler masih negatif sebab baru, tapi akan ada 2, 3 kali swab test lagi sepanjang 14 hari quarantine. Setakat ni 30 orang dah buat test, 20 negative. Dan kalau tengok ucapan DS Ismail Sabri, macam 1 kampung kena pantau. So, kalau sebelum ni diorang rasa yakin nak raya anak beranak 1 kampung sbb Kelantan dah lebih sebulan hijau, sekarang dah mcam tak boleh, pergerakan terbatas. Bukan ke dah menyusahkan 1 kampung?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
hiswife replied at 21-5-2020 08:07 PM
Kan.. Disebabkan beberapa ketul yg degil

Tu la.. Dengil sungguh.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku nak balik dari kpg kl ke kedah raya ke4 nnt.
Arahan kena kembali bertugas raya ke5 tu.

Hgpa rasa highway dah kurang keta atau akan jd jemm lagi mcm 2-3 hari ni?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
gam_gajah replied at 21-5-2020 08:56 PM
Apa nama fb? Aku nk pegi menjengah haha

irdk......
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-5-2020 09:24 PM
Tu la.. Dengil sungguh.

Spesis2 degil ni memang menyusahkan, tak adil utk orang2 yg ikut SOP tapi sebab spesis2 degil ni buat taik, habis semua terpalit. Kalau macam ni punya gaya, berbulan2 lagi tak dapat rentas negeri, balik kg.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list