Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9993
View
378
Reply

[Tempatan] Kerana kes Kelantan,Tiada Tolak Ansur Lagi, Rentas Negeri Sama Sekali Tidak Dibenarkan Lagi Selepas Ini 每 Ismail Sabri

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan iols konon cuba2 nasib balik south bound..sampai Bandar Putra Mahkota, polis road block tunjuk tangan pi u turn....heols bajet satu family bole raya JB tahun ni...tak dapat derr...iols ckp mmg padan muka kau...hohohoho
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 21-5-2020 09:32 PM
irdk......

Tks.
Pening baca bahasa diorg kat situ hehe
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
delia3003 replied at 21-5-2020 09:33 PM
Spesis2 degil ni memang menyusahkan, tak adil utk orang2 yg ikut SOP tapi sebab spesis2 degil ni b ...

Tublam. Dalam satu negeri yg sama.. Aku tak ada masalah kalau nak balik.. Ni dari negeri yg berbeza.. Kesian la kat org lain sama.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
zacks replied at 21-5-2020 05:24 PM
Ada surat majikan dah dan polis dah luluskan permohonan keratan rentas aku nak balik kedah mggu depa ...

Checkpoint tak lepas, kira kebenaran tu null and void
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 21-5-2020 08:35 PM
my kenalan dpt pegi dan balik...dan dlm surat tu terang2 tulis balik bercuti ke negeri dot dot dot ...

Eh apesal sng pulak dpt...unfair
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 21-5-2020 08:48 PM
Covid ni kita selalu rasa yg kita takkan kena. Tu yg perempuan tu syok berbuka dgn nenek lah,pergi ...

Berbeza dengan ai sbb ai selalu rasa ai sangat vulnerable, paranoid dan sentiasa anggap sesiapa yang datang rumah hantar barang bagai tu bawa bersama hadiah tersembunyi
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
delia3003 replied at 21-5-2020 09:21 PM
Memang ler masih negatif sebab baru, tapi akan ada 2, 3 kali swab test lagi sepanjang 14 hari qu ...

Sbb tue aku ckp sbb sikap dia yg bahalol susahkan semua org. Pas tue boleh plop ckp jgn kecam anak saya. What the heck..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 21-5-2020 06:56 PM
Salah dia.. sebab mengada2 singgah merata jumpa orang sana sini dah kenapa? Kalau takut kena covid ...

Khennnnn. Org jadi tak simpati sebab dia singgah merata, tu yg netizen marahkan. Kalau dia positif tp tak kemana2 ok lagi. Nih da mrayap nasib baik 20 kontak dia yg dh swab dpt negatif. Yihhhh haha tp tak tau lah yg lain2 lagi
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
delia3003 replied at 21-5-2020 06:43 PM
Dia pun patut ada inisiatif sendiri, buat test dulu sebelum balik. Dari zone merah ke zone hijau ...

Harus la  merayap sisthur, nanti orNg boleh tengok peyut yg dah sarat. Ai tk kesian kat ibu hamil ni. Ai kesian kat orang orang dia ziarah dan jumpa. Tak salah nk bersalin kat kg tpi tu la gigih pulak meronda tengok kawasan. Teringat kes ibu hamil yg bersalin tu.ada contact rapat dgn kluster tabligh tapi taknak bgitau doktor. Tak memasal yg terlibat uruskn dia masa bersalin tu kena. Dah bersalin baru nak ngaku. Hampeh.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:27 PM | Show all posts
selahau replied at 21-5-2020 09:46 PM
Checkpoint tak lepas, kira kebenaran tu null and void

Mana hg tau null & void?

Ada sumber sohih dari PDRM?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi kan,dia balik tu mcm mana boleh lepas?patutnya org y nak balik ni,terus buat saringan..bkn setakat check suhu je..cek utk covid terus kan..y ni mcm mana boleh lepas??ai kenot brain...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
elokla xbagi rentas negeri. tp yg suami isteri keje lain negeripun elokla ditarik blk. same je kaedahnya kalau sorg +ve, habis yg lain kene
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-5-2020 05:03 PM
Padan muka kita semua.. Silap2 esok PM bagi pengumuman yg PKP bermula esk.. Double padan.

jgn laaaaaa


pkpb ni dh ok sgt..jgn la pkp blk..benci nye iols kt manusia yg x patuh arahan..sbb kan manusia mcm ni, org yg patuh arahan makin terseksa rsenye...

kite patuh sbb nk rantaian covid jd zero..tp dek sbb manusia ni, makin lame la covid nk jd zero..hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
namieamuro replied at 21-5-2020 10:55 PM
jgn laaaaaa



Tunla iols sedih.. Kedah dah 28 hari tak ada kes.. Jadi iols dan makcik dah rancang sambut raya dgn tok.. Siap order bahan mentah dah.. Ni kalau makcik tak boleh merentas daerah.. Sedih laa.. Huhuhu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:58 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Qwertyuiop2019 replied at 21-5-2020 10:00 PM
Khennnnn. Org jadi tak simpati sebab dia singgah merata, tu yg netizen marahkan. Kalau dia positif ...

iols risau yg dh test tu negetip bole jd positip pulak pas 2mggu..ade kes kn awal test negetip..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
kucing_gebu replied at 21-5-2020 06:39 PM
Mmg patut kena kecam.  Dh sampai balik siap merayap sana sini.  Nk beranak tu beranak sj la.  Xpasal ...

Macam mn dia dikesan covid19 ye
Mesti ada symptoms tu.Walaupun surirumah risiko dia tetap ada.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 21-5-2020 06:51 PM
kena teruk dlm fb kelantan
.ore kelate tahulah mulut mcm laser


Apa FB tu,
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Sian. 1 kampung kena quarantine, kena perintah berkurung sbb sorg je.
Dh la nk raya. Btw, mmg patot la akak tu kena hencap beramai2 ngn netizen.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
hiswife replied at 21-5-2020 08:11 PM
Serves him/her right la. Hehe.. Dah pesan kan raya dengan family terdekat. Motep jemput semua oran ...

Iols tengokkan je. Nasihat x jalan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list