Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10131
View
378
Reply

[Tempatan] Kerana kes Kelantan,Tiada Tolak Ansur Lagi, Rentas Negeri Sama Sekali Tidak Dibenarkan Lagi Selepas Ini 每 Ismail Sabri

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
namieamuro replied at 21-5-2020 11:00 PM
iols risau yg dh test tu negetip bole jd positip pulak pas 2mggu..ade kes kn awal test negetip..

Selalunya gitu lah kan. Semoga baik2 aje utk dorg. Dan utk kita semuaaa
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 21-5-2020 07:57 PM
I dah order juga makan2 utk 10 org...
Dari pagi sampai malam kita org nak makan..

Utk makan keluarga sendiri ok la.. ni kalau x bertahan - tahan mau langsir karpet ditukarnya baru..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 21-5-2020 08:31 PM
Yg naik flight ni masa g je ke kena amik surat ye? Cth kena g teganu atas urusan kije. G naik flig ...


Seperti apa yang diterangkan oleh pak polisi, bukan pergi balik. Mcm suami kena pergi negeri lain. Dia hanya dpt kebenaran utk ke sana dr balai polis berdekatan dengan pejabat. Utk balik ke sini, dia kna mintak kebenaran dr balai sana pulak. Kalau sana x bagi, maka terkandaslah di sana.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
cik_Sally replied at 21-5-2020 07:55 PM
Gudlak untuk sedara uollsss...

Iols tengokkan aje. Persiapan macam dah xde hari esok.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 21-5-2020 08:20 PM
Ni mcm kawan aku je ni.. Hahaha siap dah oder ayam 10ekor..daging segar 10kg..aku tukang dengar je ...

Tu la esok baru nak mencari ayam n bahan rendang gulai. Hari Sabtu takut habis semua. Tengok mood nak masak apa. Kalau rajin sambung bakar biskut.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
missinpiece replied at 21-5-2020 11:34 PM
Tu la esok baru nak mencari ayam n bahan rendang gulai. Hari Sabtu takut habis semua. Tengok mood  ...

Aku sabtu la kot br merendang.. Baju anak dah siap jahit sembat tuk lengan gan seluar.. Bl kat shopee ms pkp 1 ari tu.. Bab bahu elok.. Bab lengan gan suar amboii la hai.. Labuh tul.. Maka esok bermula la sistem kerahan kat anak2.. Sekurang2 nye dia org merasa beraya ni mcm mn.. Kn kemas rumah sama2..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
ALDRIN replied at 21-5-2020 09:34 PM
Kawan iols konon cuba2 nasib balik south bound..sampai Bandar Putra Mahkota, polis road block tunjuk ...

suruh u turn x pe lagi kene denda x?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
cik_Sally replied at 21-5-2020 01:52 PM
Berbeza dengan ai sbb ai selalu rasa ai sangat vulnerable, paranoid dan sentiasa anggap sesiapa ya ...

Well done,uols!Itulah yg sepatutnya kita buat sebab kita tak nampak virus ni. Sapa2 pun boleh jadi carrier jadi kena bersikap a bit paranoid drp terlantar kat sepital.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-5-2020 09:43 PM
Tublam. Dalam satu negeri yg sama.. Aku tak ada masalah kalau nak balik.. Ni dari negeri yg berbez ...

Apa beza pun rentas negeri ke rentas daerah.
Apa rentas daerah selamat dr covid ke?

Rentas daerah tu nak mudahkan keje polis je takde la kena jaga kt setiap daerah.
Tp patutnya i rasa rentas daerah utk raya pun tak boleh.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 21-5-2020 10:40 PM
Tapi kan,dia balik tu mcm mana boleh lepas?patutnya org y nak balik ni,terus buat saringan..bkn seta ...

Rentas negeri mana ada kena saringan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Lula2 replied at 21-5-2020 11:47 PM
Apa beza pun rentas negeri ke rentas daerah.
Apa rentas daerah selamat dr covid ke?


Rentas daerah dlm negeri yg sama.. Contoh kedah.. Kami hijau..sejak PKPB mmg boleh rentas daerah tapi tak boleh keluar negeri dan luar tak boleh masuk tanpa ada kebenaran dari pihak polis.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
zacks replied at 21-5-2020 09:29 PM
Aku nak balik dari kpg kl ke kedah raya ke4 nnt.
Arahan kena kembali bertugas raya ke5 tu.


Kenapa kau tak balik masa ada kebenaran rentas negeri tu?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-5-2020 11:51 PM
Rentas daerah dlm negeri yg sama.. Contoh kedah.. Kami hijau..sejak PKPB mmg boleh rentas daerah t ...

Sarah i tahu la apa maksud rentas daerah..

Maksud i adalah sepatutnya rentas daerah dan rentas negeri tu tak dibenarkan. Possibility utk kena covid masih ada.

Mcm org yg parents di satu negeri, so boleh la rentas daerah utk raya. apa rational bg diorang dapat raya sama2?
Patutnya semua stay je dirumah masing2.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Lula2 replied at 21-5-2020 11:55 PM
Sarah i tahu la apa maksud rentas daerah..

Maksud i adalah sepatutnya rentas daerah dan rentas  ...

Bagi iols ok saja.. Selagi zone hijau ke zone hijau..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 21-5-2020 06:06 PM
kes bini jururawat mana nih? detail pls

alah masa pkp berapa tah..dia p upload bw satu fam keluar..dia ckp bw bini p checkup..tp org mereport ckp balik umah mak kee mcm mana....sbangga ooo lepas sekatan polis..mendpt dah kena masuk mahkmah
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 21-5-2020 09:32 PM
irdk......

Ai masuk page tu kejap. Mak aih.. Bangga lak sorang pompuan ni dpt balik. Guna kabel katanya. Tepuk dahi
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
jerungmanja replied at 22-5-2020 12:10 AM
Ai masuk page tu kejap. Mak aih.. Bangga lak sorang pompuan ni dpt balik. Guna kabel katanya. Tepu ...

yg ni kn

https://www.facebook.com/378692722499647/posts/1112727349096177/
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Kepada sesiapa yang sedih tak dapat balik kampung, tak dapat berjumpa dengan ahli keluarga masa hari raya ni.


Jangan sedih dan risau. Ramaiiiiii yang senasib ya. Bukan anda seorang, ramai lagiiiiii manusia di luar sana yang terpisah dengan ahli keluarga, sanak saudara, kucing, ayam, angsa, itik dan lain2


Satu cadangan untuk hilangkan rasa sedih ni. Pada hari sabtu (23/5/2020) iaitu sehari sebelum raya, mohon bersihkan rumah secara besar-besaran. Buang segala habuk atas kipas, lampu, almari, bawah katil, tingkap dan sebagainya. Sental bilik air bersih2, cabut rumput guna tangan atau gunting. Nak lagi extreme, ambik cangkul then gembur2 tanah. Lepastu tanamlah apa2 pokok pon. Pastikan lantai rumah lagi bersih dari kuali Sugu Pavithra.

Confirm, tak akan sedih, nangis masa hari raya. Elok je kau terlentang dekat katil nnti. Demam urat hahaha. Hanya terlentang tidur seharian, tak sempat nak sedih2 masa hari raya hehehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
jerungmanja replied at 21-5-2020 10:09 PM
Harus la  merayap sisthur, nanti orNg boleh tengok peyut yg dah sarat. Ai tk kesian kat ibu hamil  ...

Yg kes hospital swasta kat kedah tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
missinpiece replied at 21-5-2020 11:27 PM
Iols tengokkan je. Nasihat x jalan

Biarla dia..
Orang kalau dah degil.. Baca yasin 7 hari 7 malam kat telinga pun belum tentu lembut hati dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list