Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10112
View
378
Reply

[Tempatan] Kerana kes Kelantan,Tiada Tolak Ansur Lagi, Rentas Negeri Sama Sekali Tidak Dibenarkan Lagi Selepas Ini 每 Ismail Sabri

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-5-2020 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
hiswife replied at 22-5-2020 12:17 AM
Yg kes hospital swasta kat kedah tu ke?

Tak rasanya. Yg ada 1 bahagian kena tutup sampai doktor yg rawat dia curhat kt fb.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-5-2020 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
purebloodleo replied at 22-5-2020 12:15 AM
yg ni kn

https://www.facebook.com/378692722499647/posts/1112727349096177/

Ha yang ni. Dah sampai ke page yoi ye. Masak la polis tu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:35 AM | Show all posts
purebloodleo replied at 22-5-2020 12:15 AM
yg ni kn

https://www.facebook.com/378692722499647/posts/1112727349096177/

Still xde update ke eh Sarjan Edy and pompuan bodoh ni?
Bodoh xde sempadan langsung
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:38 AM | Show all posts
Lula2 replied at 21-5-2020 11:51 PM
Kenapa kau tak balik masa ada kebenaran rentas negeri tu?

Ketua Jabatan aku tak suruh aku balik lg. Boleh WFH lg time tu.
Tengok2 dia suruh balik mai opis raya ke5 tu.
Tu yg dah apply siap2 permohonan tu.

Tp kalau nak balik waktu 7-10 mei tu pun, confirm jemm gila.




Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
padan muka sumeorg tak dapat balik raya
syukurlah parents,families,siblings,cousins iols sume kat klang valley jah
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 21-5-2020 06:21 PM
padan muka org yg dh kawen kene PJJ yang sebelum ni ejek org bujang bagai
yg export cobid ke kela ...

Tapi ai terkesan dgn kes macam ni and dgn orang2 ambil kesempatan nak rentas negeri. Padahal nak balik raya tu. Sebab ai PJJ dgn husband and ai stay bertiga dgn ank2 4 & 2 yo. Sejak PKP,mmg xkeluar rumah. Semua harapkan runner. Haritu,sempat sekali je husb ai balik sebb kelongaran PJJ tu.  Lepas ni dah xboleh rentas negeri lagi,mmg jdi hantu kak limah lah ibu korang ni ank2 ku.. Huhuhuhu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:46 AM From the mobile phone | Show all posts
awekjepun replied at 21-5-2020 06:27 PM
Betul.. dlm keadaan darurat ni blh je berpantang kat rumah, upah la org jaga.

Pastu,xkn la xde jiran lngsung yg boleh di harap kalau husband pi keje. And boleh je mintak tolong jiran2.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
jerungmanja replied at 22-5-2020 12:31 AM
Ha yang ni. Dah sampai ke page yoi ye. Masak la polis tu.

dia dh deactivate primary fb dia. ig pun dh lesap. hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
zacks replied at 22-5-2020 12:38 AM
Ketua Jabatan aku tak suruh aku balik lg. Boleh WFH lg time tu.
Tengok2 dia suruh balik mai opis  ...

alahaiii tu je reason ko. dah tau time gini macam2 boleh jadi time boleh balik tu balik je la. WFH tak bermakna ko boleh blk kg. jem tu hadap je la asalkan sampai rumah. ni arahan dah ditarik balik. bertabah je la kat kg
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 22-5-2020 12:43 AM
Tapi ai terkesan dgn kes macam ni and dgn orang2 ambil kesempatan nak rentas negeri. Padahal nak b ...

takpe la u...kite senasib. beraya dgn anak2 je i pun. anak pun 2 org je kecik lagi. husband tak dpt balik. both family weols semua jauh2 mmg kami je kat sini takde sedara mara. tapi iols happy je. dah siap iron baju raya pun. segala keperluan bhn basah dah settle tgl masak sabtu ni. tadi dpt keluar kejap p hospital appt anak. dah berbulan tak keluar rumah rs berdebar nak drive.ahaha

i senang je...kite yg buatkan suasana tu happy atau sedih. lgpun masa study pun pernah je beraya sorg2. ni alhamdulillah ada anak2
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Dlm dok geram kat pregnant lady tu kan, aku lagi geram kat laki dia. Rasa macam laki dia yg beria ajak pegi merayap bukak posa rumah nenek n mak mertua. Sebab yg disinggah tu, nenek sebelah suami n makbapak suami..  Tak ke?

Sbb kadang2 dpt laki annoying yg merajuk la yg sentap bila wife tanak g umah sebelah dia pon stressful jugak.

Tengok ramai yg kecam pregnant lady ja.. Laki dia mcm terselamat sikit dr kecam netizen.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:04 AM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 22-5-2020 01:00 AM
takpe la u...kite senasib. beraya dgn anak2 je i pun. anak pun 2 org je kecik lagi. husband tak dp ...

Tu laaa. Anak2 dok excited nak raya. Padahal xtau pun raya pun apa. Lemang rendang semua order je. Senang. Akhirnya,tahun ni dpat gak melaram baju raya lelawa tanpa perlu terperap kat dapur basuh pinggan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
purebloodleo replied at 22-5-2020 12:15 AM
yg ni kn

https://www.facebook.com/378692722499647/posts/1112727349096177/

Rasa dah hebat sangat la tu ada kabel boleh adjust balik kampung. Silap show off la siss
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:09 AM | Show all posts
cik_Sally replied at 21-5-2020 05:10 PM
Iols rasa ok pulak kalau nak pkp semula sbb iols jenis aman2 je berkuntum di rumah sambil2 work fr ...

kan hahaha bole sambung tengok citer korea.duit pn jimat byk tak yah travel
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
littleblackcat replied at 22-5-2020 01:00 AM
Dlm dok geram kat pregnant lady tu kan, aku lagi geram kat laki dia. Rasa macam laki dia yg beria aj ...

ni mcm kawan i la. both kelate umah family dekar2 je. tp bila time raya je laki dia buat mcm bini tu takde family. start dari smpai kg je berjujuk atur buke pose umah tok,umah sedara,umah cousins. bila taknak ikut mula la buat muke ckp tak dgr kata suami.first day raya wajib dirumah mil tanpa kompromi.omg!!!i dgr pun stress tp blh kwn i tu hadap 14thn begitu la sentiasa.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:10 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 21-5-2020 05:16 PM
yang bawa covid hanya orang bujang..
orang dah kawin takde covid..
so wat apa nak halang dorang li ...

oh menusuk ke kalbu ayat sis huhu
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 21-5-2020 08:48 PM
Covid ni kita selalu rasa yg kita takkan kena. Tu yg perempuan tu syok berbuka dgn nenek lah,pergi ...

35 weeks kot, lagi 5 weeks nak bersalin...Ni memang balik sambil2 nak beraya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Qwertyuiop2019 replied at 21-5-2020 10:00 PM
Khennnnn. Org jadi tak simpati sebab dia singgah merata, tu yg netizen marahkan. Kalau dia positif ...

Tak.pasal2 kontak dia kena kuarantin tak boleh beraya. Itu negatif, kalau ada tetiba yg positif nanti? Benci i orang bodoh macam ni. Takde simpati pun walau dia pregnant.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
zacks replied at 22-5-2020 12:38 AM
Ketua Jabatan aku tak suruh aku balik lg. Boleh WFH lg time tu.
Tengok2 dia suruh balik mai opis  ...

Ko kan keja gomen byk keistimimewaan dpt mcm2 privilege..tunjuk je la surat arahan ketua jabatan ko tuh..kompem lepas.

Kalau x dpt jgk emmm emmm ...
Padan muka?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
missinpiece replied at 21-5-2020 11:28 PM
Utk makan keluarga sendiri ok la.. ni kalau x bertahan - tahan mau langsir karpet ditukarnya baru. ...

Beriya tu nak raya... I tahun ni baju raya anak pun takde tapi makan2 raya kena la ada... Nnt pagi raya bergambar raya baju tahun lepas aje la.... Raya tak balik kampung tu biasa dah kami sbb sebelum ni masa husband kerja hotel memang jarang cuti raya...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list