Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
2944
View
75
Reply

[Tempatan] Perebutan harta pusaka: Langgar, tetak abang dan kakak ipar sebelum maut

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-5-2020 08:09 AM | Show all posts |Read mode
Langgar, tetak abang dan kakak ipar sebelum maut
https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2020/05/581317/langgar-tetak-abang-dan-kakak-ipar-sebelum-maut

Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 22 Mei 2020 @ 12:05 AM

Raja Noraina Raja Rahim
rnoraina@hmetro.com.my


KEADAAN motosikal dinaiki suami isteri sebelum mereka dilanggar dan ditetak suspek, pagi semalam.  FOTO ihsan polis.

AKIBAT perebutan harta pusaka, seorang lelaki tergamak melanggar dan menetak abang serta kakak iparnya sebelum dia ditemui mati di sebuah lombong di Antara Gapi, Hulu Selangor, pagi semalam.


Lelaki berusia 65 tahun dan isteri berusia 56 tahun itu cedera di bahagian kaki serta tangan selepas ditetak adiknya menggunakan parang.

Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Superintendan Arsad Kamaruddin berkata, sebelum itu suami isteri terbabit yang menunggang motosikal dilanggar suspek di hadapan kuil di Kampung Chuang Rasa, Rasa, pada 7.56 pagi.

"Suspek yang menaiki Proton Iswara kemudian menetak suami isteri itu sebelum melarikan diri. Seorang lelaki yang melihat kejadian menghampiri mangsa yang terbaring dalam keadaan berlumuran darah.

"Saksi lain terdengar bunyi dentuman kuat dan apabila keluar rumah mendapati suami isteri terbaring tepi jalan.

"Kedua-dua mangsa kemudian dihantar ke Hospital Selayang untuk mendapatkan rawatan dan dilaporkan stabil," katanya dalam kenyataan, malam tadi.

Arsad berkata, hasil siasatan mendapati suspek adalah adik kandung mangsa lelaki sebelum menemui sebilah parang digunakan suspek di tepi jalan simpang tiga Pekan Rasa berdekatan perhentian bas.

Katanya, selepas kejadian itu, polis menerima laporan daripada orang awam mengenai penemuan sebuah kereta dipercayai milik suspek di lombong Antara Gapi pada 1.10 tengah hari.

"Kereta itu dijumpai terjunam di tebing lombong dan pintu bahagian pemandu dalam keadaan terbuka. Mayat turut ditemui dalam keadaan terapung berhampiran kereta itu.

"Polis meminta bantuan bomba untuk mengangkat mayat dan hasil pemeriksaan pada fizikal tiada kecederaan serta unsur jenayah. Mayat kemudian dibawa ke Hospital Kuala Kubu Baru untuk bedah siasat," katanya.

Beliau berkata, polis mempercayai penemuan mayat ada kaitan kejadian langgar dan tetak suami isteri terbabit.

Katanya, motif kejadian dikenalpasti kerana perebutan harta pusaka dan kes disiasat mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan manakala kematian diklasifikasi sebagai mati mengejut.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-5-2020 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
kesian nya. kalau ibu bapa masih hidup,adik beradik baik pijak semut tak mati.bila mak ayah meninggal..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak menghala ke kuala kubu bharu ni. Situ ada pekan kkb. Ada mrsm kkb. Suasana aman damai pekan kkb.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebab harta, sanggup nak bunuh darah daging sendiri. Ujung2 ko yg kojol. Cashh
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 09:02 AM | Show all posts
setakat kaya harta mak bapak..apa nak dibanggakan..
cari lah harta sendiri..lagi bermakna..
kadang2 tengok kawan2 keje keras kumpul harta tuk anak2 kot2 esok mati anak2 senang..katanya.
walhal..kita ni sementara hidup ni enjoy lah hasil kerja keras sendiri..
anak2 tu..pandai2 lah cari harta sendiri sok besar.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannyer
Harta membawa kemudaratan bagi mereka
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian arwah mak bapak, penat2 tinggal harta.dapat ke anak2 bengap dan tamak sampai  berbunuh-bunuhan berebut harta
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
yang suspek masuk lombong ni pasal terbabas ke atau suicide? betul2 dirasuk setan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Takziah kpd keluarga.
Semoga depa tabah menghadapi situasi mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 09:39 AM | Show all posts
adegan yang ingin kita lihat
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 09:41 AM | Show all posts
kerana harta......
sebab tu kurex cakap dekat mak ayah kurex, kalau boleh taknak ada harta pusaka ni, takut gaduh adik beradik... tak dapat pun takpe..

btw iols dapat rasakan yg langgar ni sejenis pendadih yg perlukan harta pusaka utk jual demi dapatkan stok dadih
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
harta pusaka ni kalau nak ada make sure setiap org dpt bahagian sama rata. agak2 tak mampu takpayah ada lgsg. pelik2 la org zaman skrg ni. hrta sendiri malas nak cari hadap ke pusaka sampai berbunuhan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Berapa juta harta pusaka tu sampai sanggup bunuh membunuh
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 09:58 AM | Show all posts
klo tengok motor pon nampak dorang ni bukan dari family senang....
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 10:08 AM | Show all posts
xberbaloi nya idop berebut harta....

mati sia2.....rugi!
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
harta pusaka cam bonus la kalo dpt.. sbb xyah usah usaha pun boleh dpt secara warisan.. sebab tu yg berebut sgt kot.. sapa xnak benda free..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 10:09 AM | Show all posts
yuki812 replied at 22-5-2020 09:02 AM
setakat kaya harta mak bapak..apa nak dibanggakan..
cari lah harta sendiri..lagi bermakna..
kadang ...

Tidak hairanlah jika anak anak juga tak ingini menjaga parents kerana masing masing pentingkan diri sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 10:20 AM | Show all posts
tak tahu cerita side yg mati tu pulak..
maybe dah lama simpan dendam atau makan hati ngan abg and akak ipar dia ni..
dlm certain family, ade ipar duai yg sibuk hal harta pusaka mertua dia ke ape kan..
tp ape2 pun, takyah la rebut harta tu.. sedih mak ayah tgk anak2 pecah belah sbb harta..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 10:24 AM | Show all posts
Tiada beban batu digalas


Dah jadi macam ni


Jangan kata bau harta


Bau syurga pun dah hilang


Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 10:28 AM | Show all posts
Tasik/lombong ni belakang rumah aku je..kecoh wasap group taman kete iswara terjun kolam..ingat terbabas rupa2 ada mayat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list