Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5048
View
162
Reply

[Tempatan] Ibu hamil Covid maafkan dan halalkan semua kecaman warganet

 Close [Copy link]

Author: intercurrent    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-5-2020 03:16 AM From the mobile phone | Show all posts
alieyrina replied at 23-5-2020 02:04 AM
Amboiii kalau kau tau ekk..

Tu la sbb kita kena duduk rumah sbb kita x tau kita tekena jangkitan  ...

Kan? Dlm keadaan skrg kita kena curiga dgn semua termasuk dgn diri sndiri. Thts why jgn nk gedik gatai nak merayau sana sini jumpa ziarah merata.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-5-2020 03:34 AM | Show all posts
saya maafkan kejahilan hubby dia dan dia dan saya doakan semua yg prihatin dan selfless diberi kekauatan kesabaran untuk deal dengan manusia seperti dia.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 03:37 AM | Show all posts
eyansss replied at 23-5-2020 01:22 AM
kejap kata anak 2 tahun, pastu 3 tahun...  la ni 4 tahun lak...  pastu bodoh ego tak reti mintak maa ...

oh !!!! tak ada kebenaran ???? really? i see.... i ingat TT kata ade. oh tipu. okay got it.


aik kat thread sebelah i baca  TT kata ade kebenaran  TT kate hubby FRONTLINER TM

oh TT sebarkan penipuan ye

i see.


okay


selamat maju jaya atas penipuan
di bulan ramadhan.


Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 03:39 AM | Show all posts
to DG MOH,

for nursing

please revise the criterion to recruit KKM nursing staff for the new  batch.
please take those yg SPM BIO chemistry A1 yg suka jadi nurse dan care for people genuinely, tahu teori and amali.

tengok UK nyer standard.

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 03:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Patutnya dah salah tu diam je Tak payah nak komen dah maafkan netizen ke ape ke pun
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 04:21 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 22-5-2020 10:59 PM
Patut mereka sekeluarga yang minta maaf. Sepesen je dengan patient 136 dan ahso rhb. Play victim.

lakibini ni dh laa jd punca skrg sume xbole rentas negeri.. patut minta maaf kt netizen terkesan...

ahso rhb tuh.. media cina takberkutik langsung.. news thestar dailymail etc cepat2 aim tajuk lain...

gigih si selfish play victim




Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 04:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang mung menyinggah merata xsebut pulak ehh
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 04:23 AM From the mobile phone | Show all posts
sblm ni elok2 ade kelonggaran... tp sbb diorg ni stupidity selfish langgar sop...

dh mcm anjing bunting terlepas kandang... dpt merayau2 smbil cari tmpt beranak... skrg xpsal2 org lain dpt tempias...


Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 04:28 AM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 22-5-2020 11:42 PM
Mmg saje2 buat x faham ke orang marah pasal ape.
Ko nk beranak kat Filipina sekali pun, xde sape ki ...

Dia singgah mane u
I tertinggal part nih
Patut malaysians marah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 04:30 AM From the mobile phone | Show all posts
delia3003 replied at 22-5-2020 11:07 PM
Tapi umur anak sulung laki bini ni asyik bertambah je. Artikel awal2, 2 tahun. Lepas tu masa mak bin ...

Tulah...aku pun nak komen benda yang sama
Berapa sebenarnya umur budak tu?
4 tahun dah besar lah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 04:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku nak tengok muka laki bini ni
Aku ada tengok di FB laki tu nama sama dgn ppuan tu kerja sebagai cikgu.yang tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 04:33 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 23-5-2020 03:34 AM
saya maafkan kejahilan hubby dia dan dia dan saya doakan semua yg prihatin dan selfless diberi kekau ...

mereka yg directly dpt tempias & xmaafkan diorg tu... sure susah beranak tuh nnti... teran lah ke hujung nyawa menanggung dosa org2 yg xmemaafkan.. tp aper der hal bini power lg 2weks nk branak pun byk tenaga merayau...

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 04:35 AM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 23-5-2020 01:22 AM
kejap kata anak 2 tahun, pastu 3 tahun...  la ni 4 tahun lak...  pastu bodoh ego tak reti mintak maa ...

Kalau surat takde mcm mn boleh lepas?surat tipu ke?kenapa time2 raya baru nak balik?
Alasan jelah
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 04:35 AM From the mobile phone | Show all posts
margo20 replied at 23-5-2020 01:36 AM
Abg i technician tm jgk tp takdela kje 24 jam musim pkp ni lg la tak bole masuk rumah customer

Kata on-call takde masa
Tapi ada masa plk dok bermalam kat kampung
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 04:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by monsterwife at 23-5-2020 04:38 AM
mbhcsf replied at 23-5-2020 03:39 AM
to DG MOH,

for nursing


Kenapa?
Ada isu ke ttg nurses KKM?
Kalau nak tau ada je dulu2 my friend citer kenalan dia ada yg kerja kilang dan jaga parking jadi nurse sbb guna kabel
Sekarang aman2 dah grade 42.
Aku terkejut hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 04:45 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 23-5-2020 04:51 AM
monsterwife replied at 23-5-2020 04:36 AM
Kenapa?
Ada isu ke ttg nurses KKM?
Kalau nak tau ada je dulu2 my friend citer kenalan dia ada  ...
oh i tak komen your friend nyer kenalan i tak tahu tapi u know untuk future QC.
kalau dah jadi nurse sendiri langgaq SOP dan apa apa dan sampai ta tahu ahaya covid19 ni i think better KKM rekrut yg bebetul tahu apa yg dia belajar dan tahu apa makna ilmu dan tahu hidup ni buka utk dia saja, HOW come bekerja di line yg caring for people dan buat salah bodoh macam ni ?
ni bukan salah yg tak tersengaja  ye TAPI PILIHAN dia buat .walhal diberi banyak ruang like dia boleh consult boss dia dulu ke patut ke tak, dia boleh ada inistiaf test covid19 dan dia boleh guna otak yg aku ni preggy 35 minggu like 4 minggu lagi kot nak bersalin?

org hamil immunity dia lemah tau, i benda basic u know.

sebab tu i tak sangka nursing knowledge that low , s u imagien macam org macam ni jadi nurse? so KM ambik je people yg dari science stream aje steam yg bebeul suka line nursing dan trained, yg ada dgree bidang lain pun tak pe. at lease SPM basics mau elok.
maksudnya dia tak berlaku adil kat diri dia, anak baby dia dan dia letakkan org lain at risk.

kat UK auxiliary nursing ( ni bukan nurse terlatih ) ade je BSc students jadi auxiliar nurse tapi lain taw bila org ni jadi nurse ape ape taraf pun the thinking tu.

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 04:46 AM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 22-5-2020 11:37 PM
Sekiranya saya tahu dia positif Covid-19 sebelum pulang ke kampung. Pasti saya tidak akan membenar ...

Hahahah..sendiri kantoikan diri. Sekiranya saya tahu..puihh! Semua orang tak tahu laaa. Sebab tu kena hati2. Dasar selfish
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 04:49 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 23-5-2020 12:48 AM
Kannnn...mcm bodoh saja
Kalau ads yg mati skibat kebodohan isteri dia tu nnt dia jgk la yg memaaf ...

Baby dlm kandungan pun positif la kan?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 04:53 AM | Show all posts
Amigurumi replied at 23-5-2020 04:49 AM
Baby dlm kandungan pun positif la kan?

hopefully kalau virus tu tak banyak load dia dalam darah mak dia dan placenta / uri mak dia boleh filter / tapis  okay lah , if not ade risiko jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 04:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Langsung X de rasa bersalah pada masyarakat sebab kes dia ni boleh menambah bil kes covid Malaysia.  Jenis rasa diri betul dan pentingkan diri. ....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list