Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5062
View
162
Reply

[Tempatan] Ibu hamil Covid maafkan dan halalkan semua kecaman warganet

 Close [Copy link]

Author: intercurrent       Show all posts   Read mode

Post time 23-5-2020 07:46 AM | Show all posts
kalau tak hulur macammana nak ambil ?
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-5-2020 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by monsterwife at 23-5-2020 08:02 AM
mbhcsf replied at 23-5-2020 04:45 AM
oh i tak komen your friend nyer kenalan i tak tahu tapi u know untuk future QC.
kalau dah jadi nurs ...


Ppuan ni nurse ke?
Tapi actually aku memang setuju ttg isu ini.Aku pernah tanya seorg staffnurse apa bezanya Hep A,B dan C dia tak tau jawab.Aku suruh dia balik rmh dan baca.Aku bgtau dekat sister dia psl ni dah suggest make sure dia follow up.then one more thing aku pernah tanya nurse mcm mn nak calculate drugs dia tak boleh bgtau jawapan.PHN mereka hanya pentingkan midwifery sampaikan benda2 mcm tu org2 atasan tak peduli.Padahal semua tu penting.
Tapi bahagian Perubatan maybe tak kot.Rasanya depa alert benda2 mcm ni.
Rasanya syllabus kena perbetulkan dan upgrade sesuai dgn kehendak sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:00 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 23-5-2020 04:45 AM
oh i tak komen your friend nyer kenalan i tak tahu tapi u know untuk future QC.
kalau dah jadi nurs ...

betina yg nk beranak di negeri idaman tu keje nurse ke ??

dh laa salahguna kebenaran balik point A ke B sbb duk menyinggah.... langgar SOP sbb xterus balik kuarantin 14hari... KKM patut amik tindakan pd staff busuk nih... dh laa govt baru naikkn elaun frontliners ke rm600...

ape jenis nurse cenggini.. betina tu jd punca... duk merayau dpt elaun BPN pulakkkk... patut hanye yg bertugas sahaja dpt elaun rm600 tuh...



Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:03 AM | Show all posts
harap polis saman lakibini dua ekor nih... bak anjing tlepas kandang dpt balik kelate.... salah guna kebenaran rentas negeri... kt polis kate nk beranak kt sekian2 alamat... pdhl merayau x follow SOP...


Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:25 AM | Show all posts
Pakai tudung ke dia?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Adoi baik ko diam jgn cakap apa, sebab korang semua tak boleh rentas negeri atas alasan apapun bangang. Dah anak 2 pun bebal tak paham, satu family tak paham salah sendiri. Bukan takda org berpantang sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
What a selfish human being.
Laki bini anak beranak perangai serupa hapa..

Dia tak tau ke kenapa orang marah sangat ni..
Ko menyinggah sana sini la setan gondol.

Tapi ko tak admit bab tu kan.
Ignorant prick.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Amigurumi replied at 23-5-2020 04:49 AM
Baby dlm kandungan pun positif la kan?

X pasti pulak...mls nk kesian dgn org yg ego melangit mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Aduhhh..benda simple je tu pun susah ke puan buang rasa ego tu, kami cuma nak 3 ayat je 'Saya Mohon Maaf'
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 23-5-2020 03:37 AM
oh !!!! tak ada kebenaran ???? really? i see.... i ingat TT kata ade. oh tipu. okay got it.



Rasanya statement mak pompuan ni yg kata ada surat kebenaran
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
lola0311 replied at 23-5-2020 06:04 AM
Cuba pegi kat fb laki dia pulak . Bg sedas dua kata. Geram pulak ittee baca

Apa fb laki dia
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
~boolean replied at 22-5-2020 10:53 PM
dia pula yang memaafkan..

patutnya dia yang minta maaf..

Betul...acah mangsa..sebenarnye pemangsa
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
eh.. dia kata.. kalau tahu bini dia kena covid, dia xkan balik? eh.. aku salah baca ke ni?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Hanya perangai banggang laki bini ni .. braya la aku sensorg.... marah tol aku.. ttiba korg blh plk nk mmaapkn netizen? Wtf
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 10:02 AM | Show all posts
monsterwife replied at 23-5-2020 07:50 AM
Ppuan ni nurse ke?
Tapi actually aku memang setuju ttg isu ini.Aku pernah tanya seorg staffnurs ...

i ade tanya kat thread mana ntah , i minta maaf kalau sakah kalau bukan nurse? sebab i ade baca thread maan yg buat i fikir a nurse, if not please forgive me.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 10:04 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 23-5-2020 10:07 AM
binipopeye replied at 23-5-2020 08:00 AM
betina yg nk beranak di negeri idaman tu keje nurse ke ??

dh laa salahguna kebenaran balik poi ...

hmm i ask a question juga is he a nurse tak ada yg said yes, so i tulis lah  pelik kalau benda basic ni . kalau salah minta maaf lah ye. please forgive me.

kalau  tak.

sorry nurse KKM if i misintepret. sebab i terkilan la dia ni kalau from health sector.

if she is then memang dia i terkilan lah , if not may be kat thread tu i silap baca yg kat hospital tu hprz? ape benda tu i ingat dia nurse lah, coulbe wrong .
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 10:06 AM | Show all posts
jerungmanja replied at 23-5-2020 09:10 AM
Rasanya statement mak pompuan ni yg kata ada surat kebenaran

ye pulak

yg i baca posting yg kat thread berkenaan hal ni - ada yg kata DG MOH tak bagidan tak benarkan  kebenaran rentas. please check other thread, sebab bila baca thread ni , ada yg kata dia ada.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Play victim plak..

Sebenarnya salah chuols kan? Berbuka rumah nenek n bermalam rumah parents. Kalau perempuan sarat mengandung mesti nak cepat2 sampai rumah parents dia n berehat. Banyak2 pit stop rumah nenek suami rumah parents suami of coz la cadangan chuols kan? Pls clarify. Sian wife teruk kena kecam walhal laki yg selfish
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Aik, dia yg buat salah ujung2  netizen/warganet pulak yg dipersalahkan. Bodo gila perangai sskjp ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 10:08 AM | Show all posts

hehehe dari hari tu semua dok hentam ye. semua cari FB.

tak palah no more rentas negeri.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list