Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5065
View
162
Reply

[Tempatan] Ibu hamil Covid maafkan dan halalkan semua kecaman warganet

 Close [Copy link]

Author: intercurrent    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-5-2020 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Hbis dkt kk ampang xde test covid utk ibu mngandung ke?smpai kk kuala krai baru test covid..
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-5-2020 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
~boolean replied at 22-5-2020 10:53 PM
dia pula yang memaafkan..

patutnya dia yang minta maaf..

mungkin saja sb....1.dia tak tau bini dia positif covid.   2"tiada orang yang meminta mereka ditimpa musibah",katanya(suami).
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
dah tau ampang tu red zone duduk je lah diam2 kat rumah..lagi satu, sementara nak tunggu result jgn la pegi jumpa sape2.kuarantinkan diri sendiri.pas dpt result negatif baru la pegi ke mana2 pun
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang kelate kkrai ok jah pergi pasar mcm biasa dah move on cysttt...smua famili heshe negatif..so why bother?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 22-5-2020 11:37 PM
Sekiranya saya tahu dia positif Covid-19 sebelum pulang ke kampung. Pasti saya tidak akan membenar ...

Sskjp ni mmg sket2 nk blk kg...kwn aku lakibin sskjp tp sibini tiap bln wajib blk klate agkut ank 2 org naik firefly..mesti blk stiap bln wlupun laki xblk..sbb laki kje shif bhgn selenggara pesawat..yg lagi sorg kwn aku sama skolah,org wangsa maju bini sskjp pon gtu gk..maka gegehlaa tiap mnggu sbulan skli driving lepas blk kje hari jumaat hntar ank bini ke pasir mas pas tu sabtu dia drive blk kl sorg..next week dia drive blk klate lg ambik blk ank bini dia..xtau knp la ke mugkin sbb duk kl diorg lakibini stay umah mak ayh kwn aku mugkin bini panas punggung dok gn mntua so keliklah tiap2 bln..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Selayaknya kena kecam..nk acah2 plak buat karangan berjela apahal..samdol
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Haha..dia plk maafkan..ko sujud syukur jela kontek rapat tu negetif...klu tak banyak lg netizen nak sembur.. Slrg shut up. Dok diam. Jgn ke sana ke sini.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 22-5-2020 11:37 PM
Sekiranya saya tahu dia positif Covid-19 sebelum pulang ke kampung. Pasti saya tidak akan membenar ...

tu lah..macam tak boleh tunggu result dulu kan
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
margo20 replied at 23-5-2020 01:36 AM
Abg i technician tm jgk tp takdela kje 24 jam musim pkp ni lg la tak bole masuk rumah customer

nak kejar overtime la tu..bini nak beranak
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Xde ke pic ibu Hamil ni..ke aku terlepas pndg ea
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Cibai je perangai laki bini.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 10:53 AM | Show all posts
Kesalahan    diorg  x  amalkan  SOP   pun  ....anggap  mereka  bebas  covid 19  .....   apahal   datang  dari   zon merah    sepatutnya   ikut  SOP  ...jgn  jumpa org tua atau  org  ramai ......
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
famri7 replied at 23-5-2020 10:15 AM
Orang kelate kkrai ok jah pergi pasar mcm biasa dah move on cysttt...smua famili heshe negatif..so w ...

Mak wife mengandung tu jual produk kecantikan, bukan bahagian dalam pasar basah. Lagipun rumours je kan yg dia pergi pasar tu. Kalau confirm, mesti pasar tu dah kena sanitasi pun
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Esmiria replied at 23-5-2020 05:28 AM
Mcm contoh..yg perogol halalkn perbuatan mangsa rogol .. :lol

Bagus kan?

Aku nk satu klusterkan dgn puak2 yg sengaja buat taik (sedangkan dia boleh pilih utk elak) pastu ckp itu takdir@aturan Allah. Jenis xbertanggungjawab punya manusia.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Kes baharu di Mempaga dan Manchis

BENTONG 23 Mei - Bentong merekodkan dua kes baharu COVID-19 menjadikan jumlah keseluruhan kes COVID-19 di daerah itu meningkat kepada 25 kes.

Kes baharu itu juga sekali gus menyaksikan Bentong mempunyai kes aktif kedua tertinggi iaitu tujuh kes selepas Kuantan yang merekodkan 12 kes aktif setakat ini.

Dua kes terbaharu Bentong melibatkan satu kes di Dewan Undangan Negeri (DUN) Pelangai dan satu kes di kawasan Mempaga.

Difahamkan kes di kawasan DUN Pelangai melibatkan seorang warga emas berusia 60-an yang tinggal di Manchis dekat sini manakala satu lagi kes melibatkan seorang individu yang tinggal di Mempaga.

Sementara itu Pengarah Kesihatan Negeri, Datuk Dr. Bahari Awang Ngah mengesahkan terdapat dua kes baharu di Bentong.

#PahangStory

Yg ni pun kate kwn aku dpt dari anak cucu yg balik kg. Tapi tak pastila sebab tak viral mcm kes yg ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni setakat 17 mei ye. Skrang ni aku rasa mesti lg mencanak naik kes sbb rentas negeri
IMG-20200522-WA0007.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 11:11 AM | Show all posts
delia3003 replied at 23-5-2020 11:06 AM
Mak wife mengandung tu jual produk kecantikan, bukan bahagian dalam pasar basah. Lagipun rumours j ...

dah sanitasi dah pun pasar tu
21 hb

https://www.sinarharian.com.my/article/84564/KHAS/Koronavirus/Wajib-saring-untuk-masuk-Kelantan


[size=18.7905px]Dalam perkembangan lain, beliau memberitahu, kerja-kerja sanitasi juga dijalankan oleh Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Krai di pasar borong Kuala Krai.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
jerungmanja replied at 23-5-2020 09:10 AM
Rasanya statement mak pompuan ni yg kata ada surat kebenaran

Yang dia maksudkan, kebenaran rentas negeri ler tu. Kalau tak dapat kebenaran, mesti tok mail dah highlight benda ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Voyagers replied at 23-5-2020 11:11 AM
dah sanitasi dah pun pasar tu
21 hb


So, confirm ler kot. Tak pun sebab mak dia yg meniaga kat situ, walaupun negatif utk 1st sample.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 11:30 AM | Show all posts
famri7 replied at 23-5-2020 10:15 AM
Orang kelate kkrai ok jah pergi pasar mcm biasa dah move on cysttt...smua famili heshe negatif..so w ...

tak ade ulangan swab ke hari ke 7 atau 14 , sebab kena kuarantin kan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list