Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5073
View
162
Reply

[Tempatan] Ibu hamil Covid maafkan dan halalkan semua kecaman warganet

 Close [Copy link]

Author: intercurrent    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-5-2020 11:30 AM | Show all posts
famri7 replied at 23-5-2020 10:15 AM
Orang kelate kkrai ok jah pergi pasar mcm biasa dah move on cysttt...smua famili heshe negatif..so w ...

tak ade ulangan swab ke hari ke 7 atau 14 , sebab kena kuarantin kan?
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-5-2020 11:34 AM | Show all posts
delia3003 replied at 23-5-2020 11:11 AM
Yang dia maksudkan, kebenaran rentas negeri ler tu. Kalau tak dapat kebenaran, mesti tok mail dah  ...

cuba baca posting #47 ada benda sikit tang bab bab tu , hmm , banyak info yg sahihnya ape ye dia adalah dapat permission?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 23-5-2020 05:42 AM
Buat dek je lenkali bang. nerakazen ni mmg mcm tu. Keyboard warrior. Driver mabuk yg langgar org smp ...

Sskjp jugak ke ni ? Driver mabuk langgar org mati xde effect pd netizen. Yg dia ni sbb dia kerana dia habis semua netizen x boleh rentas negeri. Apoooo punya perbandingan lah
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
F**k off la bitch
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Padanlah dengan muka itu kan.. Kena covid.. Perangai pun mcm haramzadeh..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 22-5-2020 11:37 PM
Sekiranya saya tahu dia positif Covid-19 sebelum pulang ke kampung. Pasti saya tidak akan membenar ...

adakah...pasni laki ada alasan tuk balik???
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tetap sakit hati sbb fb mereka xde...rasa x cukup habis nak marah sbb bukan dapat marah kat fb hamjad laki bini ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:42 PM | Show all posts
monsterwife replied at 23-5-2020 07:50 AM
Ppuan ni nurse ke?
Tapi actually aku memang setuju ttg isu ini.Aku pernah tanya seorg staffnurs ...

Maksud ko cikki mak buyong ni?? Bukanlah. Dia bukan nurse. Takde info dia kerja apa. Tp nampaknya statement laki dia menunjukkan level caprut IQ laki bini & family ni. Selayaknya satu keluarga kena covid 19. Klu ada kematian lagi bagus, biar satu kampung kecam derang smp derang tak sanggup dah balik kampung.

Dia msh tak faham kenapa org ramai marah. Org bukan marah dia balik kampung. Yg org marah tu dah kenapa ko pi merayap satu Kelantan sebelum balik rumah utk self quarantine.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
apahal memaafkan netizen/org??? bkn ke dia yg patut minta maaf...

zaman la ni, ramainya manusia perasan maksum... konon2 org lain yg berdosa pd dia...

camni punya perangai, kalo seluruh darah daging kaum keluarga dia kena covid19 pun iols tak kesian, termasuk dgn baby yg blm lahir tu..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:45 PM | Show all posts
bungarose replied at 23-5-2020 04:28 AM
Dia singgah mane u
I tertinggal part nih
Patut malaysians marah...

Singgah rumah nenek atuk belah laki. Singgah rumah mak mentua, singgah pasar tempat mak dia kerja. Baru balik rumah. Skrg ni kampung tempat dia tinggal pun kena administration lock down. Hah!! amik orang. Beraya dlm rumah je. Dah tak blh beraya ke sana sini berhuha huha gara gara mak buyong. Mak buyong dan laki pula beraya di wad covid sambil mkn rendang & ketupat. Rasainlah korang. Nak sgt balik kampung

Pasar yg dia pergi tu terpaksa disanitasi. yg mana ada kontak rapat dgn minah ni diseru utk buat saringan
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:46 PM | Show all posts
aint replied at 23-5-2020 12:42 PM
apahal memaafkan netizen/org??? bkn ke dia yg patut minta maaf...

zaman la ni, ramainya manusia p ...

Perangai umat Melayu skrg, acah acah dia teraniaya. Seolah olah dia suci bersih dr segala dosa. Pdhal klu ada kematian melibatkan cluster ni, secara tak lgsg deranglah yg sd jd pembunuh.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:48 PM | Show all posts
annehuda replied at 23-5-2020 11:10 AM
Kes baharu di Mempaga dan Manchis

BENTONG 23 Mei - Bentong merekodkan dua kes baharu COVID-19 men ...

patut di uar uarkan. Sebab nak bagi kesedaran kepada orang ramai. Jgn di pendam begitu saja cerita begini.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:51 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 23-5-2020 12:48 PM
patut di uar uarkan. Sebab nak bagi kesedaran kepada orang ramai. Jgn di pendam begitu saja cerita ...

yg i terbaca org kawasan you dok rentas? negeri ke? i baca thread  sebelah ada yg cakao barangkali depa ni peram surat kebenaran rentas negeri , kot ? i pun tak tahu ini boleh berlaku? do u think so ?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:55 PM | Show all posts
Edited by Peterpan17 at 23-5-2020 12:56 PM
mbhcsf replied at 23-5-2020 12:51 PM
yg i terbaca org kawasan you dok rentas? negeri ke? i baca thread  sebelah ada yg cakao barangkali ...

ya, jiran aku baru pindah dec last year. Dia nurse orang Kelantan kerja KL. Tak sure nurse kat spital mana. Dah hilang balik kampung. Aku tak tau bila dia cabut pulang kampung. Tak perasan smp wife aku tegur kereta family tu dah takde di parking lot. Smp hari ni. Rupanya dah cabut pulang kampung. Jiran  Kelantan kat unit atas yg bagitau derang dah cabut.

Yg peram surat kebenaran tu aku tak pasti. Tp ada gak forumer tulis dlm forum ni kata nurse KKM dr JB salahguna kedudukan nurse cabut balik kampung ke Terengganu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:07 PM | Show all posts
jerungmanja replied at 23-5-2020 09:10 AM
Rasanya statement mak pompuan ni yg kata ada surat kebenaran

Bohonglah dia ada surat kebenaran. Dr Noorhisham sd keluarkan surat pekeliling mengarahkan para doktor tidak mengeluarkan surat kebenaran utk ibu ibu yg nak bersalin kat kampung. Surat tu bertarikh 3/4/20. Pastu aku baca kat fb tu, spital swasta pun sd buat benda yg sama. Takut klu ada kes apa apa derang kena balik. So minah ni dpt surat kebenaran dr siapa?? hantu?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 23-5-2020 12:42 PM
Maksud ko cikki mak buyong ni?? Bukanlah. Dia bukan nurse. Takde info dia kerja apa. Tp nampaknya  ...

Kalau X silap mak buyung tu housewife..sbb ada dgr dlm tv kkm syak dia jangkit drpd laki dia..laki dia je kerja so byk keluar. Dia housewife, unless masa duk kt ampang tu dia ada gi jalan shopping merata mgkn lah dikira sporadic case
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:10 PM | Show all posts
Ko tengok link ni. Scroll down tgk surat pekeliling yg aku cite td @jerungmanja

https://www.facebook.com/rusyainie.ramli/posts/10222037565118805
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:11 PM | Show all posts
matchstick replied at 23-5-2020 01:08 PM
Kalau X silap mak buyung tu housewife..sbb ada dgr dlm tv kkm syak dia jangkit drpd laki dia..laki ...

aku tak rasa sporadic. Tgk gaya laki bini ni, takde rasa bersalah langsung merayau sana sini. So mgkn dpt dr laki dia bekerja di luar selalu atau pun dpt time merayap. Ko tengoklah berapa byk young parents yg heret anak ke sana ke sini tanpa rasa takut dan bersalah. Ke supermarket, ke mall. Smp aku rasa nak penampor sekor sekor
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Khai bahar pun bole terlepas rentas negeri dari selangor ke perlis balik kampung..musykil aku
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kelantan dah green zone tetiba jd gini....hmmm

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list