Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5067
View
162
Reply

[Tempatan] Ibu hamil Covid maafkan dan halalkan semua kecaman warganet

 Close [Copy link]

Author: intercurrent    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-5-2020 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekiranya saya tahu dia positif Covid-19 sebelum pulang ke kampung. Pasti saya tidak akan membenarkan dia bersalin di Kuala Krai,

Maksudnya boleh je ko usahakan utk bini ko beranak kt ampang tu kan..tapi mengada pilih jalan senang hntr bini balik kampung. Kalau bini ko belum lagi tested positive covid sampai hari ni dah tentu la ko rentas negeri lagi sekali utk balik beraya tapi dgn alasan nk balik tgk bini beranak kan...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-5-2020 11:42 PM | Show all posts
Mmg saje2 buat x faham ke orang marah pasal ape.
Ko nk beranak kat Filipina sekali pun, xde sape kisah.
Tp yang MENYINGGAH tu pasal ape.
Bukan singgah beli barang ke, guna tandas ke.
SINGGAH MAKAN and TIDUR.
Tu yang orang marah.
Dan2 nak salahkan orang kecam menyebabkan kemurungan.
Abis kalau korang singgah tu menyebabkan jangkitan xpe pulak ke?
Yes, x sape mintak dijangkiti, semua faham tu.
Tapi orang tmpt ko singgah2 and kontak2 seterusnya tu pun xnk dijangkiti jgk.
Tolong hadam tu ye.
Jangan nk play victim sgt
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Smlm mak, hari ni lakinya pulak
Tinggi betul ego memasing, dah tau sendiri salah pun x nak mengaku lg. Acah2 mcm depa pulak mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin rakyat malaysia pakat buat satu kenyataan media yg Kita takkan memaafkan dia sefamily.  Baru Adil..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
tipikal..dia tak salah ye, dia yang memaafkan
jijik
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:01 AM | Show all posts
Laki dia positif ke negatif?  Katanya hari tu bini jenis duduk rumah je.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Selagi ada pembela yg acah2 hati suci... Mereka tetap in denial
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 22-5-2020 11:17 PM
lorr xhabis2 ke thread psal cikki sskjp ni...lps ni thread  ayah dia plk memaafkan netz,lps tu mak d ...

Nanti thread baby dia pulak yg maafkan kita
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak memasal nak memaafkan org ape hal..hangpa laki bini la mintak maaf duk merentas sebar sana sini..xpaham aku
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:09 AM | Show all posts
new norm...

ko salah...
ko juga maafkan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Terbalik kod abis, spatutnye diaorg lh kena mintak maaf sbb penyebar, mmg selfish lh mnusia nih, kalu gitu lh ibarat org y bhutang pulak y halalkn kpd y beri hutang bknnye pnghutang byr hutang...y wat salah memaafkn org x bersalah...penin jap
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Wah... mulianya beliau tak nak pahala free

Lepas ni netizen sambung kecam jgn decline lagi pahala tu ya... kot nanti kat padang mahsyar kurang sikit point boleh gak wat top up
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Majoriti dah kerja masa PKPB ni. Bukan kau sorang. Lagipun technician TM bukan mcm TNB.
Mengada jer lebih...anak nombor 2 pun gigih nak bersalin kat kmpg.....ke, laki yg malas nak jaga bini & anak-anak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Kini anda tidak perlu lagi risau memakai mask terlalu lama!
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 22-5-2020 10:59 PM
Patut mereka sekeluarga yang minta maaf. Sepesen je dengan patient 136 dan ahso rhb. Play victim.

Memang sepesen la.. Sama2 selfish, sama2 play victim, sama2 taknak mengaku dah menyusahkan banyak pihak.. Paling hebat sekali - sama2 bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
~boolean replied at 22-5-2020 10:53 PM
dia pula yang memaafkan..

patutnya dia yang minta maaf..

Hahahaha.... Pelik bin ajaib. Orang lain yang menjadi mangsa tak boleh balik kampung disebabkan dia, alih2 dia memafkan semua orang.... Adushhhh, Tak faham apa dalam fikiran dia.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
akies replied at 22-5-2020 11:03 PM
Salah diri sendiri.
Patutnya ko minta maaf pd ore kelate tu semua.
Tk pasal2 tukar jd zon kuning.

Bukan orang Kelate je. DS Ismail kan dah tarik balik rentas negeri bagi seluruh negara. Ke I silap?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
imanmariam replied at 23-5-2020 12:04 AM
Nanti thread baby dia pulak yg maafkan kita

Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Play victim..hoii psl hang berdua la rentas negeri terus tak dibenarkan..bengong
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
laki dia ni positif ke negatif covid? kalo isteri je positif...dr mana isterinya dapat?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list