Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
1557
View
45
Reply

[Tempatan] Minyak RON 95 masih bawah 3 amas: mintak pencerahan puak myvi/saga/city kenapa korang isi ron 97

[Copy link]

Author: baghal_bortuqal       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-5-2020 12:28 AM | Show all posts |Read mode
Edited by baghal_bortuqal at 23-5-2020 01:00 AM

Baghal naik beskal pegi petronas nak pam angin tayar.

Baghal nampak pemilik kereta mampu milik gegeh isi minyak handel hijau sbb minyak morah katanya.


Cuma Baghal moskil: banyak sgt kewwww duit korang dok isi ron97 utk saga/city/maibi neh seme bila yg pakai s-class pon aman2 jah isi pam kuning?
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-5-2020 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Asalkan diorang x pinjam duit si baghal utk isi minyak hijau tu apa salahnya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2020 01:01 AM | Show all posts
matchstick replied at 23-5-2020 12:47 AM
Asalkan diorang x pinjam duit si baghal utk isi minyak hijau tu apa salahnya

jilake punya posting. takleh nak jawab  
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
teringin nak isi Petron RON 100
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Harusla banyak
Bulanan kete murah
Banyakla duit lebihannya
Anyway asal tt bitter lain matcham org isi myak hijau tu
G lah isi jg, x yah jeles2
X mahal mana pun skrg ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada je org t20 naik myvi..so mereka mampu la tu kekdahnya ...i isi kuning je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2020 01:05 AM | Show all posts
GigaMom replied at 23-5-2020 01:03 AM
Harusla banyak
Bulanan kete murah
Banyakla duit lebihannya

takdelah bitter.

moskil jah....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2020 01:06 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 23-5-2020 01:03 AM
teringin nak isi Petron RON 100

nanti baghal cuba pinjam mana2 proton saga enjin magma tahun 1993 dan isi ron 100 tu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
baghal_bortuqal replied at 23-5-2020 01:05 AM
takdelah bitter.

moskil jah....

Xyah nak moskil sangatlah..byk lagi oerkarabyg ko boleh moskilkan mcm pasai pa PN dok lantik balik ahli politik as pengerusi GLC..Ada tu mmg tak layak langsung..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:17 AM | Show all posts
naik beskal ada hati sembang pasal minyak ron 95 ,97.. ada basikal sangkut atas pokok mangga rumah sis vokuru
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
baghal_bortuqal replied at 23-5-2020 01:06 AM
nanti baghal cuba pinjam mana2 proton saga enjin magma tahun 1993 dan isi ron 100 tu.

diorg ckp petron RON 100 tu lg ringan jisimnya and mmg super power
aku takut keter aku tetibe kang terbang lak sbb ringan sgt takpun bleh la nk pefeling bawak keter sukan (sport car)
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Pakai Ron 97 bawak geta sedap sket
Lancar jek
Ron 95 ada henjut
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 02:09 AM | Show all posts
Depa tak paham sistem enjin berkerja la tu.. Patut ikut recommendation pengeluar.. Tak silapa aku, benda ni ada kaitan dengan Engine Knocking.. lagi tinggi RON, lagi pantas proses pembakaran dalam kebuk omboh. Silap2 boh RON 97 pada enjin yg suppose guna RON95, jahanam kereta.. Gasket, seal lagi cepat rosak..

Memang la rasa ringan sikit enjin pas isi RON 97.. Tapi berterusan guna, mungkin bahaya.. Selang seli ok ko; 5 kali isi RON95, sekali isi RON 97.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 03:57 AM From the mobile phone | Show all posts
I ok je dorang nak isi Ron berapa pun. Yang tak ok nya bila mana Ko dah tau ko isi Ron 95 Tapi ko pegi pulak kat pump yang ada Ron 97 padahal boleh je ko carik pump yang betul2 ada diesel and Ron 95 je tu. dah la certain2 petrol station kdg2 ada 2 je pump yg boleh isi Ron 97.  Satu hal pulak orang yg nak isi Ron 97 kena beratur padahal pump kosong bersepah lagi tu.  Benda mcm ni pun kdg2 x reti nak fikir dorang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 04:36 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 23-5-2020 01:03 AM
teringin nak isi Petron RON 100

Mmg best 100
Driving lebih smooth dan petrol lebih tahan dr 97
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 05:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Awat pam angin tayar beskal buat kat petrol kiosk? Patut pam kat umah je la..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 06:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Hari tu aku tengok axiah pun guna Ron 97...hehe. ...rupanya harga minyak jatuh. .

Tak boleh ke tt kereta jenis2 yg tt sebut tu guna 97...ada kesan pada enjin ke apa?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 06:20 AM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 23-5-2020 02:09 AM
Depa tak paham sistem enjin berkerja la tu.. Patut ikut recommendation pengeluar.. Tak silapa aku, b ...

Ohhhhh tq pencerahan. ..kalau vios boleh tak guna 97?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 06:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa ni la nak bubuh ron97 penuh tangki sesekali

masa tekan pedal memang boleh terasa sedikit beza pecutan dengan kelancaran enjin
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 06:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt moskil tu zaman ph dulu minyak 'morah' tapi org dok isi ron95. Huhu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list