Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3365
View
101
Reply

[Tempatan] DAP cakap mahadir punca ph tumbang..hahaha

[Copy link]

Author: harizs    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-5-2020 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 23-5-2020 06:08 AM
eh @taikor puji mader ko haha
tu ckp otak tu kasi center.. sibuk sembang psl najib

Setiap parti mesti ade yg tidak sehaluan dan bermasalah. Pendapat Ronnie Liu adalah pandangan peribadi bukan DAP
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-5-2020 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Hidup lg racist ronnie ni? Ingt da selamat ke alam barzakh.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak bila DAP ni hormatkan Tun M? Mereka hanya gunakan Tun M untuk kepentingan mereka je. Tun M tahu semua tu. Sebab tu Tun M letak jawatan, sebagai balasan atas kebiadapan mereka terhadap Tun M. Akhirnya, satu pakatan tergadai.... Padan muka semua.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
primarikey replied at 23-5-2020 03:58 AM
Padan la muka ko ronnie...
Aku suka je tun m jatuhkan krjn PH
Pada aku ni la jasa tun yg plg besar ...

Kan, I pun respect Tun M for that. Tq Tun.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 23-5-2020 06:04 AM
Yg depa pi paksa atuk letak jawatan, nape? Bkn ke atuk dah nasihat jgn paksa dia letak jawatan? Budu ...

Simpan semua ni. Boleh masuk buku sejarah antara keautaan DAP.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
kesian ..  tun buatlah pakatan baru .  dengan parti Dayak ke perkasa ke .  Banyak lagi parti kat mesia ni .  Takpun parti Tupperware . parti gak kan .
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 23-5-2020 09:05 AM
hahaha ..  itu la pasal . Semalam ada baca tun ada 16 mp nak buat come back balik . hahaha ..  nyany ...

Dia bukan nyanyuk. Tp pura2 nyanyuk. Ini ja yg dia boleh buat utk bantu hilangkan kuasa Dapig. Nk tggu lagi 3 tahun confirm mcm2 dapig buat sampai depa kaut semua hak melayu.
Melayu jgn bodoh sgt (bukan ckp kat hang)
Cuba fikir di luar kotak. Knp atok membodohkan diri sendiri dgn statement pusing kepala salah sana sini .mesti ade sebab. Siapa bc doctor in a house mesti faham dia punya thinking
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 02:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Setuju dengan semua point ni. Now reform ke laut n corruption kembali.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 02:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Jelas2 tertulis "pandangan ronnie". Tt buta urop ka?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 03:04 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 23-5-2020 05:03 AM
Perasan.. Salah sendiri tak nampak.. Bangsat2 DAP juga yg dok menyalak mcm anjing gila suruh tun ser ...

Wew, first taim terrjumpe post sarah taip bangsat2 ni, terkezut iols
Nak ot jap, Happy Eid Mubarak for the muslims on Cari
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 04:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Cintakapuri replied at 24-5-2020 03:04 AM
Wew, first taim terrjumpe post sarah taip bangsat2 ni, terkezut iols
Nak ot jap, Ha ...

Mmg dgn komunis.. X boleh nak ckp baik2..terus naik garang.. Wakakakaka.. Selamat hari raya.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 04:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Jgn lupa cerita dgn ank cucu betapa bangsatnya cina dap. Maybe 10% or 5% je cina yg cintakan malaysia. Yg lain semua cintakan china
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 05:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akusukaq at 24-5-2020 05:47 AM

Pertama kali aku berterima kaseh pd tun dan ronnie kerana mengaku salah puak sendiri dan berjaya jatuhkan kerajaan  ph dgn sendiri. bahana fitnah dah makan diri

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 06:26 AM From the mobile phone | Show all posts
ResellerMaxis replied at 24-5-2020 02:37 AM
Setuju dengan semua point ni. Now reform ke laut n corruption kembali.

ko ingat ade atuk tak korup haha
korup tu subur zaman die... haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2020 07:22 AM From the mobile phone | Show all posts
kesian Tun... from hero to zero
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Hnya atuk y dpt jatuh kn dap
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 24-5-2020 04:56 AM
Mmg dgn komunis.. X boleh nak ckp baik2..terus naik garang.. Wakakakaka.. Selamat hari raya.

Dgn komunis nih kena wat cara kasar n biadap...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
vender replied at 24-5-2020 01:13 AM
Dia bukan nyanyuk. Tp pura2 nyanyuk. Ini ja yg dia boleh buat utk bantu hilangkan kuasa Dapig. Nk  ...

Salam ..  Selamat raya AL mubarak .

dalam hal ni saya rasa depa , cina2 ni bukan mahu merampas hak melayu , cuma depa memperjuangkan hak depa . biasa lah tu ,. Tapi takkan lah kalau depa minta lebih ruang dalam pendidikan misalnya , itu kita nak kata  cabar hak melayu . Bukan ke dalam konteks kesejahteraan rakyat , soal mendapatkan accses kepada pendidikan itu sendiri sebenarnya perlu dikira satu keperluan  dewasa ini ?  Pembelajaran UiTM misalnya , yg bahasanya pengantar BM misalnya , bukankah patutnya kita berbangga bilamana anak2 cina anak2 India sama2 mengimarahkan bahasa ini hingga menjadikan bahasa ini sebagai bahasa ilmu ??  Dan lebih lawaknya bila melayu2 ini bagaikan terlompat2 bila terdapatnya tulisan cina diatas nama tanda jalan ??  OMG .  Pemikiran Melayu masih tertinggal rupanya . Mengapa tidak kita sedar bahawa dgn mempelajari bahasa lain bukanlah bermakna hak kita dirampas tetapi sebenarnya pengetahuan kita boleh bertambah . Selain menguasai BM , kita juga boleh memahami BI , bahasa cina , bahasa India mahupun segalanya adalah satu advantage kepada negara kita ??   Begitu juga misalnya didalam pasaran saham BSKL , ASB  ...  kenapa kita berdiam diri atau mengalu2 pembelian rakyat negara luar , tetapi kita jaki sangat kalau cina India mahu sama2 membeli ASB ??  Bukankah setidak2 nya ini dapat membantu kita lebih bersifat secure dari membiarkan ia dimiliki oleh pehak luar ??
Saya mungkin akan menyambung sedikit lagi selepas ini terutamanya macai2 yg mengganggap ini semua agenda komunis , yg bagi saya amat tipikal dek sebab sel2 otak yg tidak bersambung .insyallah kita berjumpa lagi di lain kali dan sehingga itu sekian ..  terima Kaseh . Wassalam .
SElLAMAT HARI RAYA .

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 24-5-2020 07:54 AM
Dgn komunis nih kena wat cara kasar n biadap...

Yap.. Depa ni masa dok hutan.. Seksa jenayah anggota kita yg terkorban..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
forum sebelah.. galak para penyokong dp dok cerca takbir tahun ni


depa ckp... sokongan melayu akan meningkat hanya sebab takbir.. melayu mudah kena sogok dgn taktik ambil hati secara religious

well.. inilah benda yg parti mcm dap tak nampak


asyik pikir dunia je.. sentuhan rohani yg kecil mcm ni lah sebenarnya yg berkesan utk. melembutkna hati rakyat menyokong. pn dgn lebih kuat kagi...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list