Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12
Return to list New
2442
View
36
Reply

[Tempatan] Berita malam sayu:Maut dilanggar pemabuk, 5 beradik hiba sambut 1 syawal tanpa mak ayah disisi

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-5-2020 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih baca..kat ig td ada mamat ni kes sama..bg semangat..start keje umo 8 th nak tanggung adik beradik..

Moga Allah permudahkan urusan adik beradik ni..terus kuat ya adik2
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-5-2020 12:16 PM | Show all posts
apa jadi pemandu mabuk tu ehh?
aku perasan, kalau yg memandu mabuk ni langgar org sampai mati lelagi kalau mangsa melayu..takde pulak  semua org sepakat nak bising2 marahkan pemabuk , lawyer2 pun sama diam senyap sunyi je....
lagi malang kalau tiba tiba pemandu ada kat OKU....hmmmm


Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah.. besarnya dugaan budak2 ni. Hilang tempat bergantung harap.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnya..anak2 kecik lagi. Salam takziah


Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
moga hidup tersiksa la si pemabuk tu..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah.. kau bantulah mrk agar mrk menjd ank yg soleh dan solehah.. berjaya dunia akhirat.. Amiinnn
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 23-5-2020 09:27 AM
pelik plak takde lawyer fight kat court utk kes ni. lagi2 kalau confirm menang dan mangsa meninggal. ...

Jangan la ceta separuh2
Dapat duit ke x.
Masuk penjara x pembunuh ty
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 03:58 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 23-5-2020 03:37 AM
ya ALLAH , murahkanlah dan mudahkanlah serta berilah kekuatan mental dan emosi kepada makhluk MU yg  ...

teringat sy pd rakan baik sy @FOTHER-MUCKER
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
GigaMom replied at 23-5-2020 03:55 PM
Jangan la ceta separuh2
Dapat duit ke x.
Masuk penjara x pembunuh ty

dapat la duitnya siap mintak diskon. dah bagi diskon nak bayar ansuran plak. last2 lawyer kami kata nak diskon byr skaligus/byr ansuran takde diskon. rs dia byr skaligus.
pakcik tu masuk penjara 2/3 thn kot. lepas dpt result lagi skali bini dia mai hamun mak iols.inform lawyer terus dpt perintah mahkamah takleh dekat around 5m kot dari mak i. mak i dah la tua pergi court pun tak pernah ms kes bicara.geram plak teringat makcik tu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
x dpt bygkan kecik lagi dh merasa bangun pagi raya mak pak dh xde .. nk bercerita bermanja pun xde
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 23-5-2020 11:37 AM
ya ALLAH , murahkanlah dan mudahkanlah serta berilah kekuatan mental dan emosi kepada makhluk MU yg  ...

aminnn yarabbalalamin
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnya tgk lebih2 lg yg paling kecik boy tu duduk tgh2 ats kerusi dkt kubur ibu ayah. ya Allah dik comelnya kamu

Semoga 5 beradik yatim piatu ni mendapat pembelaan yg setimpal dan pemabuk yg melanggar pun mendapat hukuman yg sewajarnya nyawa ganti dgn nyawa wehhh
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah. Moga kerajaan baru cepat2 laksanakan hukuman berat ke atas pemandu mabuk. Dodol pelik kenapa kat medsos x panas isu ni walhal time kerajaan lepas berpusu2 ummah nak jihad berperang dgan pemandu mabuk.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 09:26 PM | Show all posts
Edited by ikanmasin at 23-5-2020 09:28 PM

kalau mmg disabitkan bersalah ptt kene tanggung anak2 arwah ni sbb kehilangan ibu bapa..biar tanggung sampai besar..kesan besar tau pd anak2 arwah ..baru serik tak nak mabuk..boleh jadikan pengajaran pd yg lain2 tu..kaki belit sungguhlah kesannya tgk lah atuk nenek jg lah yang tanggung anak2 ni pl..dgn kehilangan ibu bapa lg kesedihan yg tak terkata...semoga anak2 ni dipermudahkan dan dimurahkan rezeki...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Netizen xnak viralkan kes ni ka? Biar kerajaan pandang serius trhadap pemandu mabuk..dah mabuk bunuh orang...dah tu mungkin kaki gaduh jugak
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya allah kesiannya. Moga dpt hukuman setimpal ye pemandu mabuk.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kucingkecik at 23-5-2020 10:07 PM





Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list