Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1034
View
17
Reply

Juadah aidilfitri 2020~

[Copy link]

Author: sharleysha    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-5-2020 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by sharleysha at 23-5-2020 03:27 PM

Raya 2020 semestinya tak semeriah seperti tahun2 sebelomnya..
Ramai antara kita yang pasti akan berjauhan dengan famili dan ibubapa tersayang esok namun apapon kita terpaksa redho atas ujian yg berlaku sekarang..
Ai sendiri pun beraya diperantauan jek ni
Apapon hidup perlu diteruskan..
Raya perlu diraikan walaupon secara bertutup jek..
Mari berkongsi menu raya uolz
Resepi dan gambar berkaitan dialu-alukan
lemang2-600x320.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-5-2020 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun slh sorg yg beraya sorg2 di perantauan tahun ni. Walaupun sorg, still meraikan raya kan. So aku plan buat juadah ni je esok

roti jaal 2.JPG

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 09:18 AM | Show all posts
Edited by sfrnna at 24-5-2020 09:21 AM

i beraya di perantauan. takda apa pun. hanya makan ketupat segera.  Kalau kat rumah parents selalu raya pertama ni buat lontong (i suka kalau ada cendawan hitam dgn bunga lily kering tu) selain menu2 wajib lain (rendang etc.).. family kawan i ada yang buat laksa.. tak pun soto. Uols share la.. i suka tgk org masak sedap2. lain family, lain menu special diorang kan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Kita beraya di perantauan jugak..ada menu lemang, rendang daging, mee sup, biskut raya..dahlia, bangkit cheese dan tart nenas. Semua beli. Rendang buat sendiri. Tak de buat apa pagi raya...dah dua kali makan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ade ni je..pg td pgi cari lemang tp abis pulak..ketupat nasi dgn rendang..i x suka ketupat nasi..lebih baik mkn nasik je terus..
20200524_122556-1.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku baru masak kari ni. Roti jala lak pasni. Ada la konon nak buat kek dan biskut simple je tp takde mood la pulak. Kena tunggu mood dtg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah berbelas tahun x makan ketupat, lemang etc. Nak kata rindu x jugak. X suka rendang but kita boleh makan a big pot of lodeh. Buat lodeh bila teringin aje. Bila duduk diperantauan ni, u make the best out of it. Hari ni nak buat kuih semperit. Just to remind myself I am celebrating Eid today.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 04:18 AM From the mobile phone | Show all posts
As usual rendang ayam dan daging kuah kacang dan masak lodeh but thn ni iols nak buat nasi bukhari sempena kengkwn nak datang tgh tengok resepi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ellez at 25-5-2020 04:57 PM

Menu Raya
CollageMaker_20200525_111201395.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2020 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
tahun ni tak jumpa lontong..kalau tak balik semayang raya hadap lontong dulu..sebab makanan lain dah banyak.masak banyak2 nanti sape nak makan pulak kan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2020 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
iols order raya set dari Majestic KL

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2020 10:58 AM | Show all posts
juadah.jpg

juadah 1st hari raya
ketupat aje xde dlm gambo tu


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2020 11:45 AM | Show all posts
salam aidilfitri kpd semua.
i xberaya pon sbb kena kerja & anak pon ade di umah uncle die di klang.
so mkn sorg2 je la even masak byk sbb bwk ke tmpt kerja skali.
1st raya.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2020 01:37 PM | Show all posts
takayama replied at 28-5-2020 10:58 AM
juadah 1st hari raya
ketupat aje xde dlm gambo tu

Sedapppnya..meriah ...banyak makanan
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2020 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
rainbowrainz replied at 24-5-2020 08:18 PM
As usual rendang ayam dan daging kuah kacang dan masak lodeh but thn ni iols nak buat nasi bukhari s ...

Tq momod muashhhzzz
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Selalu Raya masak dengan mak and abah. Tolong kat dapur.
Since dah tak boleh rentas negeri. I pun masaklah sorang kat dapur. Ketupat segera, rendang daging, kurma daging,ayam masak merah, lodeh. Masak banyak bagi kat jiran.
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
TQ mods trunks & eileen80. Selamat Hari Raya
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Terima kasih mod eileen80
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list