Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1298
View
16
Reply

[Tempatan] Hari Raya Pertama 24 Mei. Kes baharu 60. NAIK SEMULA

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-5-2020 04:34 PM | Show all posts |Read mode
Status terkini COVID-19 setakat 24 May 2020

Jumlah discaj baru: 33
Jumlah kumulatif discaj: 5,945 (82.0%)

Jumlah kes baru; 60
Jumlah kumulatif: 7,245
Jumlah kes aktif: 1,185
Jumlah kematian: 0
Jumlah kumulatif kematian: 115 (1.60%)

Jumlah kes di ICU: 9
Pesakit intubated: 4

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 24-5-2020 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak sangat kes non warganegara.. Especially dekat dti.. Lesson learnt. Lepas ni jumpa pati, tangkap n terus deport ke negara diorg. Biarla negara masing2 yg uruskan
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak ikut jejak langkah singapore ni. Byk kes warga asing...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 05:05 PM | Show all posts
naik turun naik turun..ngn fikir lain
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2020 05:23 PM | Show all posts
60 kes Covid baru hari ini:
- 7 kes import (jangkitan luar negara dan telahpun dikurung sebaik sahaja tiba);
- 33 warga asing yg sudahpun ditahan di Depot Tahanan Imigresen Semenyih dan Sepang;
- 20 penularan tempatan di luar kawasan dikurung (11 warga asing dan 9 warga Malaysia)
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
mis_j_alexanda replied at 24-5-2020 05:05 PM
Nak ikut jejak langkah singapore ni. Byk kes warga asing...

as long as tak mendadak, dah still icu bleh cover no issue.. kite hdp gini sampai next year
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Tangkap dan terus deport ke negara asal.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2020 05:30 PM | Show all posts
COVID-19: Kluster baharu DTI Sepang


KUALA LUMPUR: Kes baharu COVID-19 yang dicatat di seluruh negara hari ini menunjukkan peningkatan kepada 60 kes atau sebanyak 25 peratus, berbanding 48 kes semalam.

Sebanyak 53 kes daripada keseluruhan kes baharu COVID-19 yang dicatat setakat jam 12 tengah hari tadi dikesan berlaku secara penularan tempatan yang mana 33 kes membabitkan bukan warganegara Malaysia.

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, berkata 27 kes membabitkan bukan warganegara itu merangkumi individu yang ditempatkan di depoh tahanan imigresen (DTI) di Semenyih, Selangor.

"Enam kes membabitkan kluster baharu di DTI dekat Sepang," katanya dalam kenyataan, hari ini.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin banyak pulak kes melibatkan bukan warganegara.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Coppp.. Aku x jumpa infografik utk jumlah pesakit ikut negeri.

Soalan... Kedah 1 @ 2 pesakit?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak g raya mana pun, walau ade yg ajak. Serba salah laa nk g umah orang.

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
9 warga malaysia tu dari mana dapat jangkitan..x serik2 lagi kluar kesana sini
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 24-5-2020 05:30 PM
COVID-19: Kluster baharu DTI Sepang



Bakalan no 2 singapore. Bikin sakit hati...banyak2 yg dijangkiti,  yang dlm rawatan 90% pendatang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2020 08:24 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 24-5-2020 05:24 PM
as long as tak mendadak, dah still icu bleh cover no issue.. kite hdp gini sampai next year

Yup. X kisah byk kes warga asing tp dlm situasi terkawal it's okay. Contohnya kat dti tu....
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
mis_j_alexanda replied at 25-5-2020 06:04 PM
Yup. X kisah byk kes warga asing tp dlm situasi terkawal it's okay. Contohnya kat dti tu....

so jgn la gigih nak beraya. takde feel
raya pun tak ziarah tak blk kg. berkorban skali pun susah sgt
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 25-5-2020 06:06 PM
so jgn la gigih nak beraya. takde feel
raya pun tak ziarah tak blk kg. berkorban skali pun susah  ...

Kena tunggu 2 minggu lg. Kluster raya akan ada ke x...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list