Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
770
View
21
Reply

[Tempatan] Penangan COVID-19. Hotel empat bintang Sheraton Hotel tutup

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-5-2020 05:27 PM | Show all posts |Read mode
Sheraton Hotel in Sandakan to shutter operations
May 28, 2020 @ 3:33pm



KUALA LUMPUR: The four-star Sheraton Hotel in Sandakan, Sabah, is to shutter its operations soon.

While Covid-19 was not cited as a reason for the impending closure, it has been stated that it was due to a sharp decline in products and services in the hospitality industry.

The hotel's general manager David Scully in a letter to his employees said the services of all the hotel's staff will be terminated with effect from May 31.

"This termination has nothing to do with the performance of individual employees," he said in the letter sighted by the New Straits Times.

Scully said prior to the decision to close down the hotel, the management had explored many alternative avenues to reduce financial losses and this included terminating the services of its contract workers.

"Sadly, these efforts did not reduce the financial strain on the company and we are left with no choice but to terminate all our employees and close the hotel," he said.

Four Points by Sheraton Sandakan boasts 299 rooms and is situated on Sandakan's waterfront overlooking the Sandakan Bay.

Meanwhile, Scully also said that all renumeration and termination benefits will be made out to the affected employees based on Sabah's labour laws.

"We ask that you return all company property to the Human Resources Department.

"The hotel is obliged to withhold any payments being owed to you in the event that the said property is not returned," he added.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-5-2020 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Sayangnya hotel lawa2 kena tutup gitu je.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2020 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh man nk tutup?tmpat kami sefmly bercikcur..my kids luv their infinity pool...so sad
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 11:26 PM | Show all posts
Setiap minggu dengar beritu Hotel sudah mula tutup bisnes, semoga kesemua anggota pekerja disektor perhotelan dipermudahkan segala urusan
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 12:03 AM | Show all posts
Bukan kah Maxis dah buka thread ni beberapa hari lepas.

I speku TT ni bukan seorang forumer but a team of troopers sebab (perasan tak?) :

1. Banyak giler buka thread
2. Kecuali 1 atau 2 post, mereka jarang mengambil bahagian dalam perbincangan
3. Sesekali ada benang yang anti PH oleh seseorang
4. Akan ada seorang dua yang terlepas pandang thread panas sbb baru masuk shift (dalil lemah)

siapa tak setuju sila tekan like




Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Nahnukutu replied at 30-5-2020 12:03 AM
Bukan kah Maxis dah buka thread ni beberapa hari lepas.

I speku TT ni bukan seorang forumer but a ...

dah sah2 la TT ni porumer zaman tok kaduk..tengok la dah level apa

pelik2 porumer baru skang ni..semua dia nak tuduh cyber trooper..korang ingat orang tade keje duk berkuntum kat porem 247
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 12:35 AM | Show all posts
MeghanK replied at 30-5-2020 12:09 AM
dah sah2 la TT ni porumer zaman tok kaduk..tengok la dah level apa

pelik2 porumer baru skang ni ...

uols ingat cyber trooper ni baru wujud ka?

uols sendiri yang kata mana ada seorang manusia yang boleh berkuntum kat forum macam TT ni. That's Point #5 terima kasih.


Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Nahnukutu replied at 30-5-2020 12:35 AM
uols ingat cyber trooper ni baru wujud ka?

uols sendiri yang kata mana ada seorang manusia y ...

iols tak kata pulak cyber trooper baru wujud..uols tak paham bm ke
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 12:42 AM | Show all posts
Nahnukutu replied at 30-5-2020 12:03 AM
Bukan kah Maxis dah buka thread ni beberapa hari lepas.

I speku TT ni bukan seorang forumer but a ...

haiyo dek..komen makan diri ke ni..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 30-5-2020 12:40 AM
iols tak kata pulak cyber trooper baru wujud..uols tak paham bm ke

iols okay je faham uols punya BM.

Sedih uols x faham iols punya BM. Dia org lama tidak bermaksud bukan trooper sebab trooper telah wujud longer than we thought.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 30-5-2020 12:42 AM
haiyo dek..komen makan diri ke ni..

Kenapa makan diri pulak?

Sekadar menyatakan pendapat peribadi. Semua orang bebas berhipotesis asal kan tak paksa org ikut. Nak percaya kuda boleh terbang pun terserah kan?

Nak kecam iols silakan. More and more proof will come out. Berhipotesis bukan dosa, kecam orang maybe.


Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni tempat jemin semburit kan? Mmg suweyy kot...haha
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 30-5-2020 12:09 AM
dah sah2 la TT ni porumer zaman tok kaduk..tengok la dah level apa

pelik2 porumer baru skang ni ...

Entahnya. Si RND ni dah berjanggut dok melangut kat CI ni.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Nahnukutu replied at 30-5-2020 12:03 AM
Bukan kah Maxis dah buka thread ni beberapa hari lepas.

I speku TT ni bukan seorang forumer but a ...

Hahaha sian abe R2D2 kena cop cybertrooper... R2D2 ni pemberita kat CI okey. Tanpa dia ketinggalan lah kita isu2 latest. R2D2 di kelas tersendiri kowttt wakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Nahnukutu replied at 30-5-2020 12:03 AM
Bukan kah Maxis dah buka thread ni beberapa hari lepas.

I speku TT ni bukan seorang forumer but a ...

Ni thread ke3 iol rasa. @totokreturn pun ada buka topic ni. Mungkin tajuk berbeza dan menyebabkan terlepas pandang. Iol pun selalu je buka thread dah ada. Sebab dah search mcm xde.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-5-2020 10:40 AM | Show all posts
asal bukak thread awal je dicop cybertrooper
korang perasan ke tak
wartawan CI
berita hari ni
esok atau lusa baru bukak thread
ni dh jadi macam edisi berita cetakan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-5-2020 10:42 AM | Show all posts
aku dh search
tak jumpa pun tajuk Sheraton Hotel tutup
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Atata replied at 30-5-2020 10:33 AM
Hahaha sian abe R2D2 kena cop cybertrooper... R2D2 ni pemberita kat CI okey. Tanpa dia ketinggalan ...

Ok lah mungkin trooper tu tak tepat sbb bunyi mcm jahat negatif.

Yang pasti beliau bukan poremer santai2 mcm kita.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 30-5-2020 10:40 AM
asal bukak thread awal je dicop cybertrooper
korang perasan ke tak
wartawan CI

Buat sumpah laknat bang, hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni baru The Trooper

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list