Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
1442
View
46
Reply

[Tempatan] Hadiah Syawal Hari Raya dari Perikatan Nasional - Harga minyak terus dinaikkan!

[Copy link]

Author: Knights    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-5-2020 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode

Harga RON97 dan RON95 naik 5 sen, diesel naik 10 sen
Bernama

Diterbitkan sejam lepas
Dikemaskini sejam lepas


A
+
A
-
Harga runcit petrol RON97 dan RON95 masing-masing naik lima sen seliter manakala diesel naik 10 sen seliter bagi tempoh 30 Mei hingga 5 Jun 2020.

Menurut Kementerian Kewangan dalam kenyataan hari ini, berdasarkan penetapan harga runcit produk petroleum secara mingguan, menggunakan formula Mekanisme Harga Automatik (APM), harga baharu RON97 pada RM1.73 seliter; RON95 RM1.43 seliter dan diesel RM1.61 seliter.

Kenaikan itu disebabkan peningkatan harga minyak yang diproses, selari dengan kenaikan harga minyak mentah dunia.


Kerajaan akan terus memantau kesan perubahan harga minyak mentah dunia serta mengambil langkah yang bersesuaian bagi memastikan kebajikan dan kesejahteraan rakyat terus terpelihara, menurut kenyataan itu.

- Bernama

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 29-5-2020 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
biarlah harga minyak naik dan terus naik
janji bukan ph yang perintah

- seman bin usman
felda parit sulong
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 09:06 PM | Show all posts
zaman pakatan jubor peliwat minyak pun bukan turun. alahai nak bodohkan rakyat.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Okler
Dulu i bayar 2.7 selitre okay
Sekarang naik 1.73 pun keret bukan g maner2 pun
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Syukur, janji bukan dapig.
Klu skrg dapig pegang, mampus cecah 5 hinggit dah
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Lor.. Hadiah hari raya dari PAKATAN HARAMJADAH adalah COVID-19..sebab PHAMJAD habis kami tak boleh raya..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 09:28 PM | Show all posts
yang masa turun tu apa? bala?
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Oklah. Itu tanda ekonomi semakin pulih.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 09:40 PM | Show all posts
soooo
masa PH memerintah ada ke minyak turun hanat.....
sembang cam hanat........
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Knight.... jaga la reputasi you tu... Carik la tajuk serius sikit kalao nak plot twist punnn..

You ada nama kat dalam porem nih..

Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Kan bagus, boleh bantu tingkatkan balik ekonomi setelah PHundek tukar kebergantungan ekonomi kat minyak.
Dulu suh sekat pelancong china tak nak. Dah covid merata2 smpi foreign workers pun kena. Pastu suh kerajaan PN tanggung plak tu.
Foreign workers tu byk kaum mana yg ambik bekerja sbb kedukut nk byr gaji mahal kat local klu bukan kaum DAP?
Konon bising diorg bayar tax byk. Eehh.. Aku pun byr tax la
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa PH perintah..harga minyak seduit pon tak turun..naik,naik..naik
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
susahlah nak cakap dgn org bodoh ni
ahh malas la aku nk komen psl rege minyak ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekiranya harga kembali sama seperti masa PH pun,

bila penentuan harga difahami dan rakyat tau kerajaan tak menipu, semua boleh terima

itulah situasi sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah tanda2 ekonomi makin pulih
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 29-5-2020 01:25 PM
Lor.. Hadiah hari raya dari PAKATAN HARAMJADAH adalah COVID-19..sebab PHAMJAD habis kami tak boleh r ...

Kalau  ada butang like, aku bagi 1000 like
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
GincuPurple replied at 29-5-2020 11:02 PM
Kalau  ada butang like, aku bagi 1000 like

Geram juga..walaupun aku x berhari raya.. Tpi kesian kat semua yg ada keluarga menunggu kat kmpg utk beraya bersama.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 12:00 AM | Show all posts
wow 10 sen terus..... rasanya seminggu ni mendatar je oil price
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekurang2nya dapat juga merasa petrol kurang drp RM1.50 seliter masa zaman pn...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak hanya minyak, rega ayam ikan melambung naik sejak  dekat Raya dulu. Raya zaman PH ayam 6inggit sekilo. Zaman PN dah hampir 9inggit. Prihatin pala habah dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list