Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
2476
View
68
Reply

[Tempatan] Food Panda rasis , tak hormati bahasa kebangsaan

 Close [Copy link]

Author: sdin3269       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-5-2020 07:43 AM | Show all posts |Read mode

Foodpanda rasis, tak hormati penggunaan Bahasa Melayu. Ni yang di katakan , syarat2 bekerja ble to communicate in mandarin.  

Pengurusan patut lebih bertanggungjawab


https://www.facebook.com/regimen ... ts/2985482201520017
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 30-5-2020 08:07 AM | Show all posts

IMO tak perlu lah komplain itu ini. Kalau orang Melayu mampu buat bisness yang boleh mengantikan foodpanda sila buat.

Tak kan satu Melayu pun tak ada nak bagi persaingan kpd foodpanda ni?


Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 08:12 AM | Show all posts
melayu jugak berbondong2 sokong bisnes2 macamni .. runner theyols pun ramai melayu...
memang mengundang untuk di boikot nampaknya... tapi kalau boikot abang2 runner melayu tak boleh cari makan la pulak nanti
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Yes..sangat racist kot dah lama diketahui
Aku paling tak suka melayu kerja dgn diorg. Memang dikakikan org melayu
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Foodpanda ni sape punya?zaman pkp ni mencanak2 laa bisnes dia siap leh buat iklan kat tv
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 08:21 AM | Show all posts
apa lagi boikot je la
tapi org melayu terlalu lembik.... dulu kalah dengan mcd....skrg kalah dengan jakel

padahal ada je bungkusit
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 30-5-2020 08:07 AM
IMO tak perlu lah komplain itu ini. Kalau orang Melayu mampu buat bisness yang boleh mengantikan f ...

Org kita mana nak THINK BIG?....jadi runner aja yg sebati..no brainer tasks. bila ditegur kerja yg tak bermaruah, meroyanz.

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kat kl ni ada bnyk food delivery kan..
Selain fp,iols suka juga oder grab food dan delivereat(tp ni kdg2 lps sejam bru kol gtau food x available ni mls nk oder kdg)
Sejak iols kenal fp thn 2015/2016,baru skli je penah jumpa sorg rider yg bg iols xpatut sgt setakat jd rider je..
Haish
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Kelakar ekkk...buat biz kt malaysia tp cust svc x reti kecek BM...since die x reti kecek BM, pekata ramai2 gi kutuk die dlm pelbagai loghat...lol
Nk tgk cemana reaksi dia lol
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
kalu foodpanda buat cawangan kat Jepun, dieorg nak rider yg boleh mandarin jugak ke
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan foodpanda jekk. Byk je company mcm ni kann
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 30-5-2020 08:07 AM
IMO tak perlu lah komplain itu ini. Kalau orang Melayu mampu buat bisness yang boleh mengantikan f ...

Mahal sis,ta setanding foodpanda ..selalu bg voucher..hahaha..mlayu nak untung tp servis ta jge..kalau ubh skit perangai maybe i support
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:35 AM | Show all posts
mh17 replied at 29-5-2020 05:28 PM
Mahal sis,ta setanding foodpanda ..selalu bg voucher..hahaha..mlayu nak untung tp servis ta jge..k ...


Yang aii terkesan (aceh ceh terkesan tu) time budak perempuan foodpanda kena tendang dan riders kena tangkap. Company tak ada membantu pun utk bela nasib staff. Contoh bagi khidmat guaman ke, bagi press conf utk minta polis menyisat etc.



Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 30-5-2020 09:35 AM
Yang aii terkesan (aceh ceh terkesan tu) time budak perempuan foodpanda kena tendang dan riders  ...

Yess exactly. Pookey la FP
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
kelapaparut replied at 30-5-2020 09:18 AM
kalu foodpanda buat cawangan kat Jepun, dieorg nak rider yg boleh mandarin jugak ke

Xde requirement mandarin pun. Cuma dia guna english.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:37 AM | Show all posts
Pellegrinos.. replied at 29-5-2020 04:23 PM
Org kita mana nak THINK BIG?....jadi runner aja yg sebati..no brainer tasks. bila ditegur kerja yg ...



Buat sementara elok lah runner ni berkerja di pasar borong. RM$80 ringgit sehari. Cukup masa balik rumah. Kalau jadi rider terkejar kejar mengejar waktu ...kena langgar, pening dgn pengorder yang lambat turun, yang kedekut bagi tips etc.


Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 30-5-2020 09:07 AM
Kelakar ekkk...buat biz kt malaysia tp cust svc x reti kecek BM...since die x reti kecek BM, pekata  ...

Most probably dia outsource support mereka. Sebab food panda ni top gak di india. Mungkin mereka guna centralize customer service di india utk beri perkhidmatan terbaik.

Tbh kalau iol compare customer service food panda n maxis. 2 2 guna ruang chat yang disediakan di app masing masing. Support food panda much better. Xyah nak tunggu no giliran ar apa bullshit. Haha
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:40 AM | Show all posts
KIM.K replied at 29-5-2020 05:36 PM
Yess exactly. Pookey la FP



lol kamu mencarut puas aii fikir kebendanya lah perkataan itu.


Selamat Hari Raya -

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 30-5-2020 09:37 AM
Buat sementara elok lah runner ni berkerja di pasar borong. RM$80 ringgit sehari. Cukup masa b ...

Kalau kerja kt pasar borong, mana ada thrill? tak boleh jadi mat remp it....cilok cilok dlm traffic.? its damn hard work kerja kt pasar borong tau..mana ada ruang nak melingering?

haaaaaaaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list