Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
3092
View
15
Reply

Bront Palarae Kritik Ahli Politik Rakus, Tak Sedar Diri

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-6-2020 10:42 AM | Show all posts |Read mode





Kemelut politik di Malaysia bukan sahaja dirasai oleh golongan marhein, namun memberi impak terhadap artis juga. Namun, ianya jarang diperkatakan anak seni dengan alasan ia di luar bidang kuasa mereka.



Namun, berlainan dengan aktor Bront Palarae yang telah beberapa kali menulis kritikan sosial terhadap sistem politik negara. Terbaharu, Bront meminta golongan elit dan berjawatan menghentikan drama politik mereka kerana rakyat sudah muak dengan situasi tersebut.



Cerita yang kononnya mahu membantu rakyat Malaysia sebenarnya hanyalah omongan semata-mata. Begitu tajam dan padu kritikan Bront dan dipersetujui warga maya.







Kredit foto : Twitter





Kredit foto : IG




Merujuk kepada artikel di portal The Edge yang memaparkan statistik dari Jabatan Perangkaan Malaysia, jumlah penganggur meningkat hampir 50 peratus pada April 2020 sangat menakutkan.



Malah, menurut Bront, ahli politik yang mendakwa mereka berkorban sebenarnya telah mengorbankan rakyat sendiri kerana terlalu sibuk mengejar kuasa.





Kredit foto : Jabatan Perangkaan Malaysia




Pelbagai cadangan yang dilontarkan di ruangan komen seperti sistem demokrasi baru, ahli politik yang lebih muda bagi menggantikan golongan warga mas, malah ada yang mencadangkan supaya aktor The Bridge itu sendiri menubuhkan parti baru.








Kredit foto : Twitter



Sebaliknya, Bront memberi cadangan kepada bakal pengundi supaya membuat pilihan ke atas calon dan bukannya parti politik. Ini adalah supaya trend politik berubah, sekali gus memberikan pengajaran kepada ahli politik yang rakus.





Kredit foto : Twitter





  


"Dah sampai masa kita ubah dari pangkah ikut lambang ke pangkah orang yang nak berkhidmat di kawasan kita."



Wah! Memang mengikuti perkembangan semasa dan memberi idea yang bernas betul, Bront. Ya, tak semua mampu berpolitik, namun Bront menunjukkan yang artis juga mampu berfikir secara matang mengenai isu semasa. Jadi, suarakan pendapat anda supaya ia lebih didengari. - CARI


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 11:02 AM | Show all posts
setuju btul ape yg bront ckp kita patut pangkah mereka yg akan berkhidmat bukan ikut parti
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 11:20 AM | Show all posts
ada betulnya juga pendapat bront ni.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
gambar hitam putih tu nampak bront macam pakai turban..

Btw kurex sokong bront!!!
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 11:50 AM | Show all posts
betul.. ak mmg pangkah calon dan bukan parti.. tp masalahnya calon2 pun tersepit dek politik ketua2 parti.. xsokong ketua baget xdpt nk bantu kawasan.. rakyat dah buktikan boleh ubah politik negara.. patutnya ahli politik ni sedar diri.. tp pusing2 itu jugak... nek PRU xtau nk turun ngundi ke tak.. bosan
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 12:16 PM | Show all posts
ingtkan pakcik I tadi. artis rupanya. bront. ONE TWO JAGA karya Sahidzan Salleh best juga.
next pru kalau bront masuk calon I undi. ehh. tiber.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 02:29 PM | Show all posts
Sebab Malaysia ni politik kepartian.  Individu yang cemerlang pun boleh dijentik keluar dengan senangnya.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 02:49 PM | Show all posts
artis sangkak minta perhatian minta dipuji

see my level?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Bront ni blh jd mcm anolsusahnakeja kt amerika nun.. Masuk politik pls bro.. Ramai suka cara u.. Berlakon xkayu.. Bg komen pon jujur.. I loikeeee
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 03:03 PM | Show all posts
apa kata bront lak masuk btanding next PRU.. blh bawa perubahan lain sikit..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
tun, tan seri, dato seri, datuk2 baca..... ada aku kesah katanya?????
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru saja tengok bront kat Bridge last night..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Sham143 at 16-6-2020 05:48 PM

Sangat2 setuju apa yg dikatakan oleh Bront Palarie.. Memang betul apa yg dikatakan..kebanyakan ahli2 politik di Malaysia ni hanya bermanis mulut saja..tapi bila rakyat dh beri kuasa utk memerintah, semuanya omongan kosong saja..yg penting  perut sendiri kenyang..Respect org mcm Bront ni..berusaha & berani bercakap benar bukan sprt manusia2 pemalas yg hanya pandai membodek, nk kaya cepat dgn cara yg senang shj..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Yup btol. Aku dr dulu mmg pangkah yg buat keje. Xkesah la parti ape pn
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 09:10 PM | Show all posts
selama ni pangkah ikut lambang ke?
patutla letak lembu pun boleh menang...
dah lama iols amalkan pangkah ikut calon individu...
besok lusa yb tu meninggal bukan waris lambang tu yg sambung berkhidmat ponnn
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Salah seorang artis yang iols respek. Kerja cun kontroversi kurang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list