Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8244
View
243
Reply

[Tempatan] DAP membantah sekeras kerasnya langkah kerajaan PN mahu merobohkan kuil di KTM Alor Setar yang menggangu lalu lintas

  [Copy link]

Author: whitemagic       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-6-2020 08:53 PM | Show all posts |Read mode

P Ramasamy gesa hentikan perobohan kuil berusia 100 tahun


KERAJAAN Perikatan Nasional mesti menghentikan perobohan kuil dan tetap peka terhadap hak-hak masyarakat Hindu di negara ini, kata P Ramasamy.

Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang berkata sedemikian sebagai tindak balas terhadap perobohan sebuah kuil Hindu berusia 100 tahun terletak di hadapan pintu masuk stesen keretapi Alor Setar di Kedah.




Century-old Hindu shrine outside Alor Setar railway station faces demolition
image.png


ALOR SETAR: The city council here has given notice that it will demolish a Hindu shrine which has existed for more 100 years opposite the Alor Setar railway station, its caretaker said today.

Sri Madurai Veeran shrine caretaker C Vijhay Mohen said they had been informed that the shrine was illegal and that it needed to be demolished to make way for a road project.

Vijhay said the shrine, under a tree, was set-up by his great-grandfather and other labourers laying train tracks from Butterworth to the northern frontier in the early 20th century.

He said his great-grandfather, a railway worker, was given the spot under the tree by the Malayan Railways in the early 1900s.



The shrine has about 3,000 regular worshippers, according to him. He said attempts to register the shrine officially with the Registrar of Societies was turned down as the shrine was considered to be too small.

He said, however, that the shrine was registered under the Malaysian Hindu Sangam.


Shrine caretaker C Vijhay Mohen.
Vijhay said trouble started late last year when the Alor Setar City Council (MBAS) began sending out notices which stated that the shrine had been built illegally on road reserve land and was disrupting traffic flow outside the station.

He said he had repeatedly tried to meet the top brass at MBAS, especially the mayor, to appeal, but was never given a chance to do so. He also wrote to the council but had not received any reply.

Vijhay said he recently learned from a third party that the council intended to demolish the shrine on June 23 for a road project. He then headed to the menteri besars office on June 22 to ask for help.

I met the menteri besar but he said we had a month to clear out. A day later, his special officer called to say we have 10 days to clear the shrine.

Where are we going to go? Our shrine merely takes up 10ft by 3 feet of space. Cant they offer us another piece of land nearby?

The shrine ought to be kept alive in remembrance of the blood, sweat and tears of the Indian labourers who built the railways, he told FMT.

In an immediate response, Kedah Indian Affairs Committee chairman Azman Nasrudin said the state government had ordered the demolition to be put on hold.

This is pending a discussion with the owners of the shrine next week, he said.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 25-6-2020 09:00 PM | Show all posts
@axl_bach tak nak backup DAP ke
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Ye ke tu 100 tahun..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Tanah halal ke tanah haram tu?
Kuil tu dipacak secara halal ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Asal kat pokok je, seratus tahun
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 09:22 PM | Show all posts
wow chola claim kuil tu dah ada beratus tahun.
apsal tak claim satu malaysia ni chola yang punya beribu tahun terus

dah la buat binaan takde permit.
ikut suka hati habah dia jer buat kuil merata rata
kasi roboh jer. jangan lembik sangat.

kalau tak suka, boleh berambus balik india,
buat kuil banyak2 suku dalit kat sana.
confirm kena penyepak dengan hindu kasta tinggi
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
kuil sembahan korg nak kena roboh ni, dap xnk buat rusuhan ka !

xkan dap nk senyap je kaum sdiri kena tindas..mana perjuangan korg utk semua kaum ni!
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Mau agama you pun jangan kasi susah lain orang la thambi

tanah mesi mo ada hak milik

ini bukan india
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Kuil hapanya takat saiz kotak tempat letak patung gitu, choi!
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Gelak aku tgk auta diorang ni
Mcm2 la nak menghalalkan yg haram
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Tanah haram....kasi roboh jer...
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak jauh dari stesen keretapi, lebih kurang 10km..dah ada kuil yg besaq dekat stadium Darulaman..adoiii..baper banyak kuil la depa ni....
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
damsel_fiji replied at 25-6-2020 09:04 PM
Ye ke tu 100 tahun..

100 tahun  keturunan diorg masih kt tamil nadu,  jln tu pun x wujud lg
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
damsel_fiji replied at 25-6-2020 09:04 PM
Ye ke tu 100 tahun..

Ntah2 10 tahun tambah 0 kt belakang..biasa lah sembang kari.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedang rumah lawa bertingkat2 kalau dibina atas tanah gov pun boleh kena cabut tanpa pampasan.....inikan pula...
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Pokok tu mungkin lah umur 100 tahun. Kotak berhala tu aku rasa baru beberapa tahun pacak kt situ. Kalau dh 100 tahun harus lah dh upgrade jadi kuil besar kt situ lantak lah track keretapi nk lalu kt tgh2 kuil pun
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
aku_best replied at 25-6-2020 09:47 PM
Tak jauh dari stesen keretapi, lebih kurang 10km..dah ada kuil yg besaq dekat stadium Darulaman..ado ...

Tak sampai 10 km apanya.. Kat seberang stesen KTM tu pun dah ada satu proper kuil kot. Tak sampai 1 km..

Seriously, kuil ni memang menggangu sangat. Dah le kat selekoh dan betui2 main entrance.. Lalu situ 7pm, sesak gila..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by aHoi83 at 25-6-2020 10:06 PM

Dkt pintu masuk keluar hospital pun biasa ade je kuil. Kearah satu penganut, satu kuil gituh
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts

Where are we going to go? Our shrine merely takes up 10ft by 3 feet of space. Cant they offer us another piece of land nearby?"

SH*T la tamby! Jangan nk bohong . Seberang jalan keretapi tu pun dah ada sikit punya proper kuil hangpa.. Tak sampai 1KM. Dulu pun kerajaan dah bagi pampasan kat kuil tu masa proses pengambilalihan tanah utk pembinaan double track, atas permintaan headmaster.
Belit. Jangan tak belit..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni ketua sami kuil tu tak dibayar pampasan kot. Tu yg die taknak pindah tu. Cer sogok duit skit.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list